Science Park söker driven medarbetare inom entreprenörskap, innovation och hållbarhet

Är du en passionerad entreprenör med ett starkt intresse för innovation och hållbar utveckling? Vill du vara en nyckelspelare i att forma Gotlands framtid? Vi på Science Park Gotland söker nu en engagerad och driven kollega för att stärka vårt team!

Science Park Gotland är Gotlands innovationsnav

Vi främjar entreprenörskap och hållbar utveckling genom nära samarbeten med Uppsala universitet och Region Gotland. Vi är en kraftfull innovationshub som stödjer nya och växande företag, inte minst genom att främja cirkulär ekonomi, klimatomställning och hållbar konsumtion. Vår kreativa arbetsplats i centrala Visby är fylld av möjligheter.

Om rollen:

Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö där dina idéer och initiativ värdesätts. Du kommer att arbeta i vår företagsinkubator tillsammans med ett team av affärsrådgivare och stödjande kollegor från våra olika verksamhetsområden.

Rollen innebär att:

 • – Ansvara för projektportföljen i inkubatorn: Du kommer att ha ett tydligt ansvar för att leda och administrera företagsinkubatorns samlade projektportfölj. Detta inkluderar att, genom effektiv portföljledning, säkerställa att vi når uppsatta mål och önskade resultat, samtidigt som du arbetar nära dina kollegor i det strategiska arbetet med att utveckla verksamheten.
 • – Leda och utveckla projekt: Planera, genomföra och rapportera projekt som bidrar till Gotlands tillväxt och hållbara utveckling.
 • – Stödja och leda Innovation: Facilitera innovativa processer och stödja startups och etablerade företag i deras affärsutveckling.
 • – Rådge och coacha bolag i inkubatorn: Tillsammans med övriga affärsrådgivare stötta och utveckla de bolag som antagits till våra program SPG Startup och SPG Summit.
 • – Bygga och stärka nätverk: Underhålla och utveckla samarbeten med akademi, näringsliv och offentliga aktörer.
 • – Främja aktiv dialog och kommunikation: Driva och delta i idéflöde och resultatspridning genom löpande nätverkande och kommunikation med olika aktörer och organisationer lokalt och nationellt.

Vi söker dig som:

 • – är trygg med att ta stort ansvar och egna initiativ.
 • – har erfarenhet som entreprenör, hållbara affärsmodeller och vad som krävs för att skapa livskraftiga företag.
 • – har insikt i och är van att hantera ett företags olika teammedlemmar och stakeholders.
 • – har erfarenhet av affärsrådgivning och/eller projektledning inom innovation och hållbarhet.
 • – är en strategisk tänkare med förmåga att omsätta idéer till konkret handling.
 • – har ett brett nätverk
 • – har god förståelse för Gotlands unika förutsättningar och potential.
 • har erfarenhet av offentlig och privat finansiering av projekt, gärna som stödmottagare inom något större EU-program.

Varför Science Park Gotland?

Hos oss blir du en del av ett engagerat team där resultat, kunskap och lärande står i centrum. Vi värdesätter mångfald och strävar efter att attrahera talanger med olika bakgrunder och perspektiv. Genom vår Företagsinkubator hjälper vi gotländska startups att förverkliga sina affärsidéer snabbt, smart och hållbart. Vi investerar också aktivt i det gotländska näringslivet genom vårt dotterbolag SPG Invest AB. Vår Innovationsarena är en helt unik hub för innovation, där vi driver framåtriktade satsningar för att skapa möjligheter för fortsatt tillväxt och hållbar utveckling.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under två år med god möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan och frågor

För frågor om tjänsten, kontakta Fredrik Österholm, Verksamhetsledare på Science Park Gotland. Ansök så snart som möjligt, urvalsprocessen sker löpande. Skicka ditt CV och personliga brev till rekrytering@scienceparkgotland.se

Sista ansökningsdag är 2024-08-15. Skriv gärna om du är medlem i 4potentials och/eller såg annonsen via 4potentials

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Science Park!