Ola Arvidsson – Talent of the year i Öresund 2014

Med följande motivering blev Arla Foods personaldirektör, bosatt i Helsingborg vald till Årets talang i Öresund.

Att nöta mot en dörr är typiskt en supertalang. En av våra största idrottsmän Björn Borg stod i Södertälje och nötte slag mot en garageport. Årets talang i Öresundsområdet har länge kämpat för att dels utveckla sig själv inom sitt humana område – men framför allt har du alltid gjort det med en större agenda.
Ingen svensk och därmed ingen bosatt i Öresundsområdet och kanske ingen i Norden har gjort så mycket för att utveckla en marknad som inte fanns 1995. Det var året då du lämnade Lunds Universitet och började missionera för att vi skulle förstå vad en talang är och vad en talang kan göra i ett företag.

Redan som ung fick du ett extremt förtroende av stora multinationella företag. Du fick redan, 27 år gammal, ett nordiskt HR-ansvar som du efter några år växlade upp till ett personaldirektörsansvar, 32 år gammal. Vi som fått äran att följa dig under alla dessa år är extremt imponerad över hur du som blott 37 åring kliver ombord på en multinationell koncern som HR direktör och på ett moget och ansvarsfullt sätt tar beslut för bolagets och världens bästa. Ja, din karta är större än alla våra andras. I din värld finns inga hinder – enbart möjligheter.

Men framför allt är vi imponerade över att du är du. Att du inte sätter dig på en hög häst trots enorma framgångar. Du lyssnar alltid och du tar alltid beslut med ett leende. När man tar dig i hand får man inte enbart en nick och en kram tillbaka. Man får ett commitment. Du vill alltid vara bäst på din gata oavsett om det gäller att nöta tennisbollar mot en vägg eller managera ett företags humana resurser – som det heter på svenska. Fast du ser aldrig en talang som en resurs. Du ser alltid människan i människan.

För det du gjort för talangmarknaden och för att du är en oersättlig kraft i ett företag som nått toppen på talangmarknaden – tilldelas du 2014 års pris för ÅRETS TALANG I ÖRESUNDSOMRÅDET.

Utan dig hade det inte funnits talangnätverk eller inspirerande talangjägare. Utan dig hade det inte funnits en talangmarknad. Utan dig hade ingen varit här idag. Utan dig hade vi varit en personlighet fattigare. Utan dig hade Arla Foods inte varit det företag de är idag. Ett stort tack och grattis till Ola Arvidsson, Co-founder of the Swedish talent market.