Mattecentrum Gotland söker styrelseledamöter som vill addera ett mervärde till alla på Gotland

Vill du medverka till Mattecentrums etablering på Gotland

Mattecentrum är en ideell förening som erbjuder gratis läxhjälp i matematik till tusentals elever genom räknestugor och på våra forum online. Idag består Mattecentrum av 16 föreningar som ser till att möjligheten till läxhjälp finns i så många städer som möjligt runt om i Sverige.

Mattecentrums läxhjälp är gratis och vem som helst är varmt välkommen oavsett skola, kön, ålder eller kunskapsnivå. Läs mer om oss här!

Mattecentrums satsning är med andra ord god matematik för hela Gotland. Varje år får cirka 300000 ungdomar i Sverige en chans att utveckla sina kunskaper och färdigheter inom ekonomi via Mattecentrum. Nu har den organisationen valt ut att satsa mer på Gotland och gotlänningarna efter många år av konkreta fantastiska resultat över hela landet.

Då mycket i samhället handlar om ”matte” ger Mattecentrums hundratals volontärer, koordinatorer, sponsorer och dess styrelse en chans möjliggöra likvärdig kunskapsinhämtning i matematik för barn och unga samt att vi stärker och ökar utbildningsnivån vilket är bra för innovation och utveckling. Gotland är en fantastisk plats att växa upp och leva på med mål om att bland annat utveckla de långsiktiga lärandet samt att ge ännu fler möjlighet att utbildas och förkovras. Mattecentrums initiativ är mycket välkomnat som ett stöd till annat magiskt som händer på Gotland. 1+1 kan bli 3 för både den som lär sig och även hela samhället och därför söker man nu kandidater till styrelsen på Mattecentrum Gotland.

 

NU SÖKER VI EN FANTASTISK STYRELSE TILL MATTECENTRUM GOTLAND

Önskar du förbättra kunskapsnivån i matematik där du bor? Gillar du att komma på och förverkliga idéer? Då är Mattecentrums ideella förening och styrelsearbete något för dig. 

De behöver nu fler engagerade för styrelsearbete i den gotländska lokalföreningen. Under den närmaste tiden kommer vi formera nästa års styrelse. Det finns olika poster att engagera sig på bland annat:

  • Styrelseledamot, 2 st
  • internrevisor
  • Styrelseordförande
  • Valberedning

Då du tidigare var ideellt engagerad vet du att arbetet ger oerhört mycket tillbaka. Det är inte betungande – utan styrelsearbetet handlar mycket om visa vägen, vara bollplank och stöd åt den anställda koordinatorn samt bibehålla en kontinuitet och kvalitet på verksamheten. Det utgår inget arvode. Samtliga sökande kommer erhålla medlemskap i 4potentials nätverk som arrangerar träffar på Gotland. 

Vi ser gärna sökande med intresse för lärande, matematik och som vill ge ungdomar bättre förutsättningar att utvecklas och nå sina drömmar. Styrelsen har möte ca 3 gånger per år.

Vi kommer inte ha ett krav på att du vet allt om polynom, algebra eller konjungatregeln. Nej, i denna rekrytering gäller de att finna de som vill ge andra förutsättningar att lyckas i livet. Du drivs av att utveckla Gotländska ungdomar så att Gotland blir större.

Ansökan
I denna rekrytering av styrelsen samarbetar vi med 4potentials som kommer att presentera ett förslag till styrelseledamöter, internrevisor, valberedning till Mattecentrum riks generalsekreterare.

Ett konstituerande styrelsemöte kommer äga rum under våren 2023.

Du sänder din intresseanmälan till: fredrik.andersson@4potentials.com eller så ansöker du gärna via 4potentials databas via ”bollarna här bredvid” och anger styrelseledamot Mattecentrum (vilket underlättar för 4potentials administrativa arbete samt att du ändå behöver finnas i databasen om du vill ta del av nätverket på Gotland. )

Fredrik kommer sedan fråga dig vilken roll du är nyfiken på. Vi förstår att din kompetens kan passa olika bra för olika roller i styrelsen

 

Har du mer frågor kan du ringa Fredrik på 4potentials 073 6847027 eller en annan gotlänning som sitter i Mattecentrums riks styrelse – Björn Westerholm (som driver bl a Grå Gåsen). Björn nås på 0706 562007.

Här kan du läsa mer om matematikens betydelse för Gotland och Sverige: https://www.svd.se/a/700a6620-ea55-3c47-9f83-4e8c8feda740/darfor-ar-matematiken-sa-viktig-for-alla

Ps. Känner du ett företag som vill sponsra Mattecentrums etablering på Gotland? Kontakta Fredrik på 4potentials Ds.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.