Mer

4p M&A – Söker ni investerare, kapital eller vill ni förvärva företag?

                                                     

4potentials erbjuder stöd inom M&A – Mergers and Acquisitions

4potentials Investment Advisory hjälper företag och dess ägare genom den viktiga delen av transaktionskedjan – att finna köpare och/eller säljare. 4potentials har insett att efter 30 år med att samla på talanger – innehåller nätverket över 100 000 potentiella investerare, köpare, säljare samt beslutsfattare med kontakter.

 

Det vi erbjuder är att skapa en kontakt mellan säljaren och köparen. 

  • Vi mailar ut i vårt investerarnätverk samt lägger ut en blänkare på 4potentials och Fredrik Anderssons LinkediN (Fredrik har Sveriges största talangnätverk på LinkedIn samt tusentals investerare och entreprenörer anslutna) samt via Fredriks facebook att vi antingen söker en säljare eller köpare av ett bolag eller kapital till en affärsidé. Ni skapar tillsammans med 4potentials ett KONFIDENTIELLT mail där intressenter kan höra av sig till Fredrik för mer information. Ingen annan tar del av mail. Fredrik förbinder sig att inte förmedla annan än godkänd information. Det finns två former av erbjudande – beroende på om ni är köpare eller säljare i en förvärvsprocess. 

 

KÖPARE AV FÖRETAGET SK INVESTERARE VILL INVESTERA

Mail samt information skickas ut till valda målgrupper. Säljare hör av sig till Fredrik som förmedlar en kontaktperson bland köparna av företaget. Köparen betalar 4potentials (Four Potentials AB) endast 3500 kr exkl moms per förmedlat och presenterat lead – dock max 35000 kr exkl moms per förmedlingsuppdrag oavsett om 10-100 leads presenteras. Köparen betalar för att 4potentials har byggt upp ett investarnätverk samt nedlagd tid.

 

SÄLJARE AV FÖRETAG – VILL KOMMA I KONTAKT MED INVESTERARE

Mail samt information skickas ut till valda köpare/investerare. Köpare/investerare hör av sig till Fredrik som förmedlar en kontaktperson bland säljarna. Säljaren betalar 4potentials (Four Potentials AB) endast 4000 kr exkl moms per förmedlat och presenterat lead – dock max 40000 kr exkl moms per förmedlingsuppdrag oavsett om 10-100 leads presenteras. Säljaren av ett företag betalar för att 4potentials har byggt upp ett investarnätverk samt nedlagd tid.

 

Ett lead är ett konkret intresse utifrån given information där kontaktuppgifter förmedlas. Oavsett om det är en person/investerare/företag som är känd för säljare/köpare faktureras förmedlingsavgiften. Uppdraget förmedlas under 3 månader. 

 

Vi förstår att 4potentials erbjudande är mycket lägre än firmor som arbetar med hela transaktionen. Vi kan göra det för att vi har byggt upp Sveriges största nätverk av talanger, investerare, entreprenörer mm – och 4potentials upplägg och leverans är effektiv – för alla parter. Vår modell bygger på att förenkla en bransch som präglas av för stora omkostnader. Vi vet att det handlar om att förmedla namn. Och det är vi mycket bra på.

 

Ni kan arbeta helt anonymt. Vi förmedlar inte uppdrag inom alla branscher.

 

 

REKRYTERING AV VD ELLER ANNAN LEDANDE ROLL TILL START-UPP ELLER BOLAG NI FÖRVÄRVAR.

4potentials Executive Search arbetar med konfidentiella och offentliga uppdrag. Vi kan effektivt, snabbt och med hög kvalitet presentera Executive kandidater eller styrelsemedlemmar. I vår leverans ingår allt från kravprofil, search, kompetensbaserade intervjuer, tester, referenser, bakgrundskontroll till 12 månaders rekryteringsgaranti.

 

Kontakta Fredrik.andersson@4potentials.com för ett rekryteringssamarbete eller vid hjälp inom M&A.

 

 

ÄR DU EN POTENTIELL INVESTERARE?

Ansök till 4potentials Investment and Founders Network. Vi förmedlar uppdrag och anordnar lunchmöten, events för investerare, entreprenörer m fl. Vi utser årets entreprenör och hjälper företag att rekrytera inom M&A, finansiering och företagsförvärv.

 

Här ansöker du: https://4potentials.se/apply/

 

Vår nästa träff i 4potentials Investment and Founders Network, 4p IFN är i maj 2022 på Best Western Hotel, Stockholm. Inbjudan kommer senare.