Ni kan vinna en mängd fina HR- och ledarskapspriser samt utmärkelser – stort lycka till!

Det finns många fina utmärkelser man kan få som företag, som HR-chef, ledare eller Talent manager under 2022. Bakom de flesta priserna finns antingen en jury och/eller att en målgrupp röstar eller en kombination av jury samt ”folket röstar”.

För att informera ledare, Employer Branding ansvariga, HR-direktörer, VD:ar etc har vi sammanställt de främsta utmärkelserna man kan få i Sverige inom ”HR- samt ledarområdet”. Vi gör det som en service för företag men även för att skapa en vital diskussion kring morgondagens utmärkelser i företagen och bland de som utser morgondagens vinnare.

Vi har förstått att man emellanåt tycker det kan gå lite inflation i priser och att medarbetare ibland tycker att ”prisjakten” kan leda till alldeles för kortsiktiga actions – samt att framgången i en tävling/ranking gör kanske att man inte tar tag i viktiga frågor för medarbetare och ledare?

Hur kan vi tillsammans säkerställa samt utveckla studier och priser – så att de kan bli än mer adekvata för bolagen – i deras utveckling?

Totalt premieras över 200 företag och/eller HR chefer, Employer branding ansvariga eller VD:ar under ett år. Är det för få eller för många?

Är VD-priser nedan ett ”HR pris”? Ja, om man betänker att det viktigaste för en talang när den väljer nytt jobb är ledarskapet och ex vem som är Vd – så är det viktigt för ett företag att deras ledare vinner priser för sitt och företagets ledarskap.

 

När 4potentials undersökt vad talanger anser om ex Employer branding priser – säger den målgruppen att arbetsgivarerankingar inte är särskilt avgörande för om man söker jobb på det bolaget eller ej – medans för den som fått priset kan det betyda jättemycket.

Med detta sagt förstår vi dock att det både är roligt att dela ut pris och att alla duktiga ledare och HR-hjältar är värda att vinna ett eller flera priser. Det är viktigt att ge beröm – inte minst till de som arbetar med personalfrågor. ALLA UTMÄRKELSER – fyller en viktig funktion och ger värdefull energi till HR-medarbetare, ledare, medarbetare och Vd.

Ett stort grattis till ni som vinner pris. Ni är väl värda det!

 

 

Och ett stort tack till er som arrangerar galor eller på annat sätt belyser en mängd vinnare. Ni gör ett inspirerande arbete med era olika priser. Ni belyser kompetensfrågan och tack vare det utvecklas arbetsplatser och hela Sverige genom diverse tävlingar.

Vi har nedan försökt sammanfatta vad de olika utmärkelserna kan innebära. Listan kommer kompletteras allt eftersom. Vi hoppas att både prisutdelare och pristagare uppskattar vår enkla sammanfattning. Och lycka till i alla kommande tävlingar!

 

Vi skickar med även några generella frågor till koncernledningen inför 2022?
– Vilka externa ”HR” och ledare-rankingar är viktiga för er och hur är de kopplade till er lönsamhet samt omsätttning?
– Vad blir målet 2022 – avseende en eller flera externa mätningar? Varför?
– Utmärkelserna och Rankingarna kommer finnas kvar. Hur skall ni agera för att vinna eller ta platser under 2022? Och/eller skall ni arbeta mer med era interna rankingar?

Lycka till med både arbetet med undersökningarna, priserna liksom ni som tävlar!

Må bästa bolag och person vinna önskar 4potentials!

 

100 WATTAREN – inom bl a Employer Branding och rekrytering – 10 februari 2022

https://100wattaren.se/ I 100-wattaren delas det ut en 100-wattare (”Guld”), en 75-wattare (”Silver”) och en 50-wattare (”Brons”) i respektive kategori. Vinnarna i 2021 års tävling presenteras på 100-wattarens prisutdelning torsdag 10 februari 2022.

Arrangörer: Sveriges annonsörer
Antal respondenter/målgrupp: Utses av en jury. Man kan skicka in tävlingsbidrag https://100-wattaren.awardsplatform.com/
Hur många brukar får pris i genren ”Employer Branding”? 1-3 företag. Endast 1 förra året?

 

ÅRETS TALANGFÖRETAG – utses av 4potentials talanger i mars 2022

Sveriges främsta talangföretag utses genom att man först mäter hur många av 6000 talanger som valt bolag X som favoritföretag. Därefter utvärderas de bolagen om de fått ombord talangerna – dvs rekryteringsförmågan eller Talent Density. Till slut bedömer man bolagens förmåga att behålla /utveckla kompetens. De totalt 40 bästa företagen klassas som årets talangföretag. 4 går till final.

Arrangörer: www.4potentials.com
Antal respondenter/målgrupp: ca 6000 talanger i snitt 42 år.
Hur många får pris? 4 företag och 40 företag erhåller en logotype att det är ett certifierat talangföretag.

ÅRETS CHEF – våren 2022

Priset delas ut av Chef. Prisets syfte är att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges chefer och sprida deras budskap om det goda ledarskapet. Stort medialt genomslag.

https://chef.se/aretschef/

Arrangörer: Tidningen Chef m fl.
Målgrupp: Chefer och ledare
Hur många får pris? Några fantastiska chefer uppmärksammas.

 

MAGNET AWARDS – FEBRUARI 2022

ANSÖKNINGSPROCESS, PRIS/UTMÄRKELSE AV FLERA JURYMEDLEMMAR
SM i Employer Branding 2022 – torsdag 17 februari. Magnet Awards är en kunskaps- och tävlingsarena som arrangerar SM i Employer Branding. Läs mer på: https://magnetawards.se/

Pris för att tävla är 1995 kr. Arbetsgivare som vill tävla med fler bidrag och/eller i fler kategorier betalar endast 995 kr för varje efterföljande inskickat bidrag. Moms tillkommer.

Arrangörer Universum, Coreworkers m fl
Jury: ca 50 personer i 7 olika jurys. Läs mer här: https://magnetawards.se/juryer/
Hur många bolag får utmärkelse per år: ca 20 bolag/personer per år.

UNIVERSUM AWARDS – FEBRUARI 2022 SAMT SEPTEMBER 2022

MIX AV JURYPRIS OCH RESPONDENTER
https://universumglobal.com/se/blog/employer-branding-awards-och-number-one/

  • Vinnare utses EB-priser för innevarande år Studenter: Feb
  • Vinnare utses EB-priser för innevarande år Professionals: Maj
  • Event EB Awards/Number One Studenter: Juni
  • Event EB Awards/Number One Professionals: September

Arrangörer: Universum samt en jury.

Hur många får pris: ca 50 bolag/personer per år. Delas ut två gånger per år. Ca 21000 studenter besvarar undersökningen. Ca 21000 Young professionals.

 

RANDSTAD AWARDS – VÅREN 2022

Den 6 maj 2021 delades Randstad Award ut till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Utnämningen är grundad på ett representativt urval av respondenter i Sverige och deras preferenser. Här listar vi hela topp 20-listan på de företag som rankats högst i undersökningen.

https://www.randstad.se/arbetsgivare/employer-brand-center/resultat/randstad-employer-brand-research-2021/

Hur många får pris: presenteras bl a en Top 20 lista.
Arrangörer: Randstad, ca 4700 respondenter i senaste undersökningen.

GREAT PLACE TO WORKS – Sveriges bästa arbetsplats – VÅREN 2022

Great Place to Work undersöker varje år arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Bakom studierna ligger 30 års forskning om vad som utmärker en bra arbetsplats. De allra bästa organisationerna rankas varje år på nationella listor. Bland annat bygger rankingen på medarbetarnas egna upplevelser av sin arbetsplats.

https://www.greatplacetowork.se/de-baesta-arbetsplatserna/sveriges-baesta-arbetsplatser-2020/

 

Hur många företag lyfts fram? Ca 60 bolag premieras på olika listor.
Arrangörer: Great place to work

 

HUMAN GROWTH AWARD, hösten varje år.

Det finns en kraft i organisationer där människor får utrymme att nå sin fulla potential. Wise söker ett team som genom att främja innovation, lust och glädje skapat nya sätt att arbeta och samarbeta tillsammans. Genom att tänka innovativt och nytt skapa ett modigt och mänsklig arbetsliv med hållbarhet och hälsa i fokus. Därför införde Wise ett pris för att belysa och lyfta individer och team som gör just detta. Som vet att varje bolags viktigaste tillgång är medarbetarna.

Vinnare utses av bl a Wise och tidigare vinnare. https://www.humangrowthaward.com/#om-priset

HR GALAN, oktober

Här sker ofta prisutdelningar inom HR området. Välordnad gala av HR-föreningen. Årets hjälte mm

https://hrforeningen.se/100-arsjubileum/

De delar även ut det fina Kerstin Hesselgren-priset. Kerstin Hesselgren-priset är ett pris som årligen delas ut till en förebild som med ett engagemang sätter fokus på medmänsklighet och jämlikhet på våra arbetsplatser och i vårt samhälle. Pristagarens beslut och handlingar präglas av civilkurage, mod och frispråkighet.

 

ÅRETS VD, november

Utmärkelsen Årets VD delas varje år ut av ledarskapssajten Motivation.se. Priset instiftades 2012 och delas ut i fyra kategorier – små, medelstora och stora företag samt Årets Unga VD.

Syftet med priset är att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv. Läs mer på: https://www.motivation.se/arets-vd/

De slutliga vinnarna kommer att avslöjas i samband med en stor festlighet på Fotografiska i Stockholm den 11 november.

 

ALLBRIGHT

AllBright kanske inte delar ut pris eller utmärkelser – men vi vill ha med dem här då deras rapporter är mycket viktiga. Allbright är en ideell stiftelse som verkar för jämställdhet och meritokrati i näringslivet. AllBrights vision är att ”verka för meritokratiska ledningsgrupper och styrelser och på så vis skapa ett mer lönsamt och hållbart näringsliv”.

Stommen i AllBrights arbete är framtagandet av rapporter som kartlägger könsfördelningen i svenska börsbolags ledningsgrupper. Bolagen rangordnas utefter hur jämställda de är i ledningsgruppen och placeras på antingen en grön, gul eller röd lista (tidigare vit, grå och svart lista). Stiftelsen arbetar efter metoden skampåle och uthängning, vilket varit väl omdebatterat i media. Utöver ledningsgrupperna har AllBright granskat börsbolagens styrelser och valberedningar, juristkåren, riskkapitalbolag och universitetsvärlden.

https://www.allbright.se/rapporter

ÅRETS LEDARE – Affärsvärlden

 NOMINERINGAR, UTMÄRKELSE AV JURY
https://www.affarsvarlden.se/arets-ledare

 

BÄSTA ARBETSGIVARE

är en parallell studie till Årets Byrå som undersöker medarbetarnöjdheten hos Sveriges byråer. https://www.aretsbyra.se/arets-byra-basta-arbetsgivare/

 

EXCELLENTA ARBETSGIVARE

Nyckeltalsinstitutet presenterar de tio procent bästa arbetsgivarna i Nyckeltalsinstitutets kvantitativa kartläggning av faktiska arbetsvillkor.

https://nyckeltal.se/vara-kunder/excellenta-arbetsgivare/

 

KARRIÄRFÖRETAGEN

Företagen ansöker och Karriärföretagen utses sedan av en jury med ca fyra personer.
Har ni Minst 250 anställda och/eller en omsättning över 250 MSEK, en Personalchef finns i organisationen samt genomför löpande rekryteringsarbete eller är ”Up & coming” då kan ni bli Karriärföretag. För andra året i rad bjuder de in er till det digitala Karriärdagen 2021 den 6 oktober!

Ca 150 bolag per år blev Karriärföretag 2021. De får då en logotype att använda i olika forum.

https://karriarforetagen.se/foretag/

Karriärföretagen utses av en jury med fyra personer.

 

RECRUITMENT AWARDS

https://gala.branschen.se/
Branschen.se m fl samt jury utser bl a årets rekryterare, årets rekryteringsföretag mm
medialt pris med omfattande juryarbete. Prisutdelning mars 2022

DIVERSITY INDEX AWARDS

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012. De vill lyfta fram förebilder och bra exempel genom att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa. https://www.diversityindexaward.se/

Priset är politiskt och religiöst obundet och arbetet drivs av en ideell förening med säte i Malmö

 

FLER INTRESSANTA UTMÄRKELSER FÖR FÖRETAG, HR OCH LEDARE!

ÅRETS SUPERKOMMUN https://www.dagenssamhalle.se/alla-nyheter/stora-samhallsdagen/har-ar-arets-superkommuner-2021/

FRAMTIDENS KVINNLIGA LEDARE https://www.ledarna.se/om-ledarna/evenemang-och-utmarkelser/framtidens-kvinnliga-ledare/

SUNDSVALL BUSINESS AWARDS https://www.businessawards.se/prisvardar/arets-ledare/

ÅRETS KVALITETSPROFIL https://kvalitetsmagasinet.se/dags-att-nominera-arets-kvalitetsprofil-2021/

ÅRETS MARKNADSCHEF https://www.resume.se/kommunikation/tavling/de-har-chans-pa-sveriges-basta-marknadschef-2021/

ÅRETS MEST INSPIRERANDE MEDARBETARE? https://4potentials.se/vem-blir-arets-mest-inspirerande-medarbetare-2019/

 

Lycka till med ert arbete inom ledarskap och HR-området. Hoppas ni uppskattade vår genomgång och belysning av marknadens mest intressanta ledarskap-och HR priser.