Mer

Årets talangföretag är utsedda men vem var bäst på Employer Branding, rekrytering eller utveckla/behålla personal- förra året

Årets talangföretag totalt är EQT men vilka var bäst på TALENT EMPLOYER BRADING  eller TALENT DENSITY/DVS REKRYTERA TALANGER eller BEHÅLLA OCH UTVECKLA TALANGER?

 

BÄST PÅ EMPLOYER BRANDING MOT TALANGER
Är H&M, Google och Spotify. Generellt är större bolag med större HR-budget/avdelningar bättre på Talent employer branding. De lyckas även få ombord många av de bästa inom just Employer Branding

 

BÄST PÅ ATT REKRYTERA TALANGER
Är McKinsey & Company, Boston Consulting samt de egna företagarna. Många talanger idag är inte ens intresserade av en anställning. Hilti tar en meriterande fjärde plats och årets raket Mentimeter är extremt bra på att rekrytera stjärnor.

BÄST PÅ ATT UTVECKLA, UTMANA OCH DÄRMED BEHÅLLA KOMPETENSEN
är oftast helt andra bolag. Här finner man de som ofta fokuserar på att bygga en god långsiktig omsättning där personalen mår bra och man växer tillsammans. Det är ganska svårt att både vara mycket bra på Employer Branding och personalvård. Historiskt vinner man pris för Employer Branding insatser- medans mycket av ”behålla-arbetet” är mindre flashigt. Arbetsmiljö, ledarskap, hälsa, pension och insatser för att utveckla personalen lönar sig dock. På lång sikt kommer Rejlers, Northvolt, Protos, Rusta, prisvinnande Gotlandsägg, Orrön, Mentimeter, Trafikverket, Ekman & Co och Paulig Group vinna mark på talangmarknaden. 

Tillbaka till rapporten om talangmarknaden – klicka HÄR!