Lantmännen utsett till Sveriges främsta talangföretag

Lantmännen har efter en gedigen process utsetts av Sveriges talanger samt 4potentials till det främsta talangföretaget, nr 1.

Bolaget är då ett av Sveriges främsta företag på att attrahera, rekrytera och behålla samt utveckla talanger.

Företaget nådde först en semifinalplats (Top 10) bland ca 500 företag genom att 4potentials mätte hur många av 6000 talanger som markerat företaget som ett favoritföretag samt hur många talanger som börjat arbeta där och hur många som var kvar på bolaget.

Därefter gjorde en kvalitativ analys av 4potentials av de tio bolagen för att se vilka som skulle nå Top 4 och finalen.

I finalen har sedan företaget blivit intervjuade och därefter har 4potentials analyserat bolaget.

Lantmännen är 1:a med följande motivering:

”Samsynen, kopplingen till ekonomiska nyckeltal i kombination med det stora samhällsansvaret och ansvaret man tar för att alla skall må bra och utvecklas i bolaget är imponerande.

Företagets ledare och ledarutvecklingen är extremt bra och insatserna från HR:s sida för att vara nr 1 är unika. Att man dessutom i en pandemi orkar att ladda om och både göra ett väldigt bra ekonomisk resultat liksom ett unikt avtryck på talangmarknaden säger mycket om hur Lantmännen lyckats att koppla ihop ekonomi med människors unika potential.

Företagskulturen har metodiskt och trovärdigt byggts upp genom ett modigt HR arbete. På Lantmännen har HR visat vägen år efter år.

Utvecklingen av bolagets medarbetare är ett av bolagets DNA. För bolaget är det viktigt att attrahera och utveckla kompetens varje år. Det senaste året har man tagit stora tekniska och digitala kliv. Rekryteringsstödet har utvecklats. Hållbarhetsfrågorna har förfinats och engagemanget har nästan blivit starkare under den svåra tid som vi befinner oss i.

Lantmännen – ni är ett föredöme för hur man skall driva talangfrågor i företag. Ni är dels ett av de mest attraktiva bolagen genom att ni tar stort ansvar för hela talangmarknadens Employer Branding utveckling och ni har alltid en ambition att utveckla er rekryteringsfunktion men framför allt är ni bäst på att hållbart och humant utveckla era talanger.

Ni gick till semifinal för att sifferanalysen visade att ni var Top 10. Ni gick till final för att marknaden och talangerna uppskattade er. Och sedan visade ni på ett extremt engagemang som t o m var större än förra året när ni vann. I år är ni ännu bättre. När juryn efter intervjun satte snittpoäng på 10-talet parametrar på en 10 gradig skala fick ni den högsta medelpoängen med 8,93 poäng”

Lantmännen ni är världsklass och årets talangföretag i Sverige 2021!

 

Frågor:

Elisabeth Wallin Mononen, SvP and Head of Group HR & Communication Lantmännen. Member of the Executive Team Lantmännen Group. elisabeth.wallin-mononen@lantmannen.com eller 010-556 88 00

Linda Åhman Siljemark, Employer Branding Manager, Mobile: +46 720 857615

Frida Tydén: frida.tyden@lantmannen.com, Director Group Communication & People Growth på Lantmännen

 

Vinnarna Lantmännen – Frida Tydén och Linda Åhman Siljemark

 

Foto:

Liza Simonsson
0739-81 44 95
liza@lizafoto.com

Hemsida: www.lizafoto.com
Facebook: Photographer Liza Simonsson – Lizafoto
Instagram: Lizafotosimonsson eller Lizafoto_work