Driftchef Visby Airport, Swedavia

Vi söker nu dig som vill leda, organisera och vidareutveckla den dagliga verksamheten på Visby Airport. Tillsammans med kollegor och medarbetare ser du till att flygplatsen har en effektiv drift med hög service och säkerhet.

 

Vad innebär rollen?
I din roll som driftchef leder du driftavdelningen på Visby Airport. Verksamheten är bred och innehåller, passagerarservice, säkerhetskontroll, lastning/lossning, brand och räddning, fälthållning, samt även drift och underhåller av våra anläggningar. Till din hjälp i arbetat har du fem engagerade och duktiga gruppchefer och ett antal specialister som rapporterar till dig. Avdelning består av totalt drygt 60 medarbetare.

Tillsammans har ni som uppgift att skapa ett gott arbetsklimat och se till att medarbetarna ges förutsättningar för att kunna utföra ett kvalitets- och säkerhetsmässigt arbete. Flygplatsens verksamhet är i ständig förändring där du förväntas bidra till att driva utvecklingen framåt tillsammans med dina kollegor i flygplatsens ledningsgrupp.

Vem är du?
Vi söker dig som är en erfaren ledare och är tydlig, lyhörd och kommunikativ i ditt ledarskap. Du är genuint intresserad av människor och har förmåga att skapa engagemang, tar initiativ, driver förändringar och ser nya möjligheter. Du är affärsmässig, resultatorienterad, har förmåga att leda och delegera samt är van att sätta tydliga mål för en verksamhet. Då flygplatsen är ett skyddsobjekt och flygsäkerheten styrs av många regler är det viktigt att du har hög säkerhetsmedvetenhet och kan sätta dig in i olika regelverk samt se till att regler, direktiv och processer efterlevs.

Det är en fördel med vana av att leda genom andra och erfarenhet av budget och affärsplanearbete. Du har en relevant högskoleutbildning och goda kunskaper i svenska och engelska; både i tal och skrift.

Det är meriterande med erfarenhet från operativ skiftarbetsmiljö samt erfarenhet från arbete med processer kopplat till Lean eller liknade.


Vad erbjuder vi dig?
Du får ett omväxlande arbete med stort eget ansvar där dina arbetsuppgifter kan se väldigt olika ut från dag till annan. Vi lovar dig en arbetsplats med atmosfär som präglas av teamarbete och gemenskap. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är den 7 juli och vi ser fram emot din ansökan!
Här ansöker du: https://jobb.swedavia.se/jobs/4141329-driftchef-visby-airport/applications/new

Ange gärna om du såg rollen via 4potentials. Söker du arbete på Gotland kan vi alltid rekommendera dig att även söka till 4potentials och ex ange Swedavia som ett intressant företag. Då får du framtida utskick om lediga jobb och specifikt om Swedavia. 

Hur är det att arbeta på Swedavia?
Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad – läs mer här! Jobba hos oss | Om Swedavia

Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Swedavia!