Vilken är Sveriges mest talangfulla kommun 2024?

Kompetens- och talangförsörjningen är A och O för landets kommuner/regioner. Under 2023 kommer Sveriges ledande talangnätverk och rekryteringsföretag av ledande kompetens till kommuner att utse Sveriges främsta kommuner inom Talent management.

För att vinna skall man vara den kommun som är bäst på att attrahera, rekrytera och behålla kompetens i förhållande till sin storlek.

Under slutet av 2023 kommer 4potentials mäta kommunernas attraktion, förmåga att rekrytera de talanger och ledare man önskar i förhållande till sin storlek samt den kommunens förmåga att behålla och därmed utveckla sin kompetens

Allt kommer presenteras i en ranking i början av 2024 och bli medial tillsammans med samarbetspartner/tidningar inom media. Symbolen ”Vi är en talangfull kommun” kommer tilldelas Topp 10 och Top 1,2 och 3 får en egen logotype.

Det kommer skapas ett seminarie kring ämnet ”SÅ BLIR MAN EN TALANGFULL KOMMUN” och alla som är med och tävlar kommer få en inbjudan

Anmäl eller rekommendera kommuner som du tycker är bra senast 20/12 2022 till Fredrik.Andersson@4potentials.com så ingår de i studien under hela 2023. Det kostar inget att tävla för kommuner. 4potentials har redan fått in ca 15 rekommendationer på kommuner där deras medarbetare tycker att de är talangfulla. Även HR, regiondirektör m fl kan såklart nominera!

4potentials ger ut sedan tidigare ÅRETS TALANGFÖRETAG men under 2023 kommer även ÅRETS MEST TALANGFULLA KOMMUN att delas ut. De kommuner som är regioner kommer förtydligas.

 

VILL NI BLI MER TALANGFULLA I ER REGION?
4potentials hjälper kommuner att bli mer attraktiva och kunna rekrytera genom att de kan bli partners till 4potentials talangmarknad som når ca 800 000 talanger i Sverige. De köper då ett månatligt partnerskap på en talangmarknad med Employer Branding samt platsannonsaktiviteter. Läs mer här: https://4potentials.se/vara-tjanster/bli-abbonemangspartner-pa-talangmarknaden-och-syns-mot-sveriges-talanger-varje-manad/

Behöver ni rekrytera – köp en platsannons för 15000 sek/annons. Behöver inte upphandlas! Ni når talangerna direkt! Platsannonsera via 4potentials! – 4potentials – 4potentials

 

Mer om talang/destination/kommun:

Allt färre talanger drömmer om en karriär utomlands – här är regionerna som lockar – Resumé (resume.se)

Många talanger längtar att få bo och arbeta utomlands | SvD

Framgångsrika företag bra på spana in talanger – Civilekonomen

Fredrik Andersson, född i Halland (Laholm), pluggat i Lund, Göteborg, gjort lumpen i Karlskrona, hållit föredrag i alla län i Sverige, sommarhus på Gotland, bott i Stockholm, varit ordförande för alla Sveriges ekonomer och då besökt alla landets universitet – är killen bakom rankingen ”ÅRETS MEST TALANGFULLA KOMMUN 2024”.

-”Målet med studien är att göra alla Sveriges kommuner än mer talangfulla. På företag är kompetensförsörjningsfrågan A och O – men den är ännu viktigare för regionerna. Idag är det få talanger som efter att de har pluggat och vill göra karriär som tänker att nu skall de söka till en kommun. Dessutom måste landets olika kommuner försöka attrahera kompetens till hela landet. Idag vill ca 55% av landets talanger till Stockholm. Denna trend måste förändras. Annars kommer gapet att öka och det bli ännu dyrare för regioner att attrahera och rekrytera kompetens. Kanske kan en tävling belysa kompetensbehovet än mer, tror Fredrik”