Det blev den bästa Almedalen någonsin – tack vare dig

Vilka dagar vi har haft. Vilken energi. Solen lyste och den energin som fanns i alla möten var magisk.

Vem man än pratade med så var de fyllda av energi, glädje, energi och jag har inte skrattat så mycket som jag gjorde de här dagarna. Alla möten behöver man inte räkna hem här och nu.

Och det kan inte vara mer än fullt. Som i ett företags trädgård då det inte fanns platser för alla att sitta. Jag lyssnade till ministrar, nationalekonomer och chefsekonomer. De siade om ränteläget. Ingen i panelen trodde på en räntesänking och de hade ju rätt. Sedan mötte jag politikern från Skåne som lagt hela sitt liv för att andra skall få det bättre. Vi reflekterade om ledarskap i kommuner.

Jag lyssnade till en debatt om jämställdhet. Återigen fanns det inte plats. Alla minglena hade många besökare. På Stordalens mingel var det för mycket folk…. Så jag satte mig i en trappa och pratade med en inspirerande Vd och entreprenör. God mat och dryck. Och solen den sken.

Jag hamnade med riksdagsledamöter på en after-after-Almedalen och lärde mig massor om hur man förändrar genom politiken. Dessutom fick jag chansen att träffa en Statsminister. Däremellan så gick jag och min minsta son ett varv i Almedalen. Han frågade nyfiket om olika organisationer.

Middagarna var magiska. Samtalen efter varje event var berikande. Det fanns 2200 att välja på. Hann med cirka 20 stycken. Så nej, Almedalen är inte för liten. Almedalen är egentligen för stor. Möjligheterna är enorma. Vi presenterade en del av de punkterna i ”TALANGMEDALEN”

Jag tar med mig alla inspirerande människors kraft om att förändra världen.

Alla tror vi på olika saker. Men i Almedalen är det OK. Här är det högt till tak

Jag frågade cirka 200 deltagare om när de vill att Almedalsveckan skall äga rum. 43% och flest tyckte att veckan ligger bra där den ligger! Så förhoppningsvis ses vi även nästa år – vecka 26 (då är invigningen måndagen den 23/6 2025)

Behöver ni tips om boende är det bara att mejla , Fredrik.Andersson@4potentials.com

Vill ni stanna kvar på Gotland och kanske söka ett arbete här så har 4potentials ett antal lediga roller och den 14/8 är det INFLYTTARTRÄFF på Gotland. Just nu finns det 400 lediga jobb på #Gotland

Jag vill bara säga tack till alla er som kom och alla er som jag fått äran att möta. Det finns hopp om framtiden och du står för det!

Nedan presenterar jag min Top 5 under veckan. Vad är din Top 5?

  1. Mötet med Yrkesdörren som verkligen försöker att förändra världen!
  2. Chefs olika seminarium var fantastiska. Ambitionerna smittade av sig.
  3. Axel Johnsons mingel och Primes mingel. Inte minglandet utan samtalen.
  4. After-after Almedalen möte med politiker. Gav mig perspektiv
  5. Alla positiva människor jag träffade. Många återseende. 
  6. Solen
  7. Middagarna. Vilken service av Gotland!
  8. Almedalstalen
  9. Mötet med den som jag tror blir Sveriges nästa kvinnliga statsminister. Blev så himla glad över att möta denna person.
  10. Oj det blev visst 9 punkter. Typiskt Almedalen att det är så extremt givande. Det är liksom mer. Det bubblar.

Glad Sommar och tack till alla er som kom dit för att förändra världen. Eftervärlden får bedöma om vi lyckades med det? Just nu upplever jag att jag har aldrig mött så många som positiva, konstruktiva och som med stor energin vill förändra och utveckla. Jättemånga konkreta saker kommer att ske efter detta. Det är jag säker på.

För i år var det något unikt i luften och dialogerna. Det kändes verkligen hur alla som var där tyckte att mötesplatsen Almedalen var helt magisk. Det blir spännande att höra om ett år om alla förändringar som ägt rum. Redan nu har jag börjat ett nytt samarbete! Och allt är tack vare dig. Det är du som är Almedalen. 

Glad sommar!

 

Fredrik på 4potentials