Mer

Talangföretagen förra året- Sveriges 40 främsta företag-förra året

Nedan presenteras Sveriges främsta företag på att attrahera (Employer Branding), rekrytera och behålla/utveckla talanger 2023. Över 6000 kvalitetssäkrade talanger med en medelålder på ca 45 år har fått ange sina favoritföretag (Talent attract index) samt var de arbetar idag (Talent Density Index) och om de är kvar (Talent retain index).

Det företag som har den lägsta genomsnittsrankingen kommer högst upp i Total Talent Index av ca 350 bolag som har belyst i årets studie.

1:a är EQT. Förra årets vinnare vinner även i år. 4potentials och talangerna ser att bolaget både håller en extrem hög nivå i allt man gör och dessutom har flera projekt och åtgärder inom HR gjort att försprånget till andra företag har ökat. Talangerna vill till företaget och företaget välkomnar och söker efter de främsta på marknaden. Dessutom arbetar bolaget med de absolut främsta projekten. EQT var ohotade som ÅRETS TALANGFÖRETAG 2023. Som medarbetare på EQT är du en del av ett team där alla är engagerade i sitt jobb, i sin arbetsmiljö och i resultaten de levererar. Medarbetarna är EQT:s viktigaste tillgång och organisationen är stolt över att ha en högpresterande kultur med kollegor i världsklass.

2:a är Boston Consulting Group. Förra årets trea blir tvåa i år! Bästa managementkonsultföretag!
3:a Einride som når all Time High

4:a Google Mycket tyder på att Google kan utmana om första platsen nästa år.
5:a Hilti som når all time high
6:a Dustin som gör ett extremt bra år på talangmarknaden

7:a H&M. För 10-12 år sedan var man ohotad etta på talangmarknaden. Man har fortfarande det främsta varumärket men tvåan Google är nära att gå om för första gången. Tappat 3 platser under hösten avseende att rekrytera och behålla supertalanger.
8:a IKEA
9:a Lantmännen, enda bolaget som år efter år är med i den absoluta toppen.
10:a Schibsted, lite av ÅRETS RAKET, +107 platser!

Här kan du läsa hela analysen och årets rapport från talangmarknaden – https://4potentials.se/talangmarknaden/arets-talangforetag-i-sverige-ar-utsedda-historiskt-resultat/

Samtliga Top 40 bolagen får lov att kalla sig TALANGFÖRETAG 2023 samt placera/använda denna logotype nedan i pressmeddelande, sociala media, årsredovisning, hemsida, intranät, jobbannonser mm.

Vill man som rankat och utsett TALANGFÖRETAG 2023 själva skriva något kan man använda följande text.

KLIPP IN ERT FÖRETAGSNAMN OCH PLACERING!

Bolagsnamn/Företag är utsett till ett av 40 talangföretag i Sverige. Utmärkelsen TALANGFÖRETAG genomförs genom att ca 6000 talanger – allt från toppstudenter, specialister juniora till seniora beslutsfattare – har angett sina favoritföretag (ATTRAKTIONSINDEX, var de arbetar idag (TALENT DENSITY) och om de är kvar på arbetsplatsen (TALENT RETAIN INDEX).

4potentials mäter sedan hur attraktiv man är, ens förmåga att rekrytera talanger och om bolaget lyckats att behålla och utveckla medarbetarna. Vårt företag hamnade på en XX plats av cirka 350 företag! Här kan man läsa Top 40 listan: https://4potentials.se/talangmarknaden/talangforetagen-2023-sveriges-40-framsta-foretag/