Nu DELAR vi drömmen om GOTLAND!

Det finns ett enormt intresse för att flytta och/eller söka ett arbete på Gotland. Visste du att varje dag söker cirka 50 personer enbart från fastlandet ett nytt jobb på Gotland. Vi vill inte att en enda person som är intresserad av Gotland skall åka hem med ett nej. Vi vill ta tillvara er kompetens och ert intresse och HÄR kan du nu registrera dig gratis genom att ange ”JAG SÖKER ARBETE PÅ MAGISKA GOTLAND”

(Det är alltid självklart kostnadsfritt att registrera sig för att söka jobb på Gotland via 4potentials och få vår hjälp att finna ett jobb på Gotland. Det är vårt bidrag till att se till att Gotland kan fortsätta att växa och att du får jobb på Gotland. Vill man däremot vara med i 4potentials globala chefsnätverk så markerar man det och kan söka till det via databasen)

På ett år söker närmare 24000 personer ett jobb på Gotland – för att flytta hit eller stanna kvar på Gotland. Ni har ofta en sak gemensamt. Det gnistrar i era ögon när ni pratar om ert Gotland. Det är en passion och en förälskelse. Det är en dröm. Och idag delar vi drömmen om Gotland

Längre ned i texten kan du läsa om Gotlands kom(hit)petensvecka, jobb-och inflyttardagen samt att vi ger dig 20 tips om att finna över 400 lediga jobb på ön!

Även om många älskar Gotland och bär på drömmen – ”Gotland” så insåg vi 2010 att det även krävs ett samtal med en hjälpsam släkting, vän eller tips från en annan god ambassadör – för att arbetssökande skall kunna finna ett jobb på Gotland eller kunna förverkliga sin dröm – Gotland.

Så du som Gotländsk ambassadör är A och O för att Gotland skall växa

För 2010 tyckte besökarna att det fanns för lite information om det gotländska arbetslivet. Vilka företag finns det på ön? Och därför skapade vi ÅRETS TALANGFÖRETAG och även JOBBA PÅ GOTLAND TIDNINGEN tillsammans med Mediabolaget, TALANGMEDALEN med Outhousebyrån – och innan dess ökade vi kompetensfokuset på ön genom att försöka belysa potentialen, talangerna och vad man kan arbeta med på ön – tillsammans med tidningen Horisont

Idag är det du som gotlänning som är Gotlands inflyttarbyrå – så därför måste du och jag fortsätta vårt arbete. Att välkomna!

Vem är vi? Vi är ett privatägt litet företag (uttalas Får-potentials eftersom det finns lamm på Gotland), startat i Kräklingbo och som då, 2010,  bestämde oss för de då 57000 invånarna skulle få ännu fler kompisar på ön. Gotland blev 61218 i maj 2023 tack vare ditt arbete.

Men den senaste tiden minskar befolkningen igen. Så nu måste jag och du dela drömmen om Gotland ännu mer!

Vi har dock inte resurser att skapa välkomstcentrum eller ny databas nu- men vi lånar gärna ut vår databas (innan nån annan byggt en) – till alla de som älskar Gotland och gärna vill få ett jobb på Gotland.

Så vill du registrera ditt intresse frivilligt i en databas för att få jobb på Gotland så är du hjärtligt välkommen att göra det HÄR. Det är alltid gratis att registrera sig och söka jobb via oss

Ange i scrollistan att du söker jobb – JAG SÖKER ARBETE PÅ MAGISKA GOTLAND

Vi kommer därefter att försöka ge bort ännu mer goda tips, jobbtips och kontakter!
Alla som registrerar sig kommer få ett mejl med en massa tips, kontakter och även chans till en vidare dialog! Under året kommer vi även presentera en massa intressanta jobb och längst nedan hittar du länkar till en massa lediga jobb!

Men vi vill även skapa ett nytt event/en ny vecka för dig – tillsammans med de företag som vill synas mot kompetensen som bor här, som vill flytta hit eller som studerar här.

.

KOMPETENSVECKAN 2025

Den idén och det eventet går nu även under arbetsnamnet ”KOMhit!PETENSVECKAN” och arrangeras en torsdag till en söndag i Visby i maj 2025? Kanske blir det så här?

– Torsdagen. Invigning och seminarium om kompetens på Gotland. Middag och prisutdelning till ÅRETS GOTLÄNDSKA AMBASSADÖR, Årets talangföretag, Årets medarbetare, årets ledare, Årets HR-chef, Årets kompetensutvecklare. En dag där vi uppmärksammar ALLT fantastiskt vi gör på vår ö för att öka befolkningen.
– Fredagen. Öppet hus på företag. Frukostmöten, lunchträffar, workshops, rekryteringsträffar och stor afterwork. 
– Lördagen Gotlands jobbsökarmässa med möjlighet till speed-interviews. Kanske kan den arrangeras av Gotlands fantastiska studenter och bli ett bra tillfälle för studenter och alla att träffa framtida arbetsgivare
– Söndagen. Det ordnas bussturer till Gotlands socknar där man får träffa företag och företagare. Kan detta ske i samarbete med 92 möjligheter? Kanske slår vi världsrekord i #MÖTIONERA med 1000 som promenerar mot framtiden?

Vad tänker du om idén ”Kompetensveckan på Gotland”. Mejla om du har idéer och vill du också vara med och utforma samt förverkliga denna vecka?

Men nu till det viktigaste – din kompetens och din potential! Vi behöver dig på Gotland!

 


Gotlands välkomstcentrum. En vision om kaffi & karriärtips på Gotland.

Så här kan du få jobb på Gotland och leva din dröm nu!

….samt var aktiv. Gå på Företagarnas #mötionera. Fråga efter kontakter. Addera folk på LinkedIn och Facebook så att ditt Gotlands nätverk växer. Tag nya kontakter.

Just nu söker vi på 4potentials efter bland annat: https://4potentials.se/lediga-tjanster/

Och känner du att du vill du registrera dig i vår databas – så gör du det HÄR 

Ange JAG SÖKER ARBETE PÅ MAGISKA GOTLAND i scrollistan

.

Lev drömmen fullt ut. Välkommen till Gotland!

”Det bästa med 4potentials databas är att numera när jag som företagare måste tacka nej till en arbetssökande så kan jag tipsa dem om att söka till 4potentials. Då vet jag att det inte blir något kompetenssvinn från Gotland. Då vet jag att nej blir till ett Ja”

#GOTLAND

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Välkommen att registrera dig gratis i 4potentials Gotlands databas. Vi försöker sedan förverkliga din Gotlandsdröm! ANGE - Jag SÖKER ARBETE PÅ MAGISKA GOTLAND!