God Jul och Gott Nytt år från 4potentials – av oss får du juliga klappar, lite extra tur och tips inför 2024!

Tänk att få betalt för att se andra människors potential. Vi har TUREN att få arbeta med något som gör en liten skillnad – och ibland en stor.

En av våra största idrottsmän myntade ju uttrycket – ”ju mer jag tränar – ju mer TUR har jag”. Och så är det med nätverkande. Ju mer man tränar/jobbar och aktiverar sina drömmar via nätverk – såsom 4potentials – ju fler tenderar att uppmärksamma företaget eller se din potential.

Det är såklart ingen tur att du är bra eller magisk samt presterar så som du gör. Men alla ödmjuka supertalanger vet också att tillfälligheterna ökar ju mer man nätverkar och ju mer man tränar/jobbar hårt.

Så vi är som ett gigantiskt möjligheternas IKEA varuhus där både kunder, företag, kandidater möts och istället för att köpa värmeljus – blir rekryterade eller stannar kvar för att öka det företagets tur, lönsamhet och omsättning.

Vi är teoretiskt lika stort som antalet kontakter du och cirka 6000 andra talanger har. Fredrik som driver 4potentials har nu cirka 50000 kontakter på LinkedIN – så teoretiskt pratar vi om 300 miljoner dörrar (om alla har 50000 kontakter)…du kan öppna via vår julkalender – 4potentials. 

4potentials har trots allt som är upp och ned i världen haft ett fantastiskt år. Kanske har vi haft tur när vi tänker eller så blev vårt koncept ännu bättre efter pandemin när fler och fler vill på ett enkelt så nå fler talanger, ledare och specialister.

Vi har sett hur ledare, specialister och talanger tagit många steg framåt och ökat sin framtida tur. Så vår julklapp till dig är ett stort tacksamt TACK samt 100 små paket med roliga, magiska små saker vi fått vara med om, toppjobb vi förmedlat och förmedlar, medlemmar som nått nya höjder, framgångar, motgångar och revanscher samt comebacker.

Vi börjar med att 4potentials gör fyra gånger så mycket vinst 2023 som 2022 och därför kommer vi som tack bjuda in alla betalande medlemmar till en fantastisk matig och givande eftermiddag samt kväll under Q1. Så har du loggat in HÄR och angett att du vill vara betalande livslång medlem så kommer du såklart få en inbjudan till ett talangfullt event där du kan knyta nya affärskontakter, träffa HR-direktörer, VD och undersöka framtiden hos våra partnerföretag.

Och som medlem har du alltid chansen att påverka talangmarknaden samt senast den 30/12 kan du nominera dig själv till något av de tio talangfulla priser som delas ut i Q1 2024! LOGGA IN HÄR NU och säkra din plats på talangmarknaden 2024 och nominera samt rösta på årets talangföretag!

I den juliga texten nedan så lyfter vi fram en mängd företag – och kanske finner du som arbetssökande ett eller flera företag att kontakta. Så förutom att tacka alla företagen så hoppas vi att vi kan öppna en dörr till ett företag eller en person?

Kanske har du tur att få träffa Hilti!? Den femte julklappen skickar vi från Hilti och ett stort tack för att ni tror på 4potentials. Just nu finns det minst tio lediga jobb på Hiltis hemsida. Tack Max, Sara, Lena Smith (nominerad till ÅRETS HR CHEF) med flera! Läs mer HÄR!

 

På samma tema vill vi tacka Billerud och tipsa dig om att ha koll på Billeruds lediga jobb. Ett stort tack till Paulina, Jimmy och Julia. Ni är årets raket och kommer nå er bästa placering på ÅRETS TALANGFÖRETAG. Det var roligt att tidningen HR-NYTT lyfte tävlingen ÅRETS FÖRÄNDRINGSLEDARE där Paulina Ekvall vann 2023. I Q1 avgörs vem som blir Årets förändringsledare 2024!

 

Och Valio! Vilken otrolig resa ni gjort! Tack Linnea och Robert för förtroendet. Vet du att du som medlem nu kan anmäla dig till ett exklusivt 4potentials event med Valio den 12/3 2024. Läs mer här om eventet!

Valio vann nästan allt under 2023! Årets VD, Robert Auselius, Årets leverantör och sedan blev man karriärföretag och steg även massor på 4potentials talangstudie. Fantastiska HR-chefen LINNEA LINDBLOM prisades med nominering till ÅRETS HR-CHEF

 

Best Western fortsätter att tro på 4potentials. Så nu kan du som talang få information om helt fantastiska hotell att bo på! https://www.bestwestern.se/worldhotels-crafted
Best Western Strand Hotel och även Best Western Solhem Hotel söker nu hotellchefer via 4potentials.

 

Lantmännen fortsätter även de som partner. Tack! Här finner du information om Lantmännens alla lediga jobb! https://www.lantmannen.com/career/find-my-next-job/

Tack även till Gotlandsägg som rekryterade eller rekryterar via 4potentials under 2023. Det gjorde även Orrön Energy, Gotlandsbolaget, Voltiva, Almi, Bellbird, ALLTHINGSLIVE, Cutters, DHL, Science Park Gotland, Rejlers, Protos, Pontum, Naty (tillsatt på en vecka!), Ludvig & Co (söker nu M&A/Förvärv kompetens via 4potentials) , First Camp, Sparbanken Gotland (söker nu Vd via 4potentials) och Dustin.

Läs mer om drömjobbet som Vd för Sparbanken Gotland på 4potentials hemsida här!

Geab, (en del av Vattenfall) har som ambition att bli ett än mer talangfullt företag. Nu söker de kommunikationsansvarig, chef för kund & kommunikation och även verksamhetsutvecklare!

 

Totalt har vi talat eller mejlat med över 4000 kandidater, talanger och personer under 2023. Varje dialog är unik. Varje person är unik. Vi tar med oss dig som startade eget företag, vi tar med oss dig som blev så himla glad när du fick jobb på ett företag genom de tips vi gav dig och du som är VD för ett företag och tyckte vi var så himla bra att du nominerade oss till ÅRETS REKRYTERARE. Här en del av de tips vi ger till arbetssökande: https://4potentials.se/om-oss/mer-om-4p/sa-har-far-du-dromjobbet/


DRÖMJOBB PÅ Ludvig & Co i STOCKHOLM

 

Roligt att media fortsatte att belysa våra studier och vår talangmarknad. Sen är det lite coolt att vi är numera en liten del i universitetsboken  ”The Oxford Handbook of Local Competitiveness” och sedan kan vi konstatera att SvD:s artikel om att Fredrik har Sveriges största LinkedIn inte alls stämmer längre. Då 2011 var Linkedin ganska nytt och Fredrik hade 2300 kontakter. Numera har Fredrik två LinkedIn konto med totalt över 43000 kontakter. Vill du veta mer om nätverk – kontakta Fredrik om du är medlem så hjälper vi gärna dig i ditt nätverkande!

Ett tips är att logga in i databasen om du är medlem och uppdatera dig inför 2024. För nu lyfter vi. Skall du med?

Tag gärna dig lite tid att fundera över din vision inför 2024! Behöver du inspiration inför din planering av framtiden kan du lyssna på det HÄR!

 

ALLA BETALANDE medlemmar kan alltid boka ett ”telefoncoachingmöte” med min kollega Tilde.Belin@4potentials.com   . Tilde är en fantastisk kollega och tillsammans med Evelina, Isak, Axel, vår revisor med flera – så försöker vi alla göra vårt bästa för dig.

Kontakta Tilde.Belin@4potentials.com om du önskar coaching eller behöver rekrytera? Tilde jobbar på vårt fina Stockholmskontor, se bild nedan.

 

HÄR ÄR ALLA 50 LEDIGA JOBB VIA 4POTENTIALS!  Ett tips till dig som söker jobb. Skicka iväg FLERA ansökningar under julen. Många företag söker kompetens och genom att din ansökan har kommit in – så kanske du kallas på intervju direkt i januari och får en kanonstart på 2024!

 

I början av 2024 kommer vi försöka hinna med att fakturera ALLA som aktivt angett att de vill vara medlemmar i 2024 (och som inte betalat tidigare) samt skicka ut medlemsinfo. Vi har inte hunnit riktigt p g a det stora intresset. De som inte kryssat i att de vill vara med även 2024 kanske kommer att tas bort ur nätverket (Logga in och KRYSSA I  om du vill vara fortsatt medlem!) . Vi tvingar inte någon att vara kvar. Men 2024 kommer vi börja året med att lyfta fram tusentals med medlemmar i våra olika talangrankingar och fler jobb är på väg in! Bland annat utses ÅRETS HR-CHEF, ÅRETS SÄLJARE, ÅRETS TALANG INOM OFFENTLIG SEKTOR OCH ÅRETS ENTREPRENÖR.

ÅRETS MEDLEM – JOHANNA SJÖBORG, VD FÖR NATY

Varje år utses den som är den absolut främsta nätverkaren och som förstår det här med att ge, ge och ge – och tack vare det når framgångar med sina företag. I år går utmärkelsen till Johanna Sjöborg som är vd för Naty och medlem i 4potentials sedan 2010.

”Du kan konsten att GE och se andra samt alltid nå extrema framgångar för dina företag. Du hyllar. Du lyfter.

Och sedan är du så himla smart att förstå om du är med i ett nätverk med 6000 andra talanger så kanske man skall vara nyfiken på om där finns affärskontakter och framtida kollegor? De har precis tillsatt en Customer Service SAP-Specialist till Naty – men framför allt har du under alla år som medlem bidragit med omtanke, humor, vänskap och så har vi fått chansen att möta den fantastiska Johanna. Djäklar vad bra du är. Årets medlem är lite som ÅRETS BÄSTA BÄSTASTE KOMPIS och ÅRETS NÄTVERKARE samt SUPERTALANGERNAS SUPERTALANG tillsammans. Utan dig hade 4potentials inte funnits – men framför allt skall du hyllas för att du är en helt vanlig unik talang som är dig själv. Och att vara Johanna det är något helt unikt. Du är en av Sveriges främsta ledare genom tiderna” – ÅRETS MEDLEM ÄR JOHANNA SJÖBORG”

 

 

Vi ses snart igen. Tag nu hand om dej. Under 2023 var det två medlemmar som lämnade oss och jorden. Då grät jag. Livet kan vara överraskande kort. Ibland är det orättvist. Ibland är det helt fantastiskt. Som när flera medlemmar berättat att de blivit stolta föräldrar eller de gifte sig.
Det bästa med att arbeta med 4potentials är att få lyssna på dig. Din berättelse, dina drömmar, dina motgångar och att få chansen att bara få följa dig.
Jag hade förmånen att få resa med min älskade familj i hela Europa. Jag såg Eiffeltornet med min minsta, och han i mitten fick bada i medelhavet och den stora killen blev arton år!
Min älskade Angelica och jag är världens rikaste personer för vi har tre fantastiska prinsar och på julafton så går vi i Visby Domkyrka. Min favoritpsalm är Guds Kärlek är som stranden och gräset

TACK! Tag hand om dej och en God Jul samt ett Gott Nytt År!
Fredrik, grundare av 4potentials

 

TILL SIST SOM TACK SÅ FÅR DU VÅR SENASTE LILLA TALANGSTUDIE I JULKLAPP

Vill ni bli ÅRETS TALANGFÖRETAG skall man uppenbarligen satsa mycket mer på att REKRYTERA de bästa ledarna – än att satsa en miljon på Employer Branding.

Detta hade vi turen att förstå 2010 och därför ville vi få upp talangfrågan till cheferna, HR chefen och VD.

Alla attraktions-, student och Employer Branding rekryteringar är 2000-talets största misstag på talang-marknaden. Det tvingar företagen att prioritera att vinna priser som inte korrelerar till varken lönsamhet och omsättning

Det största felet ett företag gör som vill bli ÅRETS TALANGFÖRETAG är att delegera allt till en person som arbetar enbart med att marknadsföra sig mot studenter eller unga talanger.

Men tyvärr är genomslaget i sociala media enormt när bolagen blir utsedda till X eller Y.

När vi utser ÅRETS TALANGFÖRETAG så försöker vi därför istället mäta om bolagen är bra på att rekrytera eller behålla kompetens. Och vi är försiktiga i vårt hyllande.

ÅRETS TALANGFÖRETAG skall mer ses som ett index och en diskussionspunkt.

Men ni hyllar ÅRETS TALENT MANAGER? Ja, men den som lyckas koppla ihop attract med recruit and retain. Det var ex Lantmännen mästare på under flera år. Det är en konst. 

 

.

4POTENTIALS SPONSRAR ENDRE – SOM HAR SOM VISION ”Vi vill vara ledande inom daminnebandy i Sverige”

Vill ni också vara sponsor? Kontakta  karin.wennbo@endreif.se