EQT – årets talangföretag i Sverige! Vann före Lantmännen, BCG och H&M i en spännande final!

Efter en andraplats förra året har EQT precis gått om Lantmännen under det senaste året och utsågs idag till ÅRETS TALANGFÖRETAG I SVERIGE

EQT vann precis före fantastiska Lantmännen och på en tredjeplats hamnade Boston Consulting Group medan H&M tog en mycket fin fjärdeplats bland ca 500 bedömda företag.

För att vinna måste man vara duktig på att både attrahera, rekrytera och utveckla medarbetare – så att kollegorna blir än mer talangfulla genom att man bl a fokuserar på att se och utveckla deras potential. Man måste som företag koppla talangfrågan direkt till affären och för att vinna har man den främsta kompetensen inom både HR, VD, ledare, rekryterare, arbetsrättare, kompetensutvecklare och duktiga samt trevliga kollegor.

De fyra finalisterna blev först objektivt bedöma avseende hur många av ca 10 000 talanger som skulle vilja jobba hos dem, hur många som de facto börjat arbeta där och hur många av dem som är kvar. Därefter gick tio bolag till en semifinal där 4potentials tog in input från talangmarknaden för att kunna välja ut 4 finalister. De har därefter intervjuats och alla har haft samma chans att berätta varför de skall vara årets talangföretag.

4potentials har sedan utvärderat bolagen efter ca 8-10 parametrar inom talent management och de poängen blev till en totalpoäng – där EQT hade mest poäng. I snitt kan man säga att EQT har ca 8,9 p snittpoäng av 10 på 8 parametrar vilket är enormt imponerande.  Det är t o m högre än vad förra årets vinnare hade 2021. EQT har tydligt visat att förra årets andraplats skulle bli till en förstaplats. Samtidigt skall det betonas att både Lantmännen, BCG och H&M är extremt bra företag och framför allt inom talent management. Att vara top 4 av 500 bolag är extremt bra när man betänker att det också är Sveriges främsta talanger som röstat.

EQT:s vinnande motiveringen lästes upp av 4potentials Lisa Karlbom på ett talangevent på Best Western Hotel Gio. På diplomet stod det:

Talangfrågan är grundkärnan till vilka ni är.  Ni värdesätter medarbetaren och visar på att alla lika viktiga oavsett vilken avdelning man än tillhör. Här väljer man att tro på ett lärande som löper tillsammans med medarbetarens unika värderingar som genomsyrar företaget och där varje kollegas resa är lika viktig.
Här går chef och medarbetare hand i hand och jobbar tillsammans för att säkerställa och utveckla ett bra ledarskap ur bådas perspektiv. Man visar ett fräscht nytänk och väljer att utmana sin ledarkultur med nya innovativa projekt som utmanar gamla normer. Med ett obetvingat mod driver dem igenom de förändringar som är nödvändiga för bolagets framtida utveckling och expansion.
Ni tog med er många frågor och förändringar inför detta år. Tillsammans med dessa förändringar har det funnits tydliga målsättningar gällande jämställdhet och man har valt att lägga fokus på ett brett perspektiv när det kommer till mångfald och jämställdhet.
Ni är en förebild i mycket och har lyft jämställdhetsfrågan år efter år – och ni har involverat hela företaget i er förändringsresa.  EQT är ett företag som gör gott och som vågar ställa rätt frågor för att göra skillnad. Ni är oerhört imponerande i all er strävan att bli bättre och ni vinner för att ni har störst ambitioner i kombination med ett HR i världsklass och en vilja bland alla medarbetare och ledare att göra världen bättre.
Grattis till första platsen!”

Alla foto nedan – Liza Simonsson

Åsa Agebäck och Alexandra Edlund på EQT tog emot priset från 4potentials

gfghh

Sveriges 10 främsta talangföretag

1 EQT – vinnare av årets talangföretag 2022!

2 Lantmännen

3 Boston Consulting Group

4 H&M

5 Google

6 Hilti

7 ICA

8 Dustin

9 IKEA

10 Driva eget företag

Tvåa kom Lantmännen som hade väldigt duktiga och trevliga Linda Siljemark och Julia Minges med sig till finalen. Lantmännen är det bolag som har varit i flest finaler!

Boston Consulting Group – Sveriges bästa managementkonsultföretag kom trea i finalen. Grattis! På bilden en del av teamet inom HR/talang: Julia Frykhammar, Jenny Frestadius och Eleanor Gärdin

H&M kom på en fin fjärdeplats och hade med sig två nyanställda inom talent management – Gustaf Geterud och Sarah Östmark.

 

För mer frågor:

4potentials grundare, Fredrik Andersson , fredrik.andersson@4potentials.com +46 73 6847027
EQT – anna.wahlstrom@eqtpartners.com – T +46 8 506 55 434
Lantmännen – linda.siljemark@lantmannen.com
BCG – gardin.eleanor@bcg.com
H&M – cecilia.ryden@hm.com

 

Mer om vinnaren av årets talangföretag – EQT

EQT är ett svenskt globalt inriktat riskkapitalbolag som grundades 1994. Med ett nordiskt arv och ett globalt tankesätt, kombinerat med välgrundade värderingar och en djupt förankrad kultur, har EQT ett track record av stabil och attraktiv avkastning inom flera geografier, sektorer och strategier som sträcker sig över snart tre årtionden. EQT skapar detta genom att göra verklig skillnad:  genom åren och i genomsnitt har intäkterna hos portföljbolagen ökat med 12 procent, EBITDA med 13 procent och antalet anställda med 7 procent per år. EQT har länge fokuserat på ökad mångfald samt  försökt att driva en medveten omställning till förnybar energi , i portföljbolagen, vilket kommer att minska utsläpp av växthusgaser. EQT har också åtagit sig att publicera väsentlig ESG-data och koppla incitamentsprogram till hållbarhetsmål.

EQT har tydligt agerat för Ukrainas bästa. https://eqtgroup.com/news/2022/standwithukraine