Gotland växer mer än någonsin – nu 60 389 medmänniskor!

Förutom att vi just nu har flera hundratusen presumtiva gotlänningar på besök så ökar antalet invånare mest på de senaste åren. I början av juli nådde vi enligt SCB 60389 invånare. Det är en ökning med 1,2,3,4,5,6……..hela 265 fler permanent boende gotlänningar på bara fem månader! Förra året växte vi under samma period med 0,34% – 205 personer. Nu blir vi alltså ännu fler magiska gotlänningar – 265 fler personer på fem månader!

-”Vi som arbetar med att försöka göra Gotland större sedan 2013 har sett en ökning av antalet invånare med över 3500 personer. Då hade befolkningsutvecklingen varit i stort sett +-0 under 10 år. Nu de senaste 7 åren har Gotland växt med 5,77%.”, säger Fredrik Andersson, grundare av 4potentials som bl a tagit initiativ till Flytta till Gotland kampanjer, marknadsföra bostäder och jobb samtidigt, varit med och mötionerat och ordnat kraftskivor för att mobilisera alla goda krafter samt anordnat Talangmedalen och talanglistor för att visa på bredden av kompetens på ön.

Det finns många på Gotland som arbetat för att inte bara välkomna besökare utan även be dem att stanna kvar. Inte minst varje gotlänning eller besökare är en ärlig marknadsförare.

Air Gotland, Destination Gotland, Gotlands förenade besöksnäring, Företagarna, marknadsföreningen, Region Gotland näringslivsavdelning, Gotlands förenade kompetensnäring, kulturen, alla företag såsom GEAB, Länsförsäkringar, PayEx, Gotlandsägg, Gotlands Slagteri, Swedavia, Coop m fl (podden Öjn), alla socknar, minst 92 MÖJLIGHETER, medeltidsveckan, Almedalsveckan med sina flytta till Gotland event, Länsstyrelsen, LB Karriär, Grå Gåsen, arbetsförmedlingen, universitetet, kompetensplattformen, Gotlands media, Horisont, Cementa, Tofta Beach m fl har arbetat hårt för att marknadsföra Gotland som en plats att bo och arbeta på året runt.

Genom att lägga till ett VÄLKOMMEN ÅTER – och FLYTTA GÄRNA HIT har alla gotlänningar lyckats att marknadsföra ön som en plats att bo, verka och arbeta på.

Just nu finns det minst 465 lediga jobb på Gotland. Dessutom har LB Karriär lediga jobb och sedan finns det en rad intressanta jobb på Gotlands mest populära arbetsgivare. https://4potentials.se/vi-ar-gotlands-mest-talangfulla-foretag/

4potentials rekrytering söker efter inköpare, försäljningschefer, inköpschefer, logistik- och produktionspersonal, vice vd till företag, teknisk kompetens samt hela tiden efter redovisningskompetens/ekonomichefer. Läs mer på https://4potentials.se/searchmission/gotland/

Missa inte Gotland.com som är det senaste initiativet av bl a Region Gotlands kulturavdelning och andra enheter som samarbetat för att skapa en sida med Gotlandsinformation: https://gotland.com/

TACK FÖR ALLT DU GÖR FÖR ATT GÖRA GOTLAND STÖRRE!

3500 fler gotlänningar innebär en ökad bredd av kompetens, en vitalisering, flera nya företag, mer spännande kultur, fler nya spännande grannar och att Gotland kan fortsätta att växa med hållbarhet och nya idéer. Ja, och sedan bidrar man med 1,5 miljard mer i intäkter per år till loppisar, sjukvård, glassförsäljning, äldreomsorg, bilinköp, restauranger mm.

I pandemin när vi fick färre besökare så räddades många gotländska företag och företagare av att vi var fler året runt boende. Men det viktigaste är inte det numerära. Utan det är nya människor vitaliserar mig och dig. De utmanar mig och dig. Det gör att vi växer. Gör mig större. 

Och du som är här nu – stanna kvar!! Du är varmt välkommen! Snart börjar den femte årstiden!

Jag önskar dig en fortsatt fin sommar och tack för att du visar hänsyn i trafiken och även håller avstånd i samhället. Det kommer en dag som kallas framtiden. Just nu är framtiden ljus för ditt Gotland. Välkommen – och glöm inte att stanna kvar!