Vem blir årets mest inspirerande medarbetare 2019?

Torsdagen den 7/11 utses Sveriges finaste medarbetarpris – Årets mest inspirerande medarbetare. Ett pris som delas ut till en person som gör det inspirerande för medarbetare och kollegor att gå till jobbet. Priset får man för årets eller de senaste årens inspirerande arbete man utfört på en eller flera arbetsplatser. Det kan vara på ett litet eller stort företag. Priset kan också gå till en person som verkar i nätverksbaserade arbetsformer.

Kriterier för att vinna årets mest Inspirerande Medarbetare

  • Det går till en person som gör så att man går till jobbet med glädje
  • En person som kan inspirera och motivera dig till extraordinära resultat
  • En som ser och lyfter andra
  • En som har en unik förmåga att ”sätta fyr i spisen utan tändstickor”
  • Är värdefull för sitt företag på lång sikt
  • Man vill arbeta med och som därmed är en stark attraktionskraft för ert företag
  • Oavsett egen agenda fortsätter att inspirera för allas bästa

De fem finalisterna i årets mest inspirerande medarbetare som delas ut den 7/11 av 4potentials i samarbete med förra årets vinnare, Vinit Malhotra är:

Emelie Magnusson, Digital Explorer at SEBx
Från västra Sverige kommer denna lagbyggare som sedan studier på Chalmers tagit steg för och steg och är nu endast 30 år gammal med och bygger nya banken. Ödmjuk, teamorienterad utöver det vanliga, klok, inspirerande genom sitt sätt att prata med medarbetare och att aktivt bry sig, har alltid en större agenda och en person som uppriktigt säger att hon älskar sitt arbete. Hängiven mer andra. Oerhört värdefull för banken. Kommer ringa storebror om hon vinner! Sätt på telefonen storebrorsan! För oavsett om hon vinner är Emelie redan en vinnare. Den resa du gjort berör oss. Fortsätt inspirera dina kollegor!

Marianne Ljungberg, partner på Centigo
Detta är en av de mest passionerade och hängivna medarbetare som vi någonsin talat med. Har hjärtat hos medarbetarna. Bryr sig om deras morgondag och kan samtidigt konsten att generera stora affärer. En mycket omtyckt kollega som i många år arbetat för förändring i sina olika roller. Ställer stora krav, visar mod, har hög etik, nyfiken och en person som hela tiden vill lära sig. Samtalet med Marianne berörde juryn och efter att ha delat ut detta pris i nio år så är Marianne ett bevis på att det omöjliga går att förverkliga och att det verkligen finns extremt inspirerande medarbetare. När vi frågade vem du kommer ringa så sade du din stora familj. Ja, vi förstod verkligen vad din familj och föräldrar betyder för dig. Inte minst nu.

Yasmine Sateei Berns
Entreprenör, föreläsare och grundare till Podden Resan Hit. Yasmines historia börjar i Iran och det är en sagolik historia via bra och dåliga chefer, via tydliga mål och betydande möte. Om förmåga att ta chansen när den kommer. Om klokhet utöver det vanliga. När man sitter i rummet och lyssnar glömmer man bort vad man skulle fråga utan kommer på sig fyrtio minuter senare att man är betagen av den resa som du gjort. Inte minst som människa.  Du har mod att säga upp dig. Du tar ansvar för att berätta andra människors resor – för att inspirera. Du är programledare, murare, Sveriges yngsta diplomat, arbetat statligt och som konsult och varit gruppinstruktör på gym. Vad har du inte varit? Hur kan någon ha så mycket energi och värme. När du gått så sitter Vinit och jag och får ta igen oss. Det var en varm virvelvind som kom in i rummet. -Sa hon att hon också läst Väg och vatten på KTH på rekordtid? Juryn har åter fått träffa en extremt inspirerande person – som snart släpper en nyhet som kommer förändra hela arbetsmarknaden!

Kristina Hammerö
Head of milk på Arla Foods
En starkt driven strategisk och resultatorienterad marknadsledare med mer än 15 års erfarenhet av FMCG på både de nordiska och internationella arenorna. Genom att vara inspirerande har hon skapat resultat utöver det vanliga. Kristina har genomfört tillväxtresor och är van att vända och förändra varumärken och företag – genom sitt sätt att vara och genom sitt unika ledarskap. Detta har uppnåtts genom att ta hand om och lyssna på personalen. Kristina kan konsten att skapa en dynamisk och kreativ miljö samt kultur som kontinuerligt tar verksamheten till nästa nivå. Skånska Kristina lärde sig tidigt att ta sig fram i livet och vi är oerhört imponerande av denna målmedvetna ledare som alltid levererar utöver det vanliga. Kristina vågar ta risker. Hon är extremt spännande, ödmjuk och en stor framtida inspirerande ledare.

Hanna Moisander
Hedy Tech och Hey!Code
30 åriga Hanna var som 22 åring chef över 80 anställda på Nelly. Helt orädd är denna självlärda träningsprodukt. Van att föreläsa, retorisk skicklig och en entreprenör utöver det vanliga. En person som är här och nu i intervjun. En person som levererar alltid lite bättre än alla andra. En som får med sig folk. Hon hämtar inspiration och ideer från familjen. Mamma var rektor och för Hanna är det självklart att driva mångfaldsfrågor. När det finns för lite programmare så startar hon ett eget program på högskolan. När hon bryter handleden så säger hon att det inte går att stå på händerna – så då får jag stå på knogarna istället. Denna fighter har nu startat ett Tech/IT-företag Hedy. Med förebilder som Bill Gates och med inspiration från Pippi Långstrump och en mycket klok mamma så förstår vi att vi mött en av Sveriges största framtida entreprenörer. Hanna ser helheten och får energi från hästar. Vill gärna inte göra folk besviken. Och det kommer du aldrig göra. Du är en möjliggörare utöver det vanliga. Vi ser dig snart hos Skavlan!

Årets finalister är fantastiska. Vi skulle vilja att alla fick vinna. Men som vanligt är det bara en som kommer vinna. 21.30 den 7/11 vet du vem som vinner?

För mer frågor om priset. Fredrik.andersson@4potentials.com eller 073 6847027
Det går bra att maila Fredrik om du vill rösta på någon! Röstningen pågår t o m 21.00 den 7/11.

Läs mer om finalisterna här:
https://www.linkedin.com/in/hannamoisander/

https://www.linkedin.com/in/emelie-magnusson-707a8022/

https://www.linkedin.com/in/kristina-hammer%C3%B6-8856803a/

https://www.linkedin.com/in/marianne-ljungberg-8b97063/

https://www.linkedin.com/in/yasmine-berns-23a09269/

Ett stort tack till Vinit Malhotra för att du ställt upp och intervjuat kandidaterna. Över 50 nominerade namn har bedömts och fem är nu i final!