Gotlands förenade befolkningsökningsnäring + 3820 på 11 år!

Stort tack till dig som är en aktiv del i att befolkningen på Gotland ökar och ökar. Den ökningen gör det möjligt för våra barnbarn att leva, utvecklas och arbeta på världens vackraste plats

Det finns ingen förenad befolkningsökningsnäring. Det är du som är den. Och du gjort ett fantastiskt arbete. Varje gång du postar en solnedgångsbild från Fårö, Klintehamn, Visby eller Lummelunda så gör du så att någon blir inspirerad och väljer att flytta till den magiska ön i Östersjön.

Varje gång det är SÅ MYCKET BÄTTRE på TV, Tryffelfestival, Påskmarschen, Roma teaterns premiär, GGN, P18 match i solen på Gutavallen eller Almedalsveckan så väljer någon – Gotland. Sustainableplejs sätter Gotland på kartan liksom Företagardagar, #mötionera, Strand Hotels veranda, Coops marknadsföring, filmer från Gotland och allt du gör.

2012 bestämde vi oss för att försöka öka befolkningen. Nu är vi 3820 fler.

Ekonomiskt betyder det att i jämförelse med 2012 så har vi med samma penningvärde ökat omsättningen med 1,2 miljarder (3820*340000 bruttoregionalprodukt=1298 000 000 sek per år!!! )

eller 3,5 miljoner MER PER DAG! – som kommer konsumeras på ICA Maxi, Lidl, Körsbärsgården, anställa fler lärare, sjuksköterskor, husköp via Bertwig, elförsäljning, idrottsföreningar, Bageriet, Burgsviks krog – varje dag! 

Fast det bästa med att bli fler är alla nya vänner, kompetensen, idéerna, konsten, kulturen, körerna, köerna till våra marknader samt du.

Vi är nu 61171. Fast vi kan enkelt bli 63000! Bara vi fixar ett välkomstcentrum nere i Visby centrum med en anställd person som kan ta hand om alla frågor om hur det är att bo på Gotland och om man kom tvåa i en rekryteringsprocess – att man kan få reda på fler jobbtips istället för att åka hem med ett nej.

Välkomstcentrumet kommer även kunna ringa runt till varje ny Gotlänning och hälsa dem välkomna samt ordna Välkomst-AW där man bjuder in Gotlänningar som kan tipsa om ljuset i Martebo samt vem man skall kontakta om man söker bostad, jobb eller vänner.

Välkomscentrumet kommer sedan dela ut t-shirtar till alla utsedda Gotlandsambassadörer som GGNs besökarna kan fråga om ”Gotland” samt kunna dela ut en JOBBA PÅ GOTLAND tidning!

Välkomstcentrumet kommer ordna företagskvällar med studentkåren och välkomstcentrumet kommer kunna ge varje ny gotlänning ett välkomstkit. Och när företagen på ön söker kompetens kan man fråga välkomstcentrumet om de 550 som kom den senaste månaden om där finns en läkare, IT-specialist eller bankkompetens? Näringslivschefen på Gotland kan hjälpa potentiella företagare med att starta bolag.

Den investeringen kan räknas hem om vi blir 3 fler nya gotlänningar på 1 år! 

Innan det blir verklighet så fortsätter vi att dela drömmen om Gotland. Vi hjälper dig gärna ombord!

Välkommen till Gotland!