HållbarTillväxt söker en analytisk affärsorienterad konsult

HållbarTillväxt är ett konsultbolag med lång samlad erfarenhet av hållbarhetsfrågor ur olika perspektiv. För oss har alltid hållbarhet varit så mycket mer än miljöhänsyn. Under senare år, inte minst efter 2015 då FN fastställde de nya hållbara utvecklingsmålen i Agenda 2030, har en bredare syn på hållbarhet vuxit fram som stämmer väl överens med vår uppfattning om ett äkta hållbarhetsarbete. Om en verksamhet ska vara långsiktigt livskraftig måste själva affären vara hållbar ur flera perspektiv.

Vår samlade erfarenhet av arbete med hållbarhet ur olika perspektiv, leverans av strategiska konsulttjänster och våra tidigare ledande befattningar med affärsansvar inom ett flertal olika branscher gör att vi kan bidra på ett relevant, pragmatiskt, affärsmässigt och rationellt sätt till företag och organisationers hållbarhetsarbete. Vi har flera fantastiska seniora konsulter och nu söker vi dig som har som ambition att bli en av de främsta konsulterna inom hållbarhetsområdet. Du kanske är en framtida Sustainability manager, senior hållbarhetskonsult eller vill bli en av de ledande experterna inom detta inspirerande och viktiga område. Vi kommer göra allt för att du skall utvecklas och bli en konsult som snabbt kommer bidra till vår och framför allt kundernas framgång. Vi utgår från Stockholm men är ofta ute hos kund.

 

Om rollen

Du kommer att vara en stjärna i vårt lag och ha mycket att bidra med. Ditt primära mål är att ge strategiskt och praktiskt stöd till kunder för att navigera och övervinna deras hållbarhetsutmaningar. Vårt arbete täcker ett brett spektra av såväl dagens som framtidens hållbarhetsutmaningar, hur de regleras och vad som är väsentligt. Vi visar på kopplingen mellan ett effektivt hållbarhetsarbete och långsiktig lönsamhet. Du behöver ha en passion för att göra en meningsfull påverkan.

Ansvar

· Strategisk problemlösning, strukturera och hantera komplexa hållbarhetsutmaningar.

· Samla in, verifiera och tolka hållbarhetsdata. Du är extremt duktig på excel. 

· Formulera resultat på ett strukturerat sätt för olika målgrupper och storlek på företag

· Påläst i nuvarande och kommande lagkrav

 

Erfarenhet

För rollen är relevant yrkeserfarenhet och kunskap om hållbarhet, standarder och ramverk meriterande men inte ett krav. Det absolut viktigaste och nyckeln är att ha nyfikenhet, driv och vilja att lära och förståelse av att utveckla en affär.

 

Profil

· Universitetsexamen i finans, ekonomi, miljövetenskap, juridik, mänskliga rättigheter, ingenjör, teknik eller naturvetenskap eller ett närliggande område

· Minst tre års arbetslivserfarenhet. I den här rollen kommer du arbeta en del med att sammanställa data, skapa rapporter och stötta seniora konsulter.

· Stark problemlösningsförmåga och ett skarpt analytiskt tänkesätt

· Du är proaktiv samt har ett kundorienterat tänkesätt med ett engagemang för att förstå deras affärsmål och hållbarhetsmål.

· Förmåga att samarbeta i dynamiska team och leverera i tid. Du är intresserad av att lära dig och dela insikter och bästa praxis.

· Behärskar både svenska och engelska.

Ansök idag

Ansök snarast till annika.kristersson@hallbartillvaxt.eu
Gärna med ett personligt brev som berättar om vem just DU är. Ange gärna om du såg annonsen via 4potentials

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Annika på HållbarTillväxt