Talangerna har gjort sitt val – nio företag gör nu upp om titeln – ÅRETS TALANGFÖRETAG 2022

ÅRETS TALANGFÖRETAG UTSES FÖR NIOENDE GÅNGEN UNDER 2022

Uppemot tiotusen supertalanger har röstat på sitt favoritföretag, angett var de arbetar nu och var de arbetat tidigare vilket påverkar de tre olika index (attract, recruit and retain) som utgör underlag för att komma Top 9 och nå en semifinal i tävlingen ÅRETS TALANGFÖRETAG.

Bäst ranking i TOTAL TALENT INDEX, TTI, avgör om man når en semfinal.

TTI utgörs av: TALENT ATTRACTION INDEX (favoritföretag) samt angett var de arbetar/t vilket påverkar nyckeltalen TALENT DENSITY respektive TALENT RETAIN INDEX.

Sveriges tuffaste och svåraste HR och företagstävling går nu i ett semifinalskede där nio bolag gör upp om 4 finalplatser. För att komma till semifinal är man m a o objektivt bäst på att attrahera, rekrytera och behålla sina talanger. 

För de responderande Supertalangerna är medelåldern cirka 44 år och större delen har en akademisk bakgrund samt många en extremt framgångsrik yrkeskarriär. Det är m a o mycket intressant att veta var de faktiskt börjat jobba, om de är kvar och vilka bolag de drömmer om.

Det här är inte som många andra tävlingar en undersökning gjord på kanske enbart på studenter och deras favoritbolag – den här studien är närmare verkligheten och urvalet görs på en stor mängd talangfull data samt på närmare 350 företag. Därför har ÅRETS TALANGFÖRETAG fått den höga status som den har.

DE NIO SEMIFINALISTERNA ÄR:

EQT – förra årets tvåa leder när vi går in i semifinalfasen.
H&M – går fortfarande mycket starkt. Man är bäst på attrahera!
Lantmännen – förra årets vinnare är med och tävlar i toppen i år igen.
IKEA – går starkast just nu av alla semifinalister! Räcker det hela vägen?
Google – har lyckats etablera sig i toppen. Blir det final i år?
Hilti – väldigt duktiga inom HR området. Förra året tog man ett steg till. Nu semifinal!
Boston Consulting Group – leder managementkonsult rankingen. Imponerande bolag
Netlight – förra årets trea. Kan de nå final i år igen! Enastående bolag!
Dustin – de bestämde sig för att nå semifinal. Nu är de där!

Den tioende semifinalisten blev alternativet – ”att starta eget” – som ökat mest av alla alternativ. Så ett stort grattis till alla er entreprenörer som valt att starta små bolag – som växt och växer. Om några år är ni med i finalen med ert företag! Trenden är tydlig. Supertalangerna vill mer och mer starta eget. 

 

 

SEMIFINAL! MEN HUR BLIR MAN FINALIST?

De 9 semifinalisterna skall i mitten av februari bli 4 finalister. De 4 finalisterna utses genom att 4potentials fr o m nu till den 15/2 nollställer räkneverken! Vi går nu in i en kvalitativ fas där finaldeltagarna utses både genom objektiv data samt genom att semifinalbolagen kan visa att de vill nå finalen samt att medarbetare som älskar sitt företag kan maila/rösta.

Två finalplatser går till de 2 bolag som den 15/2 är 1:a och 2:a avseende Talent Density, attraction och Talent retain index. Datan hämtas från 4potentials databas. Vill ni nå finalen så skall m a o fler supertalanger gå in och rösta på ert företag genom att ansöka till eller uppdatera sig i 4potentials databas. Ni som företag kan ju även kanske rekrytera fler talanger och se till att inte tappa en supertalang innan….den 15/2…

Den tredje finalplatsen går till det företag som ”bäst och mest” kan motivera varför man är årets talangföretag per mail till juryns ordförande, fredrik.andersson@4potentials.com senast 14/2. Vi ser fram emot mail från kanske styrelsen, Vd, HR chef, ledare och Talent managers! Vad har ni det senaste året gjort för olika fantastiska saker inom Talent management? Vi vill gärna komma i kontakt med Er ansvariga person i denna tävling. Om ni når en final – vem är er kontaktperson?

Den fjärde finalplatsen utses av dig som arbetssökande, kollega eller fd kollega. In och rösta eller skriv ett mail till juryns ordförande. Vilket bolag tycker du skall bli en av 4 finalister? Här röstar du om du inte finns i databasen – https://4potentials.se/apply/  …alla som röstar får vara med i ett talangnätverk och alla får även hela talangstudien i mars!

 

DEN 16/2 PRESENTERAS DE FYRA FINALISTERNA

De fyra som når finalen blir sedan intervjuade av 4potentials där vi kommer diskutera alla områden inom talangförsörjning och varför ni är främst enligt er på att attrahera, rekrytera och behålla talanger. Förra året var det årets roligaste intervju!

Finalen med de fyra finalisterna äger rum tisdagen den 22:e mars på Best Western Hotell i Solna. Finalen kommer precis som förra året att corona-anpassas. Fotograf och media på plats.

 Förra året vann Lantmännen, före EQT och trea blev Netlight samt fyra ICA.

Vem vinner 2022? Ja, du kan avgöra om det blir EQT, H&M, Lantmännen, IKEA, Google, Hilti, BCG, Netlight eller Dustin.


BERÄTTA FÖR KOLLEGOR OCH ARBETSSÖKANDE ATT NI ÄR FANTASTISKT BRA!

Samtliga semifinalister kan redan nu i sin årsredovisning, på hemsida samt i sociala media ange att vi är ett TALANGFÖRETAG 2022! Se logotype nedan. Den är designad av Mediabolagets Lena Hammarström.