Sveriges minsta bank söker Sveriges största ledare

Sparbanken Gotland söker verkställande direktör

Sparbanken Gotland är en fristående och lokal sparbank med stark förankring i vår region. Vi har inga ägare, i stället återinvesteras delar av vår vinst i sådant som är bra för bygden och våra kunder. Med ett genuint intresse för våra kunders affärer, är vi en bank som erbjuder det mesta en storbank kan erbjuda – men med ett lokalt fokus och ett personligt engagemang. Vi har en affärsvolym på cirka 3 miljarder och 15 medarbetare med två kontor på Gotland.

Vill du anta den intressanta utmaningen att leda Sparbanken Gotland in i framtiden?
Vill du med ditt närvarande ledarskap skapa förutsättningar för både medarbetare och affärer att växa? Genom tydliga mål skapar vi tillsammans tillväxt genom lönsamma affärer och tar samtidigt tillvara den möjlighet som en ökad digitalisering innebär.

.

Vem är du?

 • – Är skicklig på att leda och motivera medarbetare, skapa en positiv arbetskultur och främja individuell och organisatorisk tillväxt.
 • – Du har en akademisk examen och har efter det erhållit en gedigen erfarenhet och kunskap inom bankverksamhet eller finansiell verksamhet,  samt erfarenhet av ledande befattningar.
 • – Har god förståelse och erfarenhet av att arbeta med finansiell ekonomi, kapitaltäckning samt för banker tillämpliga regelverk
  .
 • – Har förmåga att utveckla och implementera en framgångsrik affärsstrategi, med fokus på att uppnå mål och öka bankens lönsamhet, men samtidigt är beredd att vara en aktiv lagkamrat i det lag vi byggt upp under de senaste åren med stor framgång.
 • – Är utåtriktad och affärsnära med tydligt kundfokus, med en vilja att ta en plats i det gotländska samhället med ett personligt engagemang och vara en förebild för bankens tillväxt i affären.
  .
 • – Har en god förmåga att kommunicera tydligt och öppet, både internt och externt, och att bygga och upprätthålla starka relationer med intressenter och samarbetspartners.
 • – Har intresse och engagemang för hållbarhet och ansvarsfullt företagande, med fokus på att integrera hållbarhetsaspekter i bankens verksamhet och beslutsfattande.
 • – I denna roll arbetar och bor eller väljer du att flytta till fantastiska Gotland om du får jobbet.

Gotland mest spännande utmaning där du samarbetar med ett fantastiskt team och en styrelse som vill framåt

Att arbeta som VD i banken handlar bland annat om att motivera medarbetarna och att strategiskt och operativt arbeta mot fortsatt lönsam tillväxt. Du är en kraftfull och beprövad förändringsledare med tydligt kommersiellt fokus, samtidigt som du har omfattande kunskaper inom riskhantering, regelefterlevnad, styrning och kontroll. Därutöver är du en tydlig och kommunikativ ambassadör för banken och det gotländska näringslivet. Styrelsen är aktiv och har ett stort ansvar för utvecklingen av banken tillsammans med VD och träffas månatligen för att följa upp och kontrollera verksamheten. Här kan du läsa mer om Sparbanken Gotland – https://www.sparbankengotland.se/

 

.

Ansökan

Välkommen med din ansökan (CV och ett kort mail där du beskriver varför du är intresserad, eventuellt löneanspråk och uppsägningstid) till TILDE.BELIN@4POTENTIALS.COM på 4potentials Chefsrekrytering. I denna rekrytering arbetar från 4potentials både Tilde Belin och Fredrik.
Tilde nås på 0734 305 525

4potentials ser gärna att du söker omgående i det fall du är intresserad av detta drömjobb på Gotland!

Sparbanken Gotland och 4potentials strävar efter en professionell, transparent, effektiv process och med kandidatens bästa i åtanke. Vi arbetar efter GDPRs riktlinjer och numeriska, logiska texter samt bakgrundskontroll ingår i processen och slutkandidat kommer genomgå ledningsprövning av Finansinspektionen.

De kandidater som 4potentials tillsammans med Sparbanken Gotland anser är adekvata för rollen kommer även att få ansöka till jobbet via 4potentials databas – då det administrativt underlättar för processen att samla ansökande i en databas.

Därefter kommer 4potentials att kunna göra ett andra urval i denna process.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök i steg 1 med CV till Fredrik.Andersson@4potentials.com