Mer

Vad är en High Potential?

En idé eller ett företag startas alltid av en människa. Vi vet betydelsen av att skapa rätt talangmix för ett företag. Vi vet att man inte kan lyckas med att bygga världens största företag – ensam. Däremot vet vi att varje enskild individ på den plats där den är bär på en unik potential för det tillfället.

Vi tror inte att någon är bättre än någon annan som människa. Däremot tror vi att någon i en given situation kan genomföra en aktivitet eller en idé bättre än någon annan. Vi har därför vårt recept för att hitta individer som passar in i företag och organisationers framtida strukturer utan att vi är elitistiska. Vi förenar här två kunskaper: en känsla för människors unika talang och en glädje över att stå bakom talangerna. Vårt recept för vem som har det där lilla extra för ert företag kan delas in i fyra områden.

PROFICIENT
Fattar du det du läste i skolan? Ser du det logiska i allt? Blir du inte nervös när någon vill testa dig? Ser du helheten istället för endast detaljer? Våra kandidater har alla hästar hemma och alla knivarna i lådan är slipade. En del kallar våra talanger för streetsmarta. Vi brukar säga att dem har en naturlig förmåga att bryta ned problem till lösningar.

POWERFUELING
Antingen är våra medlemmar specialister eller ledare. Och när vi ser till ledare vill vi att de ska vara ödmjuka personer som har en naturlig auktoritet och som får med sig tusentals medarbetare. Våra ledare är modiga och bryr sig om dig.

PIONEERING
En del kallar det driv. Vi söker efter personer med en naturlig, ödmjuk drivkraft och som förstår hur nätverkande fungerar. De är effektiva och får saker gjort. Ofta blir deras CV ännu mer imponerande när man träffar dem. De har liksom inte fått plats att ta med allt det fantastiska de åstadkommit.

PASSIONATE
Det avgörande för oss är att vi blir kära i kandidaterna. Blir vi inte det får de inte vara med. Här söker vi personer som är ödmjuka, inspirerande, trevliga, intressanta och intresserade. De har ett högt EQ men framför allt vill man bara sitta kvar och få prata med dem. Man mår bra när intervjun är över.

Har du alla de fyra P:na är du välkommen att ansöka till 4potentials. Vi screenar alla ansökningar och intervjuar ungefär hälften av de sökande. Kommer du sedan med i nätverket fortsätter vår bedömning av dig som medlem livet ut.