Vi på 4potentials och våra partners samt medlemmar försöker bara rädda världen.

4potentials kan som rekryteringsföretag vara med och rädda världen. När jag startade bolaget 2010 så hade jag som ambition att arrangera event där jag skulle låna de talangfulla medlemmarnas tid och rädda världen. Vi hade ett tiotal uppskattade event och nuförtiden är vi bl a med och arrangerar ”Talangmedalen”, Årets hållbara ledare samt att vi alltid stöttar medlemmars olika projekt inom området genom att dela deras projekt på Facebook, LinkedIn eller ibland via riktade utskick. Många av våra företagsevent har handlat om Sustainability och när man skall komma med i nätverket frågar vi – ”Hur tänker du rädda världen?!”. En av våra medlemmar var med och startade https://www.helptohelp.se/ och ett år så serverade vi julmat åt hemlösa. Vi kan göra såklart MYCKET mer och en sak är att samarbeta med partners som vill göra stor skillnad.

Lantmännen https://www.lantmannenlantbruk.se/sv/Om-oss/Press/Nyhetsarkiv1/Lantmannen-nar-forsta-plats-i-ny-hallbarhetsstudie/Scandic https://www.scandichotelsgroup.com/sv/hallbarhet/, BillerudKorsnäs, https://www.billerudkorsnas.se/om-billerudkorsnas/our-story är några av de bolag som vi samarbetar med som har en tydlig omvärldstanke. Det finns fler vi samarbetat med som exempelvis Navet https://www.navet.se/csr-arbete/, Dustin http://www.dustingroup.com/sv/hallbarhetTrafikverket https://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/miljo—for-dig-i-branschen/ , Ascend https://www.ascend.se/inspired-by-ascend/ascend-goes-into-the-wild m fl som är helt fantastiska i sitt engagemang.

Arla Foods var vår första partner för att jag är lantbrukarson och på riktigt uppskattar naturnära livsmedel samt bolag som arbetar globalt med frågan https://www.arla.com/sustainability/our-climate-ambition/

Business Sweden med Ylva Berg i spetsen är ett annat bolag som bl a engagerat sig i mänskliga rättigheterhttps://www.business-sweden.se/Om-oss/Om-Business-Sweden/hallbarhetsrapporter/hallbarhetsrapport-2018/

SEB https://sebgroup.com/sv/om-seb/hallbarhet/hallbarhet, Assa Abloy https://www.assaabloy.com/Global/Sustainability/Web_ASSAABLOY_The_Very_Green_Book.pdf , Scania https://www.scania.com/group/en/section/sustainability/ och Tele2 https://www.tele2.com/sustainability gör även de stora insatser inom hållbarhetsområdet.

Vi söker nu företag som vill vara med och rädda världen. Kontakta fredrik.andersson@4potentials.com om ni vill följa med?

Personligen så försöker jag dra mitt strå till stacken genom att aldrig printa CV, ha gående möten, arbeta mycket hemifrån istället för bilköer, ställa krav på leverantörer, inte flyga in kandidater för kortare intervjuer, skriva på baksidor av papper och skänka pengar till godkända hjälporganisationer eller att de gärna får jobbannonsera gratis. Integrationsarbete, stötta mobbade (även vuxna), engagera oss politiskt, jämställdhet har varit frågor medarbetare har fått brinna för hos oss.

2020 kommer vi på 4potentials försöka göra mer. Sök till nätverket eller bli partner eller maila om vi skall dela något bra initiativ. Greta Thunberg måste ju f.ö vara årets supertalang!

Hjälp gärna oss med allt från små tankar om vad vi kan göra mer till större penseldrag. Berätta gärna vad du eller ert företag gör!?

#sustainability #csr #klimat #framtid #viktiga frågor