Hållbarhetschef till Länsförsäkringar Gotland

Att arbeta i ett kundägt bolag innebär att du bokstavligen jobbar för våra kunder, de är nämligen våra ägare. Vår vinst går tillbaka till dem, i form av investeringar i Gotland och ibland även återbäring. Nu söker vi dig som vill vara med och driva hållbarhetsfrågorna framåt. 

LF

Som hållbarhetschef driver du vårt hållbarhetsarbete utifrån vår vision och våra strategiska mål

Vi ser att du blir ett utvecklande stöd till hela verksamheten. Utöver ett nära samarbete med de olika avdelningarna internt, har du många externa kontakter och du representerar bolaget i olika sammanhang. Du ansvarar för att initiera och driva projekt inom området som spänner över hela organisationen.

Ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet – är idag en naturlig del av Länsförsäkringsgruppens verksamhet och Länsförsäkringar Gotland arbetar idag inom ett antal konkreta områden såsom exempelvis miljö, samhällsfrågor, tryggaregotland.se, Agenda 2030, vi bidrar till ökad psykisk hälsa på ön genom Mind//Shift, vattenfrågan, deltar i arbetet med Gotlands energiomställning, hållbarhetsredovisning, ansvarsfulla investeringar, vi stödjer olika forskningsarbeten, vi driver en hållbarhetsdatabas, mångfald- och jämställdhetsarbeten är några exempel på vad som kan hamna på en hållbarhetschefs bord. Men vi kan alltid göra mer. Vi är mycket nyfikna på dina tankar och dina kunskaper!

Läs mer om en del av LFs hållbarhetsarbete https://www.lansforsakringar.se/gotland/privat/om-oss/hallbarhet–forskning/

Vårt hållbarhetsarbete är en viktig del av vårt varumärke och du rapporterar direkt till vd, Henrik Stangel

LF

Är du den vi söker?

Du har relevant högskoleutbildning och ett starkt engagemang i hållbarhets- och samhällspåverkande frågor. Då du har många kontaktytor i tjänsten är det viktigt att du är mån om att skapa samt bibehålla nätverk både inom och utanför Länsförsäkringar Gotland. Du är initiativrik, drivande och resultatinriktad. Du är en van projektledare, är nyfiken och har intresse av att sätta dig in i nya områden. Vidare har du god ordningsförmåga och kan balansera strategiskt och operativt arbete. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift.

För oss är det viktigt att du känner igen dig i våra värderingar, engagemang och pålitlighet, och att du värdesätter det kundägda och lokala som vi står för. Vi har ett stort hjärta för Gotland och det tar sig uttryck både genom vårt stora samhällsengagemang och vår affär där vi med en hög lokal närvaro erbjuder ett konkurrenskraftigt erbjudande för privatpersoner, företag och lantbruk på Gotland.

Låter detta spännande?

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök, senast den 19 maj, Här ansöker du: Hållbarhetschef (lansforsakringar.se)

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Placering: Möjlighet att arbeta från båda våra kontor,  i Visby och på Hemse.

För frågor om tjänsten, kontakta vd Henrik Stangel, henrik.stangel@lfgotland.se eller 0498-28 18 98

Vi gör allt för att främja en fördomsfri rekryteringsprocess och inkluderar därför tester som en del av urvalsarbetet. Vi eftersträvar och jobbar aktivt med mångfald, olikheter är för oss en viktigt styrka. I den här rekryteringen kan vi komma att samarbeta med 4potentials i urvalsprocessen. Skriv gärna om du tog del av annonsen via 4potentials.

 

Länsförsäkringar Gotland är ett kundägt bolag med stark lokal förankring. Det innebär att allt vi göra är med kundens bästa i fokus. Vi har funnits på ön sedan 1828 och utvecklats i takt med det gotländska samhället. Idag erbjuder vi helhetslösningar inom bank och försäkring, till såväl privatpersoner som företag, på ett enkelt och personligt sätt.

Länsförsäkringar Gotland hade glädjen att presentera ett rekordresultat för 2021 i verksamheten om totalt 291 miljoner kronor före föreslagen återbäring om 70 miljoner. I vår senaste årsredovisning kan du läsa mer om allt spännande som våra fantastiska medarbetare, kunder och ägare tillsammans åstadkommer för Gotland, samhället i stort och företaget samt våra kunder. Vi blev bl a utsedda för tredje året i rad till den arbetsplats på Gotland där man helst vill arbeta. Välkommen till Länsförsäkringar Gotland och vi ser fram emot din ansökan!

lfg-arsredovisning-2021.pdf (lansforsakringar.se)

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Länsförsäkringar Gotland!