Chef HR och Marknad till Länsförsäkringar Kalmar

Vill du vara med och skapa framtidens HR och marknadsavdelning?

När du jobbar hos oss på LF (Länsförsäkringar) Kalmar blir du omedelbart en del av en stark, positiv kraft i vårt lokalsamhälle. Den viktigaste resursen i vårt arbete är våra mer än 240 kompetenta medarbetare – du och dina kollegor, som alla bidrar till vårt mål att vara en ledande aktör inom här i länet. Eftersom vi har våra kunders bästa som vårt viktigaste mål är det avgörande för oss att finnas så nära våra kunder som möjligt. Därför har vi egna kontor från norr till söder i vårt avlånga län – i Västervik, Vimmerby, Oskarshamn, Kalmar, Nybro och Borgholm.

Vår vardag präglas av samarbete, gemenskap och glädje. Men det finns också något annat som genomsyrar hur vi tänker och agerar. Eftersom vi ägs av våra kunder har vi alltid våra kunders långsiktigt bästa i åtanke. Vi tror helt enkelt på det vi gör och är måna om att du som jobbar hos oss ska trivas och utvecklas både inom yrket och som människa. Vi är här för länet, här för kunderna och här för dig.

Vill du vara med och skapa framtidens HR och marknadsavdelning? Vi söker en drivande och inspirerande Chef HR och Marknad som brinner för att utveckla medarbetare och stärka vårt företags varumärke. Ta chansen att leda strategiskt arbete, driva kommunikationsstrategier och skapa synlighet på marknaden. Bli en del av vårt team på LF Kalmar och ta stegen mot en fortsatt framgångsrik karriär. Välkommen med din ansökan!

 

En omfattande och utvecklande roll där du arbetar nära bolagets fantastiska medarbetare

Som Chef HR och Marknad ansvarar du för att skapa bästa förutsättningar för ett nära samarbete mellan marknad, kommunikation och HR inom områden som utveckling av arbetsgivarvarumärke och vår interna kommunikation. Du leder marknad- och kommunikationsarbetet på strategisk nivå, i uppdrag att öka synligheten och tydligheten i våra marknadssamarbeten och i vårt varumärke.

Inom området HR ansvarar du i första hand för att tillgodose ledningens, chefers och övriga organisationens stöd inom hela HR-området. Detta innebär att planera, organisera, samordna, stimulera och följa upp arbetet inom bolaget så att det bedrivs enligt våra strategiska och operativa mål och behov, utifrån gällande policys och riktlinjer. Vi har också som mål att aktivt arbeta med att förbättra och förstärka våra processer, och då behöver vi dig som med energi och nyfikenhet leder och driver detta arbete framåt.

Du har förmåga och erfarenhet av att leda förändringsarbete med en tydlig koppling till och förståelse för affären. Våra verksamhetsområden ställer ofta olika krav på våra stödfunktioner, vilket även innefattar HR, kommunikation och marknad. Rollen, som kräver god överblick och strategisk förmåga, handlar om att proaktivt utöva ett klokt och närvarande ledarskap, skapa goda förutsättningar för medarbetarna och coacha i att prioritera rätt. Du blir en affärsnära samarbetspartner till dina chefskollegor och förväntas genom dig och ditt team leverera värdeskapande insatser på flera nivåer, vilket inkluderar såväl operativt verksamhetsstöd som strategisk utveckling.

Du kommer ha en viktig och framträdande roll i vårt arbete med att forma framtidens arbetsgivare och bygga en framåtskridande arbetsmiljö som reflekterar vårt mål om en hälsosam arbetsplats med stolta och engagerade medarbetare. Du har budget- och personalansvar och leder en grupp på fem medarbetare bestående av Kommunikationschef, tre HR-affärspartners och en HR-administratör. Du och dina medarbetare arbetar verksamhetsnära och konsultativt mot bolagets 26 chefer och 240 medarbetare. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har mycket goda ledaregenskaper och erfarenhet av att leda chefer och komplexa verksamheter. Du behöver också ha mycket god kompetens inom arbetsrätt och arbetsmiljö samt erfarenhet av strategisk utveckling och förändringsarbete. För att passa i rollen behöver du även ha god förståelse för medielandskapet och kunna driva kommunikationsfrågor på ledningsnivå. Meriterande är erfarenhet från bank- och försäkringsverksamhet samt relevant akademisk utbildning inom HR, kommunikation och/eller marknadsföring.

Personen vi söker till detta uppdrag är van att arbeta både strategiskt och operativt och kommer med en trygghet i samtliga förekommande processer. Du är resultatinriktad och drivs av att arbeta affärsinriktad samtidigt som det är viktigt för dig att arbeta nära ditt team med ett engagerande och inspirerande ledarskap.

Du är utåtriktad och har en stark kommunikativ förmåga som du använder för att både förklara och förtydliga strategisk riktning men också som verktyg för att bygga relationer, nätverk och samarbete i vardagen. Du har ett coachande ledarskap och leder genom att lyssna in, ställa frågor och förankra samtidigt som du på ett diplomatiskt sätt vågar utmana befintliga ramar och tillvägagångsätt.

Dina kunskaper i svenska är goda, både i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

 

Vad erbjuder vi dig?
LF Kalmar är en jordnära och samtidigt dynamisk och framåtriktad arbetsgivare. Som Chef HR och marknad kommer du att vara en del av vårt ledningsteam och spela en avgörande roll i att skapa förutsättningar för nära samarbete mellan marknad, kommunikation och HR. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du kan utveckla ditt ledarskap och bidra till vår framgång på marknaden.

Ta chansen att bli en del av LF Kalmar och bidra till företagets och länets utveckling!

Låter det intressant?
4potentials roll i denna rekryteringsprocess är att marknadsföra rollen. Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Terése S Carlstedt på rekryteringsföretaget NearYou på telefon 0734-666 884 eller e-post terese.carlstedt@nearyou.se
.

Välkommen med din ansökan!

Din ansökan kan du sända till: terese.carlstedt@nearyou.se

I den här rekryteringen kommer vi att arbeta med ett löpande urval så skicka gärna din ansökan redan idag.

Med anledningen av den nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV. Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Har du sett annonsen via 4potentials får du gärna ange det vid ansökan eller ange i ditt CV/LinkedIn att du är medlem i 4potentials talangnätverk.

.

Funderar du på att flytta till Kalmar län?

Då kan det vara bra att känna till att det finns extra stöd och vägledning att få. På www.flyttahit.nu kan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län.

Välkommen med din ansökan!

 

Jobb ID: 8051

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök till NearYou!