Mer

Så här söker talangerna helst arbete!

När man frågar 6000 supertalanger som både är juniora medarbetare, studenter och erfarna fantastiska ledare så har de en sak gemensamt. De vill helst bara maila ett mail och sedan skall det nya jobbet vara klart igår. Detta förstod 4potentials och därför skapade vi ett nätverk 2011 med fokus på att bygga upp ett nätverk och en databas med numera 6000+ supertrevliga, ödmjuka, kloka ledare och specialister.

Det som hänt de senaste 8 åren är att de arbetssökande är mycket mindre aktiva eller rättare sagt – det blev som man kunde förutspå. 
Då använde man sina nätverk mer, man kollade tidningar, hemsidor mycket mer än vad man gör idag.
Går du tillbaka till 1990 så vet du hur det var. Du sökte jobb via ”gula sidorna” ringde och ringde, läste dagstidningen och samlade på visitkort. Det skickades tusentals med brev.

Sedan kom internet.

Arbetsmarknasdagar som fanns då 1990 var ju då detsamma som Employer Branding. Man utsåg bästa monter! Sedan kom nätverken.

2016 ställde vi samma fråga som nu – hur söker du helst arbete?
Arbetsmarknadsdagar var då, 2016, alternativ nr 9, och 18% tyckte då att AD-dagar var ett alternativ. Numera är det 12% som tycker en arbetsmarknadsdag är ett alternativ och man är alternativ 11.

2016 kontaktade 53% sina vänner – idag 46%. Då använde 70% sitt affärsnätverk och numera gör 65%. Då kollade 51% på hemsidorna – numera gör endast 44% det. Vinnarna är de som är där talangerna är , dvs LinkedIn når idag 77% (73%) och lika många når 4potentials (77%).
Man pratar även mindre med sin gamla kollegor om man söker arbete. Det är tydligt att en arbetssökande idag är mycket mindre aktiv och bekväm när den söker arbete.

I mitten på mars 2024 svarar talangerna att de helst söker arbete så här:

Man kan säga att 4potentials är som ett LinkedIn för supertalangerna och de bästa ledarna – men där man även kan ringa till en person på 4potentials. När sedan 4potentials tillsätter jobb använder vi 4potentials + LinkedIn + sociala media + research. Vi är måna om att försöka finna nya potentialer och testa nya vägar. Vi själva använder arbetsförmedlingen också för att ge fler chansen!

Våra kunder har 98% av gångerna under 12 år lyckats med att rekrytera kompetens. Vi strävar alltid efter att bli bättre och testar hela tiden nya vägar att finna mer kompetens som ex dessa undersökningar, rankings, nyhetsbrev, agenter mm

Läs alla 4potentials olika talangrapporter här:

https://4potentials.se/talangmarknaden/2024-ars-talangrapport-ar-klar-las-den-i-sin-helhet-har/

Och här kan ni läsa mer om Sveriges främsta arbetsgivare:

https://4potentials.se/talangmarknaden/sveriges-framsta-arbetsgivare-2024/

Vill du ansöka till 4potentials talangnätverk gör du det här: https://4potentials.se/apply/

 

Behöver ni rekrytera supertalanger och erfarna ledare: Tilde.Belin@4potentials.com

Här är alla lediga jobb: https://4potentials.se/lediga-tjanster/