4POTENTIALS NEWSLETTER Q1 – 50 år med att försöka se allas potential

4potentials grundare fyller 50 år den 7:e april. Det kommer Fredrik fira med att reflektera #mötionerandes runt Gotland. Du är välkommen att gå med en bit om du har vägarna förbi?

Fredrik började sin karriär som talangjägare redan när han som fotbollstokig sjuåring satte ihop ett fotbollslag i Lilla Tjärby – genom att försöka se alla andras potential och talang. Kanske hade mellanbarnsrollen stor betydelse för att utveckla förmågan att senare medla, nätverka och förstå andra?

Fotbollsintresset toppades med att Fredrik vann pojkallsvenskt guld med Halmstad BK – samtidigt som entusiasmen för fotbollen dog där – efter 50 matcher på avbytarbänken. Samtidigt bestämde sig Fredrik, som lärarbarn, att utveckla sitt intresse för att än mer se alla andras potential. Inspirationen kom från Olof Palme och andra ledare som inte bara ledde ett lag – utan ett helt samhälle.

Efter studier på Handels i Göteborg och framför allt efter att haft turen att få driva dåtidens största arbetsmarknadsdag, GADDEN,  som 22 åring, samt Kårordförandeskap och ordförandeskap för alla Sveriges ekonomer, SERO, fick Fredrik jobb som rekryteringskonsult på EMDS Consulting. 

Året efter kontaktades Fredrik av Universums grundare, Lars-Henrik Friis Mohlin, som bad honom som Socialdemokrat att efterträda den blivande Moderatledaren, Anna Kinberg i rollen som VD för Nova 100.

Det blev i stort sett tio år med att bygga upp och utveckla Nova 100 som VD. När Fredrik slutade 1999 hade man verksamhet i både Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Asien. Under dessa år hade Fredrik äran att få arbeta med många fantastiska kollegor, kunder och kandidater. 

Efter ett år som vice Vd för SHL i Sverige valde Fredrik att starta 4potentials – för att det saknades ett seniort talangnätverk i Sverige. Ambitionen var också att börja tala mer om potential på talangmarknaden samt göra nätverket än mer personligt.

Idag är 4potentials det ledande talangnätverket på den svenska High Potentials marknaden och hade lyckan att överleva pandemin tack vare förtroendet från dig som kollega, kandidat, kund och kompis, tack! 4potentials har haft många duktiga medarbetare genom åren. TACK FÖR ER INSATS VARJE DAG.

På 50 års promenaden samlar vi kraft för de kommande tio arbetande åren i talangernas tjänst. Följ gärna med de kommande tio åren! Välkommen till ett nytt decennium och hoppas du vill stödja vår kamp för att försöka se allas potential! 

GLAD PÅSK!

50 år i talangernas fotspår.

 

TECKNA ETT MEDLEMSKAP I 4POTENTIALS OCH STÖD VÅR KAMP FÖR ATT FÖRSÖKA SE ALLAS POTENTIAL

Vad kan du göra för att utveckla talangmarknaden? Har du inte betalat medlemsavgiften så gör det här senast 10/4: https://4potentials.se/MEMBERSHIP/

Samtliga yrkesverksamma medlemmar i 4potentials betalar en engångsavgift (ca 1495 kr) för att ta del av nätverket, jobbtips, coaching livet ut och kontakter. Medlemmar har även rabatt på boende på Scandic och rekryteringar samt att man har en garanti att vi finns där när man måste söka arbete i framtiden.

LANTMÄNNEN, EQT, NETLIGHT OCH ICA DE BÄSTA TALANGFÖRETAGEN

Lantmännen är bästa talangföretag i Sverige enligt 6000 av Sveriges talanger. De utsågs den 18:e mars som 2021 års talangföretag före fantastiska EQT, magiska Netlight och årets raket, ICA.

Läs mer här om hur man blir ett talangföretag: https://4potentials.se/de-framsta-talangforetagen-har-ett-dussintal-saker-gemensamt-hur-blir-man-ett-talangforetag/

 

 

ARLA FOODS VAR VÅR FÖRSTA PARTNER

Ola Arvidsson, HR direktör på Arla Foods och Fredrik träffades redan 1998 då han skulle rekrytera en Key account manager. Sedan dess har samarbetet utvecklats och under åren har Arla som är 4potentials äldsta partner haft många duktiga och trevliga HR-chefer och Talent managers som samarbetat med 4potentials.

Över 200 medlemmar har arbetat eller arbetar där och i ledande roller. Ett 25-tal events har genomförts tillsammans och flera hundra har fått arbete på Arla Foods via 4potentials. Nu välkomnar 4potentials Arla Foods nya svenska Vd – Kai Gyllström. Läs mer om Kai här: https://www.linkedin.com/in/kai-gyllstr%C3%B6m-722890/

TILDE BELIN NY EXECUTIVE SEARCH CONSULTANT

4potentials har gjort en fantastisk rekrytering i Tilde Belin som kommer gå in och förstärka samt utveckla 4potentials team. Tilde har stor erfarenhet av rekrytering och har redan börjat arbeta i de Executive Search uppdrag vi har. Önskar du coaching och är betalande medlem – kontakta Tilde.

Läs mer om Tilde här: https://www.linkedin.com/in/tilde-belin/

 

 

HÄR VILL FRAMTIDENS IT OCH HR STJÄRNOR ARBETA

HR talangerna i Sverige väljer just nu H&M, IKEA eller Lantmännen visar 4potentials Talent Live index. IT-stjärnorna söker sig framför allt till Google, Spotify eller Accenture. HR och IT är två talangfulla grupper i ditt bolag.

NY STUDIE FRÅN 4POTENTIALS VISAR ATT MÅNGA AV FRAMTIDENS LEDARE HAR PLUGGAT I LUND

Storartat ledarskap är en kompetens visar 4potentials senaste studie. 52% är kvinnor och flest har läst på Lunds Universitet. Ledarbristen är stor ute i landet. Miljöfrågan är Top of Mind och de framtida ledarna väljer bland endast ca 50 företag.

När 4potentials talangnätverk studerar de erfarna och framtida ledare som är allra främst på ledarskap enligt 4potentials så kan man dra ett antal intressanta slutsatser från de kompetensbaserade intervjuer som gjorts sedan 2010. Vill du ta del av hela studien, kontakta Fredrik.

De mest intressanta företagen för de allra främsta ledarna är:
DE FRAMTIDA TOPPLEDARNAS FAVORITFÖRETAG – TOP 20:

1. H&M
2. IKEA
3. Google
4. Lantmännen
5. Arla Foods
6. Spotify
7. McKinsey & Co
8. Kinnevik
9. EQT
10. Investor
11. Axel Johnson koncernen
12. Boston Consulting Group
13. Volvo Car
14. Bonnier
15. Business Sweden
16. Regeringskansliet
17. Electrolux
18. Tele2
19. Driva eget företag
20. Scandic

Notera att de allra främsta väljer bara bland ca 50 bolag – om ens det.

4POTENTIALS REKRYTERING SÖKER JUST NU

4potentials har just nu 25 olika lediga roller. Läs mer om alla lediga roller och digitala event här: https://4potentials.se/lediga-tjanster/

 

 

 

 

__________

 

BEHÖVER NI REKRYTERA?

Under hela april får alla 50% rabatt på ordinarie pris på alla rekryteringsannonser som man beställer via 4potentials och betalar endast 7500 sek exkl moms per beställd rekryteringsannons. Annonsen måste beställas under april. Maila tilde.belin@4potentials.com med ditt annonsunderlag så skapar hon en annons samt gör utskick i nätverket samt via 50 olika sociala media kanaler.  Ni tar emot alla ansökningar och anställer en stjärna direkt efter påsk?

4POTENTIALS SÖKER AGENTER

Just nu tar vi in 10 nya agenter som mot en mindre ersättning framförallt kommer att arbeta med att identifiera nya talanger till nätverket. En rolig roll för dig som känner eller kan identifiera 30-40 andra talanger du kan rekommendera in under 2021? Du kan vara yrkesverksam eller student. Välkommen med intresseanmälan!
Läs mer här: https://4potentials.se/searchmission/vill-du-vara-experience-eller-student-talent-agent-i-ditt-professionella-natverk-4potentials/

4POTENTIALS INTERNSHIP – ARBETA SOM REKRYTERINGSKONSULT I SOMMAR

4potentials söker en extremt talangfull toppstudent eller annan arbetssökande som vill arbeta under cirka tre månader på 4potentials (juni-augusti). Du kommer till ett framgångsrikt rekryteringsbolag där du skall arbeta med:

  • Försäljning av jobbannonser
  • Leverans av rekryteringar
  • Projekt
  • Databasuppdateringar
  • Medlemscoaching
  • Ekonomi/administration
  • Intervjuer

Det är en krävande tjänst där du kommer erhålla månadslön (utifrån arbetstid), telefon, dator samt att du måste arbeta från vårt kontor i Stockholm under minst 3 dagar i veckan. Det är en projektanställning.

Ansök med CV till tilde.belin@4potentials.com och ange löneanspråk samt hur mycket du kan arbeta under sommaren. Du får ingen betald semester.

 

VEM TYCKER DU SKALL VARA MED PÅ LISTAN – TOP 100 RISING POTENTIALS

Snart släpper vi en ny Top 100 Rising Potentials. En inspirerande lista med personer som har potential och som är på väg framåt med mod, ledarskap, ödmjukhet och analytisk förmåga. Nominera här: https://4potentials.se/rekommendera-till-natverket/

 

 

TACK!

4potentials vill tacka våra största samarbetspartners under 2020 och 2021. Utan er hade nätverket inte stått så starkt som det gör idag. Som tack kommer vi fortsätta berätta om ert arbete på talangmarknaden, era lediga roller samt er business.  Vi kan starkt rekommendera:

BillerudKorsnäs
Trafikverket
Henkel
Marginalen Bank
Trafikverket
Unibail-Rodamco-Westfield
Eltel Networks
Habitek
Arla Foods
Arriba Byggnadsservice
Science Park Gotland
Axbeautyhouse
Scandic
Scania
Ludvig & Co
Dustin
Munters
Resurs Bank
Cordial
Gotlandsägg
GEAB, Gotlands Energi
Adnavem
RCO Security
Lantmännen
Almi
Coop
Gotlands Slagteri
Data Edge
ATEA
Strand Hotel Visby
Cementa
Destination Gotland
H&M
Hilti
Outhouse Graviz & Kusinerna
Navet
Nobia
PayEx
Rebtel
Tele2
Swedavia
Länsförsäkringar
PE Accounting
Exor