4potentials nyheter från talangmarknaden – våren 2022!

200 000 byter jobb innan semestern – säg inte upp dig av fel skäl! Stanna kvar och utveckla(s). Vem är ”behålla-medarbetare-ansvarig” hos er?
Den vanligaste perioden då en talang väljer att säga upp sig – är precis innan sommaren. Pandemin har dock gjort många bekväma då man fått friheten att arbeta hemifrån – så det är inte säkert att lika många som åren innan väljer att säga upp sig – eller så har just pandemin gjort medarbetare uttråkade och man vill komma till en ny miljö?

Men funderar du på att byta arbete och kanske t o m arbetsgivare? Fundera en extra gång! Ofta är inte gräset grönare men framför allt så ser jag att supertalanger som är kvar och arbetar vidare får en bättre utveckling av sin kompetens och sina färdigheter. Det är först genom att nöta mot en garageport med tennisbollar – dag efter dag – som Björn blev Björn Borg. Vi på 4potentials har valt att arbeta med företag som vi ser utvecklar och ser andras potential.

Ett mål med rekryteringsföretaget 4potentials är att de facto minska efterfrågan på extern rekryteringshjälp. Därför pratar vi om behålla och utveckla medarbetare.

Historiskt hade företag satsat alldeles för mycket på Employer Branding och hade ofta 20-talet Talent Aqusition medarbetare anställda – men ingen typ Talent Retain and Development and se all the potential manager anställd! Vad heter den personen hos er? Om den finns är den guld värd.

Ha en fin försommar!

Fredrik

 

Lisa Brusewitz – ny Executive Partner i Stockholm
4potentials redovisade en ökad vinst med ca 600 Tkr för 2021 jämfört med 2020 och bolaget fortsätter att satsa på att ta marknadsandelar inom chefsrekrytering i Stockholm. Lisa kommer arbeta med att utveckla hela 4potentials affär inom chefsrekrytering, platsannonser och partnerskap. Lisa har lång och gedigen ledarerfarenhet från H&M samt även verkat som rekryterare på Headagent.

Styrelseakademin ordnar event med 4potentials
Den 1:e juni anordnar Styrelseakademin och 4potentials ett event på Strand Hotel i Visby. Läs mer om eventet här: https://www.styrelseakademien.se/kalendarium/evenemang/cmp-01346-h4n1c/

ESSVE rekryterade Commerical product manager via 4potentials
Till ESSVEs verksamhet i Stockholm har Lisa Karlbom hjälpt ESSVE att finna en ny erfaren produktchef. Från kravprofil till klar rekrytering tog det endast 27 arbetsdagar.

Vill du säkra din plats i databasen och nätverket 4potentials – betala medlemsavgiften
Om är yrkesverksam och vill säkra att 4potentials de kommande åren i din karriär presenterar löpande jobberbjudande, bjuder in till events, du får gratis coaching , rabatt vid rekryteringar och möjligheten att komma med på rankingar mm – då skall du betala medlemsavgiften idag. https://4potentials.se/MEMBERSHIP/ – en engångsavgift på endast 1195 sek exkl moms. Personer som inte betalat avgiften kan när som helst tas bort ur databas/nätverk och kan inte heller räkna med hjälp i karriären.

Länsförsäkringar söker hållbarhetschef på Gotland
Kanske är du nyfiken på ett drömjobb? På magiska Gotland söker öns mest populära arbetsgivare en hållbarhetschef. Läs mer om rollen här: https://4potentials.se/searchmission/hallbarhetschef-till-lansforsakringar-gotland/

Top 500 Change Leaders
Efter sommaren kommer 4potentials sammanställa Sveriges mest intressanta och längsta lista med talanger. Med fokus på att presentera 500 av Sveriges bästa förändringsledare söker vi nu efter minst 1000 nya namn på drivna, kloka och ödmjuka förändringsledare. Vi kommer även presentera en lista med de bolag som har flest förändringsledare. Vilket bolag har lyckats rekrytera dem och varför?

Nominera ditt namn här: https://4potentials.se/rekommendera-till-natverket/

Behöver ni rekrytera – kontakta Lisa på 4potentials
Nu är det bara några dagar kvar till det är sommar och semester för kandidaterna. Över 200 000 kommer preliminärt byta jobb i juni och juli 2022. Kontakta Lisa på 4potentials redan nu om ni tror att ni behöver rekrytera? https://4potentials.se/kontakt/

Vilka företag ökar mest i popularitet – efter pandemin?
Här nedan kan ni läsa om de bolag som ökar mest i attraktion sedan februari 2022. D v s vilka bolag har fått en god start efter pandemin? Ja, pandemin är kanske inte över – men vilka är företagen som tappar respektive ökar i popularitet sedan det blev ett nytt år!? – Vilka företag är mest attraktiva just nu? Sveriges enda Talent live attraction index! – 4potentials – 4potentials

 

4potentials samarbetar med några av Sveriges främsta arbetsgivare.
Välkommen att kontakta Lantmännen, Best Western, Trafikverket, Scania, Hilti, BillerudKorsnäs och Dustin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VECKANS LEDIGA JOBB!

Du kan läsa om alla lediga jobb via: https://4potentials.se/lediga-tjanster/