GOTLAND VÄXER TACK VARE DIG OCH DIN TALANG!

GOTLAND kan bara fortsätta att växa genom ett ökat fokus på att se och utveckla alla gotlänningars potential samt genom att locka hit många fler företag och nya gotlänningar.

I det tuffa läge man är nu på ön är det viktigt och roligt att höra att du, politikerna, Region Gotland och ALLA skall öka de konkreta insatserna för att fler företag och människor skall välja att flytta hit.

För fler (större) företag som arbetstagarna på Gotland kan erbjudas fler jobbmöjligheter på – leder till en sundare arbetsmarknad, bättre ledarskap, högre löner och fler möjligheter – för alla.

Men REALISTEN SÄGER  …att tyvärr kan Gotland förlora uppemot kanske 15% av alla besökare och därmed intäkterna – pga de ökade priserna. Tar man några steg från vår älskade ö och kritiskt analyserar situationen såsom DI gjorde så finns det bara en lösning framåt. Och det är att vi omgående sätter oss i samma båt och kikar på nya gemensamma lösningar. 

För OPTIMISTEN OCH TALANGEN säger att nu är det upp till oss som vill göra Gotland större att samla allas kompetens, allas idéer och engagemang och sätta oss ned i samma båt.  ”No man is an island”. Finns det tro – finns det hopp. Det finns alltid en annan väg framåt. 

Just nu händer det en massa fantastiskt på Gotland. Inte minst inom företagande, kompetens, kulturen och ledarskap samt den 22:e mars ges den nya JOBBA PÅ GOTLAND TIDNIGEN ut igen!

VÅR FANTASTISKA EMIL DAUN INSPIRERAR – ALLT ÄR MÖJLIGT
Han var med och byggde upp Outhouse Graviz & Kusinerna som han nu lämnat efter att ha varit om deras fantastiska resa. Och direkt efter det har han förverkligat en ny succé med https://www.obohus.se/

Emil borde hyllas mycket mer. Din resa med Bild & reklam med Susanne och Co är beundransvärd. Du belyser den kraft som finns i gotlänningen.

GRATTIS PETER LINDVALL och STORT TACK
Vi har haft äran att följa Peter från starten av ditt uppdrag som regiondirektör till att du når går vidare till Vd rollen på Länsförsäkringar Kalmar. Alla vet inte om alla de miljontals timmar du lagt ned på ditt Gotland skall utvecklas – men du är beundransvärd. Och det var under din tid som folk flyttade hit. Det var du som ville att Region Gotland skulle komma närmare samhället och företagen. Du har arbetat dag och natt – för alla gotlänningar. Stort lycka till i Sverige och glöm inte att påminna alla ölänningar om att flytta till en annan magisk ö….

Bildtext: Två av öns största supertalanger Peter Lindvall och Nancy Yussef bredvid en kille från Södra delen av Södertorg. Ett fint minne från Gotlands första KRAFTSKIVA.

BEFOLKNINGEN ÖKADE – JOBBA PÅ GOTLAND TIDNINGEN KOMMER TILLBAKA

Mediabolaget ger ut tidningen JOBBA PÅ GOTLAND även under 2023. Tidningen bidrog starkt till att ca 200 fler flyttade till Gotland. Nu kan du köpa en annons av hasse@mediabolaget.info i årets tidning JOBBA PÅ GOTLAND. Läs mer om tidningen här: JOBBA PÅ GOTLAND – Mediabolaget

I tidningen kommer flera olika företag och talanger att belysas. Roligt att Hasse och Lena vill ge ut ett av Gotlands viktigaste magasin. Denna tidning läses av bl a alla som vill flytta hit,  många avb Gotlands studenter, den finns på universitetet och på alla stora besöksmål. Företagen som var med förra året lade den i sina entréer och 4potentials samt du delade länken överallt – även i sociala media. 200 personer mer på Gotland innebar cirka 80 miljoner mer i intäkter till ön. M a o JOBBA PÅ GOTLAND – TIDNINGEN och din annons lönade sig!


RÖSTA PÅ ÅRETS TALANGFÖRETAG
Förra årets ranking toppades av Länsförsäkringar Gotland – men mycket kan hända. Rankingen är viktig för att många talanger på Gotland kikar på den när de skall söka arbete. Nu kan du gå in och rösta på ÅRETS TALANGFÖRETAG.

Är du medlem i 4potentials loggar du in här och röstar – https://4potentials.se/login/

Är du INTE medlem i 4potentials registrerar du dig här och röstar på favoritföretag på sidan 3 i 4potentials datbas. https://4potentials.se/apply/

Vill ni också synas i Mediabolagets tidning. Jobba på Gotland. Maila Hasse hasse@mediabolaget.info


4POTENTIALS SPONSRAR P18 UNDER 2023

4potentials tycker det är viktigt att vi som företag gör allt för de föreningar som finns på ön för att stötta dem – om vi kan. Vi skänker 20% av bolagets vinstutdelning under 2023 till P18. Tack till alla er som stöttar olika föreningar. Det berikar vår ö.

 

GRANT THORNTON OCH MARTINA ÄR FANTASTISKA
En av öns stora talanger är Martina Ronquist. Hon är en duktig ledare och gör mycket gott för att stärka Gotlands utveckling. Behöver ni en ny revisor eller ett stöd i er verksamhet – kontakta henne och glöm inte connecta på LinkedIn https://www.linkedin.com/in/martina-ronquist-b3300a61/

 

CECILIA OCH BJÖRN PÅ GRÅ GÅSEN GÖR ÖN MYCKET STÖRRE
Ingen har väl missat artikeln i ett världens största magasin, Forbes. Grattis Gotland, Grå Gåsen och Cecilia samt Björn https://www.forbes.com/sites/annabel/2023/01/05/why-swedens-gotland-island-belongs-on-your-travel-wish-list/?sh=6294cb00347e

Björn är även engagerad i Mattecentrum på Gotland. Vi på 4potentials hjälper Mattecentrum på Gotland att försöka finna volontärer, projektledare och styrelse. ANSÖK GÄRNA – läs mer här: https://4potentials.se/searchmission/mattecentrum-soker-dig-som-vill-arbeta-ideellt-och-projektleda-samt-koordinera-verksamheten-pa-gotland/

 

KÄNNER DU PROTOS INKÖPARE PÅ GOTLAND?
https://4potentials.se/searchmission/inkopare-protos-gotland/

 

GRATTIS MARTIN!
Länsförsäkringar Gotlands nya marknadschef är medlem i 4potentials och en fantastisk kille. Driven, duktig, enormt ödmjuk ledare. Skall bli spännande att se vad Martin Sundberg och LF hittar på!
https://www.linkedin.com/in/sundberg-martin/

 

STYRELSEAKADEMINS AFTERBOARD
Elisabeth Kalkhäll är Styrelseakademins person på Gotland. Nu arrangerar hon en AFTERBOARD för styrelseintresserade talanger. Välkomna! Torsdag 26 januari kl 16.00-18.00

https://www.styrelseakademien.se/kalendarium/evenemang/cmp-01911-s1b6p/

 

FLER TOPPINTRESSANTA JOBB ATT SÖKA PÅ GOTLAND
Just nu söker företag och organisationer på Gotland bland annat:
Förbundschef Finsam Gotland https://regiongotland.varbi.com/what:job/jobID:585195/type:job/where:1/apply:1

ENHETSCHEF FRA GOTLAND
https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/26967326

STYRELSEN MATTECENTRUM GOTLAND
https://4potentials.se/searchmission/mattecentrum-gotland-soker-styrelseledamoter-som-vill-addera-ett-mervarde-till-alla-pa-gotland/

JURIST LUDVIG & CO
https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/26725415

Digitaliserings- och IT-direktör, Region Gotland
https://regiongotland.varbi.com/what:job/jobID:579816/type:job/where:1/apply:1

 

HUR MÅNGA BOR PÅ GOTLAND?
Här nedan via länken kan ni läsa att vi är 61183. Det är 3922 fler än när 4potentials började arbeta med frågan – ”Att få fler att flytta till Gotand”. Då i slutet av 2012 var vi 57261. Vi kommer fortsätta att tjata om Gotland tills vi är #70000

https://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__BE__BE0101__BE0101A/BefolkManad/table/tableViewLayout1/

 

Fr o m 1:e februari sänks priset på 4potentials platsannonser till endast 9000 sek exkl moms. Efter flera goda år av lönsamhet samt för att nätverket nu är så stort ser vi att vi kan sänka priset. Med en platsannons via 4potentials når du både de som vill flytta hit och de som bor här.

 

TILLVÄXT GOTLAND VÄXER TACK VARE ROGER OCH CO
Under de senaste åren har Roger Hammarström och Co på Tillväxt Gotland ökat ut sin verksamhet. Alla behövs på Gotland, Företagardagen, 92 möjligheter, Sustainable Spies är bara några av de verksamheter som TVG bedriver. Roger får mycket beröm och det är en imponerande resa som TVG gjort. I mångt och mycket drivs näringslivsfrågorna på Gotland av Tillväxt Gotland. Bli medlem om du inte vill missa något på Gotland – https://tillvaxtgotland.se/medlem/

Nyligen arrangerades 92 möjligheter. En enorm succé – igen. Amanda blev årets eldsjäl, grattis!


4POTENTIALS ORDNAR EN MIDDAG FÖR SINA KUNDER OCH SKAPAR ETT NÄTVERK FÖR KOMPETENSFÖRETAGEN PÅ GOTLAND
Snart kommer 4potentials ordna en exklusiv middag där kunder till 4potentials kommer bjudas in för att diskutera HR, talang, ledarskap, nätverk och rekrytering. Inbjudan kommer i postlådan!

Under kvällen kommer ledare, företag och chefer få möjligheten att workshopa över en god middag.

 

Science Park söker projektutvecklare!

Du som läst nyhetsbrevet ändå hit skall ha ett stort tack. Hoppas du tycker vi gör lite skillnad för vår ö.