Befolkningsökning på Gotland med 470 personer på 2 månader! ”Inte alls KONST-igt att vi växer”

Ordvitsaren skulle säga att det inte alls är KONST-igt att ön växer. Men det är fel. Det är just bland annat tack vare konsten, kulturen, teatern och de unika talangerna inom den gotländska kulturen och de ansvariga inom denna näring som Gotland fortsätter att växa.

Kulturen öppnar dörrar och gör ön magisk. Det ger Gotland en själ. En anledning att besöka ön och att flytta hit!

-”Personligen kom jag och min fru till ön när vi var i 25 års åldern. Då var det sextimmarsbåten som gällde. Vi hyrde cyklar och cyklade de två milen tur och retur för att vi var kära i varandra (man trampar enklare då) och såg en midsommarnattsdröm på Roma-teatern. Där på vägen tillbaka så föddes drömmen om Gotland – för alltid”.

 

Gotlands kultur visar vägen och gör att vi slår besöks- och befolkningsrekord! Det finns flera hjältar inom den kulturella gärningen som visat vägen till Gotland.

Gotlands museum – ett av dem bästa i landet som lockar hit höstliga besökare som tar en kaffi efteråt och kanske bestämmer sig för ett ö-läge? Medeltidsveckan som varje år slår nya rekord och puffar tusentals Gotlandsdrömmar framåt. Döskallen, Körsbärsgården, Pia Ingelse, Lars Jonsson, Bergmancentret, Folkets bio, BERGMAN ISLAND, Smaklösa, Clara Klingenström, Ainbusk, Gotlandsmusiken, Länsteatern, biblioteken, Paola Ciliberto, stadsvandringar, Långhuset i Sjonhem, Lummelundagrottor och deras berättelser, Thomas Sundström, Svensk Form, Vänge art gallery, grafikgruppen, GuteLjaudKarte, Domkyrkan, alla författare och 100 till kulturella anledningar att besöka och flytta hit. Ni har alla olika upplevelser och favoriter som berikar er. Konstnärer, filmskapare, designers, skådespelare, regissörer och alla kulturarbetare. Och inte minst Region Gotlands kulturenhet, Kulturskolan, Film på Gotland, dansskolor, alla kulturföreningar, kulturens ö, Gotland.com, Gotlands Förenade besöksnäring, Tillväxt Gotland, Företagarna och du som stödjer kulturen,

Ett stort tack till er i kulturgärningen som i pandemin kämpade och höll öppet samt fortsatte att skapa och berika våra liv. Nu har ni sett till att vi fortsatt att växa. Vi ville tacka er idag.

Gotland är numera 60 858!

En ökning med 470 sedan i somras, juni, då vi var 60 388.

Och du vet säkert att dessa nya permanenta gotlänningar motsvarar ekonomiskt ca 223 miljoner i årliga fasta intäkter 2022men framför allt berikar varje ny gotlänning vår ö.

Omräknat i antal pizzor så motsvarar befolkningsökningen på bara två månader ca 3,1 miljoner pizzor! eller motsvarande ca 202 000 fler hotellnätter under 2022.

 

Men det viktigaste är inte att du ökar Bruttoregionalprodukten – utan det är att du gör ön större. Pratade idag med en helt fantastisk supertalang som vill arbeta inom HR.

För du och alla kommer med kompetens, insikter, utsikter, visioner och ideér. Och bland de senaste 470 nya gotlänningarna finns det kanske en kock, en sjuksköterska, en konstnär, en företagsledare, en entreprenör, en fotbolls- eller innebandyspelare och flera fantastiska barn samt äldre som vitaliserar vår kära ö. Alla är välkomna!

Och till dig jag träffade i ostaffären som hade flyttat hit från Italien med din man och barn.

Benvenuto qui! Non dimenticare di visitare Roma o la Toscana di Gotland – Sudret!

 

Vill du också flytta hit? Söker du bostad och jobb så hjälper 4potentials dig med kontakter. Vi är ingen arbetsförmedling eller en bostadsförmedling. Vi har bara ett stort hjärta för Gotland. Registrera dig i 4potentials databas så gör vi vårt bästa för att välkomna dig ombord! Vi har även Facebooksida samt en nyskapad sida på facebook där du gratis annonserar hotell- och restaurangjobb.

Läs mer här om om våra Gotlands-tips: https://4potentials.se/searchmission/gotland/

 

Välkommen till Gotland!

#70000