The Talent room – 4potentials NEWSLETTER Q1

4potentials fortsätter att utvecklas och vara lönsamma. Under 2018 tog vi tillsammans med talanger och bolag många steg framåt. I samband med att vi satsar ännu mer på att utveckla talangnätverket kommer vi även gå ut för att försöka finna en ny Vd efter Gustaf Geterud som fått en ny spännande utmaning! Grattis! Så vill du leda 4potentials in i 2020 så skall du ansöka idag. 
Sedan 2010 har vi samarbetat med ca 250 bolag och har en unik relation med tusentals talanger. För varje dag går varje rekrytering enklare och enklare för att vi byggt upp Sveriges största pool av talanger. För varje dag tillkommer det bolag och arbetssökande som möts via THE TALENT ROOM – 4potentials. Välkommen in!

EVA WIKMARK WALIN – SENIOR TALENT ADVISOR
Eva är en av två nya fantastiska medarbetare på 4potentials under 2019. Eva kommer in för att arbeta primärt med strategiska frågeställningar inom Talent Management hos våra kunder samt deras operativa utmaningar inom bla Executive Search, EVP, Talent Acquisition, transformation management, coaching och HR-challenges. Läs mer om Eva och hennes gedigna karriär från HR på bl a IBM – HÄR!

Är du ett företag som vill göra en förändring på talangmarknaden? Är du en senior talang som vill göra en förflyttning? Maila eva@4potentials.com

SARAH ARVIDSSON – UTVECKLAR VÅR REKRYTERINGSVERKSAMHET
Sarah började i januari och är redan igång med att sätta uppdrag. Med Sarah får 4potentials en extra växel och ny nivå i vår rekryteringsverksamhet. Sarah kommer närmast från ett annat rekryteringsföretag och är f.ö extremt duktig volleybollspelare med elitseriespel i sin karriär mm. Så när du kontaktar henne för ett uppdrag så går det extremt fort samt att hon verkligen kan ta det på volley…

Behöver ni rekrytera? sarah@4potentials.com

SOFIE SELIN – REKRYTERAR OCH TÄNKER NYTT
I vissa rekryteringar som är extremt svåra behövs det en rekryterare som lägger ned extra mycket tid och tänker i nya banor. Sofie@4potentials.com har lyckats att sätta många rekryteringar under det senaste året på bl a Comprend, Rusell & Reynolds, Alma, Starcounter m fl. Med ett stort patos för kandidatens bästa levererar Sofie i världsklass. Är du Young professional och söker en ny utmaning. Boka en lunch med Sofie!

DANIEL AGLÖV – ÖPPNAR UPP DÖRREN FÖR FLER PARTNERS
Daniel kan allt om Talent Employer Branding. Då han varit med om att vinna pris som årets talangföretag så förstår han både det interna och externa perspektivet. Daniel sätter dagligen ihop talanger med talangföretag. Han ser till att våra senaste kunder och partners såsom Arla Foods, Navet, Industrifakta, Pickit, Assa Abloy, SEB, Ascend, Tele2, Trafikverket, Scandic, Scania, Lantmännen, Dustin och BillerudKorsnäs får ut maximalt av vårt samarbete. Nu söker han fem nya bolag som vill göra en resa på talangmarknaden. Är det ni? daniel@4potentials.com kontaktar du om ni vill vara en vinnare? Närmast planerar han ett helt nytt talangevent. 4POTENTIALS SPRING SESSION!

Boka en plats och bli en vinnare på talangrankingen! 65000 kr exkl moms kostar det bara och det är FRI REKRYTERING!

EQT blev årets talangföretag i tuff konkurrens med Orkla, Business-Sweden och BCG. 

VILKA HAR BÖRJAT BÄST PÅ TALANGMARKNADEN UNDER 2019?

Rank Företag
1 H&M (0)
2 Google (0)
3 Spotify (+1)
4 IKEA (-1)
5 Boston Consulting Group (+2)
6 McKinsey & Company (0)
7 Arla Foods (-2)
8 Business Sweden (+1)
9 Lantmännen (+1)
10 Accenture (0)
11 ICA (+1)
12 Investor (+1)
13 Kinnevik (+1)
14 SEB (+1)
15 EQT (+1)
16 Klarna (+4)
17 Bonnier (-1)
18 Volvo Car Group (+13)
19 Schibsted (0)
20 Ericsson (-3)
21 Axel Johnson (+3)
22 Unilever (-6)
23 Eget företag (+7)
24 Tele2 (-6)
25 Scandic (+4)
26 Bain & Co (-6)
27 Adidas (-2)
28 Electrolux (-7)
29 Scania (+4)
30 L’Oréal (-4)

Utanför topp 30 så finns det många bolag som rör sig uppåt. Vill du veta hur det går för Ert bolag? Kontakta fredrik.andersson@4potentials.com

TACK HENRIK DIDER FÖR ALLT DU GJORT FÖR TALANGMARKNADEN.
4potentials har fått hedersuppdraget att finna Scandic Sveriges nya HR chef. Nu när Henrik går till Sveaskog så vill vi från 4potentials tacka dig för allt du gjort. Du tog Scandic från 75:e till 25:e plats. Du öppnade dörren till 6000 talanger – så att nu nästan alla bott på Scandic. Du var en fin vän när 4potentials gick med förlust. Du var en fin vän när vi nu går med vinst för fjärde året i rad. Du var där. Vi kommer sakna dig men vi är ganska säkra på att ditt nya företag kommer dyka upp på talangmarknaden igen. En stor kram och ett stort lycka till från oss alla på 4potentials samt 5999 av alla 6000 talanger i nätverket. Den 6000:e supertalangen är ju du.

Blir ni nyfikna på Scandic? Läs mer här: https://4potentials.se/searchmission/human-resource-director-scandic-sweden/

Henrik Dider lyssnar. Här tillsammans med en kollega, Anne Ek. 

NIKLAS HAR ETT STORT ENGAGEMANG FÖR 4POTENTIALS
Niklas är arbetande styrelseordförande i 4potentials. M a o behöver ni rekrytera eller bygga ert talent employer brand så kontaktar ni honom via niklas@4potentials.com. Han driver även en mycket intressant satsning inom ”engagemangsområdet”, dvs hur vi får folk att springa istf att gå till jobbet.
Läs mer här

KÖP EN ANNONS! ETT BOLAG REKRYTERADE TRE PERSONER VIA 4P ANNONSLÖSNINGAR
Vi fick reda på häromdagen att en kund som köpt annonser lyckades rekrytera 3 personer. Fantastiskt resultat. Så gör som de kostnadseffektiva rekryterna – beställ en annons av eva@4potentials.com för 15000 sek exkl moms eller din kundkontakt.

VILL DU HA COACHING? BLI LIVSLÅNG MEDLEM FÖRST.
Har du betalat din medlemsavgift? För medlemsavgiften får du bl.a gratis coaching samt inbjudan till ca 1000 event och 10000 jobberbjudande innan 2100. Gör det annars här: https://4potentials.se/vara-tjanster/medlemskap/

SÖKER DU ARBETE? 4POTENTIALS HAR DE HETASTE JOBBEN!
https://4potentials.se/lediga-tjanster/

4POTENTIALS I MEDIA
i senaste DI bilagan beskriver Fredrik sin resa från starten av 4potentials till nu (sidan 14). Läs mer via 4potentials FB-sida om hur han skapade ett TALANGNÄTVERK som vilar på värderingar från landet. GILLA OSS PÅ FACEBOOK

TACK TILL ALLA VÅRA PARTNERS:
(sök jobb där om du är en talang. För det är bolag som tror på potentialen)

Arla Foods – Scandic – Scania – Lantmännen – Business Sweden – Navet – Dustin

Industrifakta – Pickit – BillerudKorsnäs – Assa Abloy – SEB – Tele2 – Ascend – Trafikverket

Sarah, Sofie, Eva och Daniel är några av 4potentials fantastiska medarbetare. De träffar gärna dig om ni skall rekrytera, bygga upp Ert Employer Brand, vill ha coaching, vill prata mentorskap eller bara ta en lunch. Vi ses i THE TALENT ROOM.

THE TALENT ROOM EDITION 1 – 2019