Mer

Människor med passion & potential

En idé eller ett företag startas alltid av en människa. Vi vet betydelsen av att skapa rätt talangmix för ett företag. Vi vet att man inte själv kan lyckas med att bygga världens största företag – ensam. Däremot vet vi att varje enskild individ på den plats där den är – bär på en unik potential för det tillfället. Vi har identifierat ett recept för att finna individer som passar in i företag och organisationers framtida strukturer utan att vi är elitistiska. Vi tror mao inte att någon är bättre som människa. Däremot tror vi att någon i en enskild situation kan genomföra en aktivitet eller en idé bättre än en annan. Detta har vi förstått inom idrotten och där sitter vi och gärna fäller glädjetårar samt hyllar Charlotte Kalla när hon tar OS-guld. Vi på 4potentials är lika löjligt lyckliga när vi funnit en talang i de småländska skogarna, eller när vi fått utveckla en blyg Göteborgare till att våga stå på scenen. Vi förenar två kunskaper: känsla för människors unika talang och en genuin glädje att stå bakom din talang. Vårt recept för vem som generellt har det där lilla extra för ert företag kan delas in i fyra områden – DE FYRA P:NA.

PROFICIENT
Fattar du det du läste i skolan? Ser du det logiska i allt. Blir du inte nervös när någon vill testa dig? Ser du helheten istf enbart detaljer? Våra kandidater har alla hästarna hemma och alla knivarna i lådan är slipade. En del kallar våra talanger för streetsmarta. Vi brukar säga att dem har en naturlig förmåga att bryta ned problem till lösningar.

POWERFUELING
Antingen är våra medlemmar – specialister eller ledare. Och när vi ser till ledare vill vi att de skall vara ödmjuka personer som har en naturlig auktoritet och som får med sig tusentals medarbetare. Våra ledare är modiga och bryr sig om dig.

PIONEER
En del kallar det driv. Vi söker efter personer som har en naturlig, ödmjuk drivkraft och som förstår hur nätverkande fungerar. De är effektiva och får saker gjort. Ofta är deras CV ännu mer imponerande när man träffar dem. De har liksom inte fått plats att ta med allt det fantastiska de åstadkommit.

PASSIONATE
Det avgörande för oss är att vi blir kära i kandidaterna. Blir vi inte det får de inte vara med. Här söker vi personer som är ödmjuka, inspirerande, trevliga, intressanta och intresserade. De har ett högt EQ men framför allt vill man bara sitta kvar och få prata med dem. Man mår bra när intervjun är över.

Har du alla de fyra p:na är du välkommen att ansöka till 4potentials. Är du specialist har vi överseende för att du är mer specialist än ledare. Vi screenar din ansökan, intervjuar c:a hälften av de sökande och 68% av de intervjuade kommer sedan med i nätverket. Därefter fortsätter vår bedömning av dig som medlem livet ut. På det sättet är våra kandidater kanske utvärderade mer än 20 gånger innan de presenteras för en kund.

Totalt når nätverkets 5000 medlemmar samt våra systerbolag ca 60000 uppdaterade och färska kandidatrelationer. Därmed är vi det största talangnätverket i Sverige.