4potentials Talent News – Mekonomen a talent company with an interesting future!

4potentials analyserar varje månad lite olika bolag och hur de går ekonomiskt och kopplingen mellan talang och ekonomi. Den här veckan kikar 4potentials TALENT NEWS på Mekonomen gruppen.

Mekonomen AB är ett noterat bolag, och levererade ett riktigt starkt resultat 2020. Men för 4potentials som bygger sina analyser utifrån Total Talent index var det ingen alls överraskning.

-”Mekonomen går starkt på talangmarknaden och det ökade intresset bland talanger att både söka till bolaget och även börja där visar på att Mekonomen är ett intressant företag för framtida och nuvarande medarbetare. Och är man det kommer resultatet alltid bli bra”, säger Fredrik Andersson, grundare 4potentials.

En av Mekonomens styrkor den senaste tiden har varit att behålla och utveckla kollegor. Det gör ofta att omsättningen ökar på sikt. -”Det är extremt logiskt. Behåller du stjärnorna kommer de tillföra ännu mer till ditt företag och på det sättet ökar värdet för ägare, bolaget och aktieägarna”.

Mekonomen har f.ö mycket spännande på G. https://news.cision.com/se/mekonomen/r/mekonomen-group-i-samarbete-med-den-amerikanska-elbilstillverkaren-fisker,c3353960

https://www.privataaffarer.se/okad-vinst-for-mekonomen/

När 4potentials idag släppte listan THE 4POTENTIALS TOP 100 CHANGE LEADERS hade Mekonomen gruppen som ett av 8 bolag två chefer med på listan. Imponerande! Johan är dessutom en av väldigt få i Sverige som varit på den årliga topp 100 listan sedan 2014.

Läs mer om den listan här: https://4potentials.se/talent-index-and-awards/100changeleadersoftomorrow/

Och ett stort grattis till hela Mekonomen gruppen samt Åsa Källenius ( CFO för Mekonomen Group) och Johan Åström – CEO/VD för Mekonomen Group Sverige.

Mekonomen gruppen är ett spännande bolag med många duktiga medarbetare. GRATTIS till alla framgångar och stort lycka till framöver önskar 4potentials.

 

4potentials TALENT NEWS analyser bolag och talanger. Mekonomen är inte kund till 4potentials idagsläget. Syftet med analyserna och nyheterna är att visa på kopplingen mellan talang och börsen samt övriga ekonomiska nyckeltal. 4potentials tar inget ekonomiskt investeringsansvar för sina förenklade talangstudier – men kan historiskt se en stark koppling mellan att få ombord en supertalang och en ökad vinst samt en ökad omsättning om man behåller kompetens. Supertalanger kan sluta i ett företag och det påverkar mycket mer ett bolag än om man får ombord en supertalang.
Hur ligger Ert företag till på talangmarknaden? Kontakta 4potentials om ni vill prata talang och ekonomi.