Grattis till semifinalisterna i ÅRETS TALANGFÖRETAG

Årets nio semifinalister i tävlingen ÅRETS TALANGFÖRETAG är nu klara. De nio är i icke inbördes ordning: H&M, Centigo, EQT, Boston Consulting Group, Hilti, Lantmännen, Google, Business Sweden och Ascend.

Det är tre mer relativt faktabaserade parametrar som ligger bakom om man når Topp nio i tävlingen och går vidare till omgång 2 där vi tar in feedback (från allmänheten). För att bli topp nio gäller det att man har lägst total score på tre olika mätningar: Talent attraction, Talent Density och Talent Retain index. M a o det gäller att vara relativt bra på att både attrahera, rekrytera och framför allt behålla de talanger man rekryterat.

Den 4 december 11.00 presenteras sedan de fyra (4) finalisterna som kommer intervjuas i december.

-”Vi tycker det har varit orättvist och missvisande att bara dela ut pris efter hur populär man är. Vi vill genom att även väga in både rekrytering och utveckla/behålla talanger skapa en diskussion om att det är minst lika viktigt att arbeta med ledarskap, exit-samtal, coaching, rekryteringsstrategier, företagskultur som Employer Branding. Det är också intressant att det enda HR-nyckeltal som korrelerar till ett bolags vinst är vårt Talent Density Index. Attraktion är som marknadsföring och rekrytering är som försäljning”, säger Fredrik Andersson, grundare 4potentials

Precis utanför tätklungan kom Capgemini, IKEA, PwC, Scandic, Arla Foods och Acando.

Bland nya bolag som klättrat mycket från förra året finns: Nordstjernan, Kinnevik, Schibsted, Avanza och Axis Communications.

–         ”Ca 30% av bolagen bland Top 50 har gjort större förändringar på våra olika talangindex. Marknaden är i en extrem konkurrens där ett bolag kan göra bra saker – men det räcker inte på talangmarknaden om en konkurrent gör det extremt bra. Just nu skriker bolagen efter ny kompetens och då är varje talang och dennes val avgörande för ett bolags framgång. Är man inte ”där” – är någon annan där”, avslutar Fredrik, som aldrig varit med om den konkurrens som finns just nu på talangmarknaden.

4potentials tror att marknaden måste bredda sina sökparametrar för att klara av sina lönsamhetsmål under 2018. Vinnarna blir de med den främsta HR-organisationen, bästa cheferna och en ledning som vågar arbeta långsiktigt. Talent management är ingen quick fix.

Läs mer om 4potentials rankingar här: https://4potentials.se/sv/talent-index-and-awards/

Priset delas ut på MEETINGPOINT – ett event där man som bolag kan träffa 200 talanger. https://4potentials.se/event/mp2018/