Mer

På vilka företag vill HR-talangerna arbeta?

För att lyckas med arbetet på talangmarknaden krävs det en fantastisk HR-organisation. Vilka företag är bäst på att generellt attrahera de främsta Talent managers, HR-chefer, arbetsrättare, rekryterare och andra personalspecialister?

Av de 6000 respondenterna som fått frågan om vilka deras favoritföretag är cirka 20% intresserade av en karriär inom ”HR-området”. 90% av de som svarat arbetar redan idag med allt från Employer branding till en roll som senior HR-direktör.

H&M är HR-talangernas favoritföretag. Generellt lockar de många HR-talanger i början av karriären och företaget kan erbjuda en stor variation på utmaningar. IKEA med sin tydliga företagskultur har varit duktiga på att få ombord HR-kompetens och de har även Lantmännen varit.

Spotify är spännande och med modiga HR-chefen Katarina Berg i spetsen så har många velat arbeta där. ICA är även de duktiga på att locka ombord duktiga HR-medarbetare vilket även rekryteringsbolagen är. Det företag som gått mest framåt är Billerud och även Axel Johnson har på senare tid tagit flera steg framåt.

Generellt lockas HR-stjärnorna av de större företagen där det finns större HR-utmaningar, mer resurser och större möjligheter att skapa större personalförändringar. Det är väldigt svårt idag att locka en bra HR-chef till ett nystartat mindre företag. Fortfarande väljer många av HR-talangerna trygghet, stabilitet och bolag med gott renomme – än nya spännande företag.

Vi på 4potentials brukar säga att utan en bra HR-chef så kommer aldrig ett bolag klara av att skapa en snabb, effektiv och positiv förändringsresa. Det är få rekryteringar som är så roliga och viktiga som när vi fått tillsätta HR-direktörer.

2016 ställde vi samma fråga till talangerna – om var HR-talangerna ville arbeta då?
På 8 år är fortfarande H&M etta och IKEA sant Lantmännen har tagit platser – men Spotify har tappat lite i toppen.

Google, Arla Foods, Unilever, Ericsson tappar även dem och går bakåt medans ICA, Axel Johnson, Business Sweden, Scandic, offentlig sektor, Axfood, PwC och Billerud har tagit platser. 

Svenska Spel, Coca Cola, Volvo, Adidas, EF och Loreal fanns även med på listan 2016 – men nu är det nya bolag som HR-talangerna pratar mer om. Mest är man nyfiken på Axel Johnson koncernen som är den koncern som flest HR-talanger pratar om just nu. Men H&M leder fortfarande….

Grattis H&M och till alla er andra på denna talangfulla lista. Och BY THE WAY – om du är en duktig marknadsorienterad HR-chef och storartad ledare som söker en ny utmaning? 4potentials söker en sådan till en kund i #Kalmar. Läs mer HÄR

Läs alla 4potentials olika talangrapporter här:

https://4potentials.se/talangmarknaden/2024-ars-talangrapport-ar-klar-las-den-i-sin-helhet-har/

Och här kan ni läsa mer om Sveriges främsta arbetsgivare:

https://4potentials.se/talangmarknaden/sveriges-framsta-arbetsgivare-2024/

Vill du ansöka till 4potentials talangnätverk gör du det här: https://4potentials.se/apply/

 

Behöver ni rekrytera HR-chefer, supertalanger och erfarna ledare: Tilde.Belin@4potentials.com

Här är alla lediga jobb: https://4potentials.se/lediga-tjanster/