4potentials Nyhetsbrev – The Potentiality

DET ÄR EN KOMPETENS OCH KONST ATT HJÄLPA TILL

Fördelen med sociala medier i krisen är att det är enkelt att GILLA och att budskapen sprids. Baksidan av sociala medier är att man nog kan uppleva efter ett GILLA – att man har hjälpt exempelvis en småföretagare inom besöksnäringen.

Jag pratade med en engagerad medlem som beskrev hur de skapade förkläden varje dag – men att där var det inte de som hade resurser som var där och hjälpte till. Han fick mig att fundera på vad jag själv borde göra mer?

Vi har skapat en aktiv jobbsökargrupp på Facebook där alla uppmanas att lägga upp jobb – gratis – så att arbetslösa kan få jobb & hopp. Nu har 20 000 jobb delats, tack! https://www.facebook.com/groups/JOBBoPOTENTIALoTIPSoEMPATI/

28 av de 30 som ideellt och utan egen vinning har delat mest jobb på den sidan är kvinnor. En Annelie har delat 1000 jobb/inlägg.

När vi nu släpper en lista över de som gjort mest betydande insatser, storartade hjältedåd och extraordinära insatser utanför sitt ansvar – så har alla tre gemensamma egenskaper:

  • Prestigelösa
  • Doers
  • Förstår hur nätverk fungerar. Merparten pratar om telefonsamtal, levande möten och förtroende. Att ge av sina resurser. Att ge bort vinster, pengar, tid, kompetenser och engagemang.

Efter den här krisen – för den är inte över – kommer vi samla alla de som hjälpte till och tog ett stort ansvar. Tanken är både att tacka av dem samt förstå ännu mer hur de agerar och därmed mobilisera krafter inför kommande större kriser. 4potentials har även byggt upp en pool av extremt hårt arbetande, duktiga, strategiska teamplayers och kompetenta personer som kan bidra i kommande hjälparbeten.

Därför är jag fortsatt nyfiken på att ta del av fler initiativ som gjorts i företag, av privatpersoner och organisationer. När man läser och pratar med varje person och deras unika engagemang slås man av hur många fantastiska medmänniskor det finns. Inte minst alla volontärer som handlat mat åt äldre.

Den här krisen har slått hårt mot äldre, de sjuka, företagen och de arbetslösa. Efter sommaren kommer arbetslösheten att vara 12%.

12% är ca 650 000 personer. För att förstå hur många det är – så är det som att alla som vill och kan arbeta i Göteborg, Malmö, Karlskrona, Umeå, Visby och Örebro tillsammans är arbetslösa.

Utmaningen att få alla de tillbaka till jobb & hopp kommer vi ta oss an efter sommaren. Jag borde egentligen inte ta semester – utan ägna dygnets alla timmar åt alla arbetslösa. Men jag har inte den superkraften som jag skulle önska. Förlåt.

Jag funderar vidare, snickrar och lyssnar på sommarpratare – så ses vi förhoppningsvis till hösten. Jag ser fram emot när man får ses och välkomna en gäst med en kram. Dörren är alltid öppen i Burgsvik om du har vägarna förbi. 

Kram

Fredrik

FANTASTISKA FÖRETAG MED FRAMTIDSUTSIKTER

Innan sommaren så kontaktades vi av Munters. De har valt att försöka finna en Global Sales and Operations Planning Manager via 4potentials. Sök och tipsa gärna om tjänsten: https://4potentials.se/searchmission/global-sales-and-operations-planning-manager-munters/

Henkel gjorde ännu en rekrytering via 4potentials. Innan sommaren signade de en medlem till en tjänst som Key Account Manager. Nu söker de en controller/Business analyst: https://4potentials.se/searchmission/business-analyst-norden-bc-retail/

Science Park och Ludvig & Co söker båda kompetens till Gotland. Efter sommaren kommer vi söka en supertalang till ett bolag på ön. En High Potentials som arbetat ca 7-10 år och har ett starkt affärsdrive. Med ett uppdaterat CV via 4potentials missar du ingenting.

Arla Foods söker flera talanger. Läs mer på https://careers.arla.com/

Trafikverket har flera spännande roller ute: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/

Habitek som är en ny samarbetspartners söker bl. a kompetens inom bygg, kalkylator och inköpare: https://habitek.se/karriar/

Dustin har också flera intressanta roller inom IT området: https://www.dustin.se/om-dustin/karriar/lediga-tjanster

Resurs är ny partner!
Resurs Holding (Resurs) som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank AB och Solid Försäkring AB är ledande inom säljfinans i Norden och erbjuder betallösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. Vid utgången av 2019 uppgick antalet anställda till 750 personer.
Läs mer om Resurs som arbetsplats här:

https://www.resursjobs.com

Lantmännen som är årets talangföretag har också flera intressanta roller ute. Detta bolag kan vi starkt rekommendera. Ett bolag som utses av Sveriges talanger till årets talangföretag är en stark arbetsgivare! https://www.lantmannen.se/karriar/

BillerudKorsnäs fortsätter att stiga på vår talangranking. Paulina och Co har verkligen lyckats med sitt hållbara Employer Branding arbete. Från en 150:e plats till en plats bland de 65 främsta. Läs mer här om den senaste live-rankingen: https://4potentials.se/the-talent-live-index/

Scandic är ett företag som trots en generell kris i hela besöksnäringen har lyckats bibehålla sin position på rankingen bland talanger. Vi vet att de skött arbetet under krisen professionellt och tagit ett stort ansvar. Just nu har de fantastiska erbjudande för en hemester. https://www.scandichotels.se/

Kan rekommendera hotellet i Karlskrona. Alldeles vid vattnet.

 

25 HJÄLTAR SOM VI VILL TACKA

Vilka är initiativen? Vilka är drivkrafterna bakom allt det goda hjälparbetet?

https://4potentials.se/de-ar-sveriges-25-mest-hjalpsamma-i-corona-krisen/


ÄR DU MEDLEM FÅR DU GRATIS COACHING – LIVET UT.

Efter sommaren kan du boka ett möte med sofie@4potentials.com om du är betalande medlem i 4potentials. Hon erbjuder kvalificerad och professionell coaching för livslånga medlemmar i 4potentials. Om du inte hunnit betala medlemsavgiften så gör du det här: https://4potentials.se/MEMBERSHIP/

Ditt stöd till 4potentials kommer kanske inte alltid dig till godo. Du kanske hjälper en annan person som är uppsagd. Stort tack för att du väljer att stödja 4potentials arbete. Som tack får du alltid rabatt vid rekryteringar, gratis middagar vid events, nyhetsbrev och mail om lediga roller.

FREDRIK STEINHOLTZ ÄR TILLBAKA!

4potentials har inlett ett samarbete med Fredrik Steinholtz. Han var med när 4potentials byggdes upp 2010 och kommer under hösten arbeta med försäljning av 4potentials tjänster samt att han kommer bidra i ett bredare perspektiv till både kundernas, kandidaternas och 4potentials utveckling! Fredrik driver idag http://www.fsteinholtz.se/ där han hjälper många bolag med försäljning, säljbeteende, HR frågor, rekrytering, Employer Branding och coaching. Maila Fredrik!

4POTENTIALS GÅR MED VINST – MEN VI ÄR FRAMFÖR ALLT STOLTA ÖVER ATT DU HÖR AV DIG.

Rekryteringsbranschen har det extremt tufft i denna kris. Vi förstod tidigt att ställa om till karriärcoaching av medlemmar samt att arbeta mer långsiktigt. Många frågar hur det går? Ja, 4potentials går med en blygsam vinst under det första halvåret 2020. Men givetvis är detta året mycket sämre än de senaste. Fast pengar är inte ett mått på vår framgång. Det finaste beviset på att vi fungerar är när du ringer eller hör av dig. Då förstår vi att vi spelar en roll.

2019 var det sjätte året i rad med en god ekonomisk utveckling. Vi har dock tvingats till nedskärningar, omstruktureringar och extremt hårt arbete under våren. 4potentials spelar med ojämna mellanrum en roll för människor och företag. Jag tror vi fyller en meningsfull roll genom att bara finnas där? Vi finns där för VDar som måste byta arbete eller för en ung student som vill finna sin vision. Vi finns där för de som gått in i väggen. Vi finns där för bolagen som måste få fler ansökningar. Vi finns där.

Som ex när X ringer idag och berättar stolt om hur hen fått nytt arbete. Vi gläds med er. Tag hand om er och när du tvättar händerna så får du gärna tänka att du är fantastisk. För det är du.

Snart blir det fler möten och middagar! Bilden nedan är från hösten 2019.