Finalisterna i ÅRETS TALANGFÖRETAG 2021 är Netlight, ICA, EQT och Lantmännen

 

Finalisterna i årets talangföretag är utsedda! Tävlingen bygger på elva månaders långt researcharbete där 4potentials försökt kartlägga företags tre enskilt viktigaste parametrar inom Talent management: attraktion, rekrytering och utveckling av drivna, kloka samt ödmjuka medarbetare. Den 18/3 utses 1 av de fyra som ÅRETS VINNARE i tävlingen ÅRETS TALANGFÖRETAG. Det står nu alltså mellan Netlight, ICA, EQT och Lantmännen.

4potentials bedömmer de tre områden i tre mätbara nyckeltal: Talent attraction, Talent density och Talent Retain index som i sin tur är kopplade till företagets ekonomi.

Och bakom de tre nyckeltalen finns det duktiga medarbetare, ledare och styrelse som tillsammans ser till att ex bolagets företagskultur är inspirerande, att det finns utvecklingsprogram, adekvata ersättningssystem, modiga HR chefer, inspirerande Talent managers och kloka HRBP:s. Att gå till final i ÅRETS TALANGFÖRETAG 2021 kräver något utöver det vanliga då man måste vara bra på tre nyckeltal. Det här är inte som andra index där man mäter attraktivitet bland studenter – utan det här mäter företagets rekryteringsförmåga, bolagets förmåga att behålla stjärnor samt HR chefens och hela organisationens förmåga att skapa resultat.

Den 1:e december utsågs de tio främsta bolagen sammantaget på att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare. Det byggde på ca 6000 röster från talanger mellan 25-60 år inom företrädesvis IT, ekonomi, ingenjörer, HR, jurister, samhälls- och statsvetare samt talanger som en gång i tiden inte läst på universitet.  För talang handlar enbart om egenskaper och att utveckla en eller flera egenskaper genom hårt arbete. Och turen ökar ju mer man tränar. Ca 500 bolag kartlades och de tio bolagen gick till semifinal.

Efter att 4potentials nollställde räkningen i december för de 10 semifinalisterna och 6000 talanger kunde de rösta på ett eller flera företag. 4potentials har även fått input från medarbetare och fd medarbetare för att kartlägga vilka som skall bli 2021 års finalister. Ett enormt engagemang fanns bland nio av de tio semifinalisterna att nå en finalplats. I och med att priset är det finaste i Sverige inom Talent management och HR samt att det bygger på data vill bolagen gärna vinna.

De fyra finalisterna i 2021 års tävling – ÅRETS TALANGFÖRETAG är därmed utsedda. Och de är:

EQT, ICA, Lantmännen och Netlight.

De bolagen skall nu kontakta 4potentials VD för att under februari sätta upp en tid för en slutintervju under 45 minuter där samtliga bolag kommer få frågor om attraktion, rekrytering och utveckla medarbetare. 4potentials kommer även ställa frågor för att se hur bolaget kopplar det till företagets ekonomiska utveckling och vad man gör för att vara en intressant arbetsgivare för medarbetare. Den intervjun tillsammans med fortsatt research gör att en vinnare utses digitalt den 18/3. Beroende på pandemin kommer vi återkomma kring hur prisutdelning sker. Ett stort grattis till finalisterna!

 

De övriga fantastiska företagen som nådde semifinal 2021 och därmed får använda sig av 4potentials logotype (Top 10 företag) under hela 2021 är:

5:e plats H&M

6 – Unilever

7 – Boston Consulting Group

8 – Schibsted

9 – IKEA

10 – Google

 

 

 

Övriga Top 60 företag finner du här. De har rätt att använda den andra logotypen ”Vi är ett talangföretag” enligt nedan.

Vinnaren får en egen logotype. Vinnaren utses den 18/3.

För frågor: 073 684 7027 Fredrik Andersson eller fredrik.andersson@4potentials.com