Årets mest inspirerande medarbetare

Grattis till Thomas Ekman, VD på Tele2, som blivit årets mest inspirerande medarbetare 2015! Priset delades ut på 4 Potentials event Executive Inspiration med följande motivering: 

Samtliga finalister pratar om vikten av att ha roligt på jobbet. Men för att ha kul krävs det också att man är kul och inspirerande. Årets vinnare är naturligt glad, ödmjuk, drivande och har en unik förmåga att hela tiden lägga i ytterligare en växel och se nya perspektiv. Du vågar gå före. Du vågar ta ett mandat och kasta dig ut i okända länder och marker. Men hela tiden landar du. Tack vare din farfar, dina föräldrar och din respektive samt underbara barn. I intervjun och mötet med dig så nämner du dem med stor respekt och tacksamhet.

Du är en vinnarskalle, du vill åstadkomma resultat och är extremt lojal mot din arbetsgivare. Du når fram tack vare ett tydligt ledarskap präglat av att du pantsätter dig med dina och företagets idéer. Du går alltid all in. Och du vinner. Men samtidigt sitter du aldrig på höga hästar. Du är alltid närvarande och vi vet att denna utmärkelse betyder mycket för dig.

I Italien finner du inspirationen med din familj och vi imponeras av att du ständigt orkar ladda om. Att leda ett företag i världsklass och samtidigt vara förälder kräver att man har god disciplin, ett stort hjärta och en unik förmåga att få med sig alla på tåget. Dina medarbetare inspireras av dig för att du är enkel, du vågar gå nya vägar, du ger av dig själv och du brinner så starkt – att det smittar av sig.

Om du hade varit en tavla så hade du varit en målning som gör att man stannar upp, fascineras och beundrar. Vi gjorde det och blev helt betagna av din närvaro. Fortsätt måla och vi vet att du en dag kommer sitta i en korgstol och se tillbaka på allt fantastiskt du gjort. Men redan ikväll kommer du få sitta i den där stolen och njuta. Årets Mest Inspirerande Medarbetare började med att sälja dammsugare, var kårordförande, blev en av de första som kunde titulera sig LUMA och har sedan arbetat sig upp i Jan Stenbecks företagsgrupp. Årets Mest Inspirerande Medarbetare är VD för Tele2 Sverige och heter Thomas Ekman.