Mer

4potentials hjälper medarbetare som slutar – där arbetsgivaren vill ge ett extra stöd i jobbsökandet

4potentials

Vill du också vara en fantastisk arbetsgivare och erbjuda er anställde medarbetare som tyvärr slutar extra bra coaching i det framtida jobbsökandet? 4potentials OUTPLACEMENT och COACHING är extremt bra och effektivt.

4potentials är mycket duktiga på att få ut arbetssökande i arbetslivet! 80% av våra adepter får ett nytt arbete inom 3-6 månader!

Jobbar du på ett företag – men trivs inte – och vill göra en deal med din arbetsgivare om att du skall förutom avgångsvederlag få ta del av ett fantastiskt outplacement/coachingprogram?

4potentials har coachat flera uppsagda ledare och medarbetare eller andra personer som skall – med ett ytterst effektivt coachande program där cirka 80% av de coachande kandidater fått nytt arbete inom 3-6 månader!

Många outplacement- och omplaceringsprogram är ofta mycket kostsamma för företaget – men 4potentials program kostar bara 49 000 sek exkl moms per anställd.

Det är adepten som avgör när det coachande programmet skall starta. Adepten måste ju vara redo för att söka ett nästa steg. Dvs vecka 1 är inte vecka 1 – utan den vecka då kandidaten inleder programmet.

Den stora fördelen med 4potentials coachingsprogram är att Fredrik Andersson som coachar chefer blev nominerad som Sveriges främsta rekryterare. Han har över 50000 egna kontakter på LinkedIN (Nr 1 i Sverige?), känner cirka 2000 fd kundföretag/HR chefer och har ett nätverk med 5500 medlemmar/talanger. För en person som söker arbete handlar det om både lyssna – men också om coachen har ett stort nätverk. Ingen slår Fredriks nätverk inom ”rekrytering/företag/talanger/chefer” och det är en starkt bidragande orsak till att programmet är effektivt. Its all about people. 

I coachingprogrammet ingår:

 • Vecka 1 – Info från företaget om vem som skall coachas, kontaktdetaljer samt att den godkänt att anta erbjudandet från er som företag. Företaget sänder fakturadetaljer.
 • Vecka 1 – Adepten/den anställda eller som slutat på företaget får per mail information om programmet samt att den skall registreras i 4potentials nätverk, databas mm. Vi ber kandidaten förbereda sig inför mötet. Adepten får ett antal länkar med nyttig information om hur man snabbt kan få nytt arbete. Adepten skall förbereda sig inför mötet. Vi ber kandidaten att fundera igenom vision, mål, budskap, nätverk, actio och vad den har egna utmaningar och egenskaper som den själv upplever som utmaningar och som kandidaten förstår påverkar ett framtida jobbsökande.
 • Vecka 3 – Inledande coachande telefon eller videomöte. Mötet brukar ta ca 2 timmar där man går igenom nuvarande situation, önskad framtid /karriär för kandidaten samt förslag på konkreta actions/kontakter.  Kandidaten kommer få berätta – vi lyssnar. Kandidaten tar oss igenom deras resa. Vi kommer beröra vision, mål, nätverk, actio och prata om vad kandidaten kan, vill och har gjort. Vi lyssnar och ställer frågor.
  Vi pratar även om det som kandidaten upplever som jobbigt eller som en utmaning. 4potentials lyssnar och hjälper kandidaten att eventuellt prioritera och skapa aktiviteter utifrån det som kandidaten själv upplever som utmaningar. 4potentials har stor och god erfarenhet av att lyssna och genom 30 år med att coacha chefer har vi stor förståelse för inte bara karriärens utmaningar – utan även att livet som helhet kan påverka en person i arbetslivet.

  Därefter använder vi en teknik där vi tillsammans försöker förstå vad kandidaten skall söka för jobb och på vilka företag. Vi ger konkreta tips, kontakter och råd. Mötet slutar alltid med att vi stärker kandidaten. Det är ett oerhört positivt möte. Kandidaten lämnar mötet med en fantastiskt bra känsla. Vi har tillsammans satt en plan och vi ger både beröm och är kravställande avseende aktivitet.  ”Nu skall jag söka jobb som X. Det här skall bli roligt. Nu vet jag vad jag skall tänka på” – ”Tack för tipset om att ändra texten på LinkedIn”

 • Vecka 4 – 4potentials följer upp mötet med fler förslag/idéer utifrån första mötet. Oftast kan vi tipsa om fler personer den borde kontakta NU.
 • Vecka 6 – kandidaten och 4potentials har möte 2 där vi och kandidaten gör iordning CV, LinkedIn, Facebook, vision, mål, budskap, nätverk och framförandet inför kommande jobbsökning. Vi är konkretare än många andra coacher och det uppskattas av kandidaterna. I detta mötet har kandidaten alltid redan påbörjat jobbsökandet.
 • Vecka 7 – Jobbsökande intensifieras/inleds. Från vecka 3 till vecka 15 (3 månader) skall och kommer kandidaten ansöka 2-3 jobb per dag beroende erfarenhet/profil. Kandidaten kommer uppleva glädje i jobbsökandet.
 • Vecka 15 – Uppföljning av jobbsökande, fas 1. Ofta har då kandidaten signat ett nytt drömjobb eller varit på mellan 1-2 intervjuer per vecka fr om vecka 10. Tillsammans med kandidaten reviderar vi arbetssökandet.
 • Vecka 20 – Om kandidaten inte fått ett jobb bokas en intervju på ett företag med en person för extra intervjuträning. Personen rapporterar till 4potentials och kandidaten vad den kan tänka på under en intervju.
 • Vecka 21-33. Under ca 3 månader till söker kandidaten arbete. I 80% av fallen har då kandidaten signat ett arbete inom några månader . Om inte kommer 4potentials genomföra ett avslutande samtal med adepten samt skicka med ett antal goda råd inför kommande jobbsökandet. Vi ber kandidaten återkoppla när den fått jobb – och det får den alltid. Ibland tar det bara mer än 3-6 månader. Ibland är det lågkonjunktur. Ibland har man otur. Men vi ser till att kandidaterna får tur. 

Medlemskap i 4potentials nätverk för chefer och ledare ingår i avgiften nedan! Vi arbetar långsiktigt.

 

Totalt kostnad per adept 49 000 sek exkl moms.

Här kan ni ta del av inspelning med en av 4potentials coacher – Fredrik Andersson: https://www.youtube.com/watch?v=5–b61QM36w

 

Våra tio senaste coachande case

Case 1 – Vd som slutade fick nytt arbete på ca 5 månader
Case 2 – mellanchef som ville sluta kom igång med arbetssökande och hade coachande program med Fredrik på 4potentials
Case 3 – medarbetare utan självförtroende – fick självförtroende och nytt jobb
Case 4 – Företag X sade upp VD – och 4potentials genomförde program under 3-4 månader. Sedan visste VD vad den skulle göra – och har nu nytt jobb
Case 5- Coachade föräldraledig till nytt jobb. Kandidaten flyttade till en annan region och sökte nytt arbete på annan plats.
Case 6 – IT chef fick nytt jobb 2 månader
Case 7 – Marknadschef som sökte jobb efter jobb ändrade fokus och detaljer – fick jobb direkt
Case 8 – Erfaren direktör ville flytta till Gotland. Genom att ge kontakter och detaljer om hur arbetsmarknaden fungerar – så löste det sig snabbt. Nu bor personen på Gotland
Case 9 – coaching av person med utmattningssyndrom. Hjälpte personen att komma i arbete
Case 10 – Hjälpte VD att säga upp sig i en miljö som inte var bra för personen. Nu har VD nytt jobb och en ny framtid.

Kontakta Fredrik.Andersson@4potentials.com för mer information.