Med en nedbantad arbetsförmedling så startade 1700 arbetssökande själva en nationell sida för att matcha jobb & potential! Snart 10000 jobb presenterade!

Fredrik Andersson, på Sveriges ledande rekryteringsnätverk, 4potentials, och 1700 arbetssökande och medmänniskor insåg att utanförskapet, segregationen, arbetslösheten och konkurserna kommer bli det största problemet om två månader.

I mitten av augusti kommer ca 1,2+ miljon vara arbetssökande. Andelen registrerade arbetslösa kommer alltid vara lite lägre då väldigt få supertalanger, ledare och specialister inte ens kommer registrera sig i arbetsförmedlingens system. Senast vi frågade 6000 talanger skulle 0% använda arbetsförmedlingen när de söker sitt nästa arbete. Och då arbetsförmedlingen tyvärr omorganiserats till det mindre innan krisen – insåg vi att denna krisen måste vi lösa själva.

Många ledare som idag blir uppsagda – blir ju inte arbetslösa förrän om 3 månader eller kanske upp till ett år senare. Därför insåg Fredrik att arbetslöshetssiffran om 10% som lanserades i mars var helt fel. Han vet också att företagare inte berättar hur dåligt det går. Det är först när det är konkurs som de berättar. Och med 700 000 anställda i ca 35 000 extremt hårt pressade små företag så kan arbetslösheten bli ca 20-21% eller 1 miljon arbetslösa – om inte Sveriges öppnas i maj. I maj tar företagen besluten – då det snart är sommar – och innan sommaren måste alla företag dragit ned på kostnaderna inför hösten. Till hösten kommer vi ha tusentals färre företag i Sverige – om vi inte öppnar upp i maj.

Då det skett ett paradigm skifte hur man söker arbete och krisen innebar att man arbetar hemifrån så lanserade Fredrik en nationell jobb-facebook sida. Man är helt enkelt mer på facebook när man är hemma..

Tanken var enkel. Istället för att 1 företag skall jaga in 10000 jobb så kan 10000 arbetssökande och snälla rekryterare och stora medmänniskor jaga in 1 jobb var.

Nu efter en månad har snart 2000 blivit medlemmar. Många är arbetssökande men det finns också ca 100 andra rekryterare som hjälper till och postar jobb. 9443 jobb är nu delade. Sidan är extremt uppdaterad med idel fantastiska jobb. M a o medlemmar delar i snitt 5 jobb var. Hon som delat flest jobb ligger på ca 5 per dag!!!

Här kan ni läsa mer om facebook gruppen: https://www.facebook.com/groups/JOBBoPOTENTIALoTIPSoEMPATI

Och här är listan på de 30 som delat flest jobb sedan starten! De är m a o Sveriges snällaste medmänniskor som skapar jobb & hopp! Notera att det är 25 av 30 kvinnor. Ja, denna krisen är också en kris för empatin.

De som bidragit mest
1.       Annelie Iggström
2.       Yvonne Eriksson
3.       Malin Fihn
4.       Inger Eriksson
5.       Mikaela Rinaldo
6.       Eva Thunell
7.       Hannah-Sophia Karjalainen
8.       Matilda Runeson
9.       Elisabet Wachtelius
10.   Lena Slc
11.   Maria Lethin
12.   Jagge Samardzievska
13.   Tímea Szabóné Varga
14.   Brita Hahne
15.   Nina E Beer
16.   Niklas Bragée
17.   Gerd Wallin
18.   Johan Westlin
19.   Claes Muschkin
20.   Fia Alamartimo
21.   Isabelle Farrenkopf
22.   Petra Thunegard Gråberg
23.   Jezica Höjerslev Lindeberg
24.   Fatima Boukari
25.   Charlotta Abrahamsson
26.   Sofia Miró
27.   Magnus Schill
28.   Brune Tavell
29.   Titti Lundgren
30.   Helena Hellman

Tack! Ni är fantastiska!

Nedan statistik från 2020-05-10. Hur talanger söker arbete.