4POTENTIALS NEWS – NR 2 – 2018

CENTIGO BLEV ÅRETS TALANGFÖRETAG
Den 1 februari korades förra årets främsta talangföretag. D v s vilket bolag blev främst på att attrahera, rekrytera och behålla kompetens. Lycklig och stolt tvåa blev Lantmännen och på en hedrande tredjeplats kom Business Sweden. Vilka som leder talangmarknaden 2018 ser du här:

https://4potentials.se/sv/talent-index-and-awards/


BARA 7 MÄN BLAND TOP 20 LEDARNA
Det finns fortfarande enormt mycket att göra för att få företag att ha en jämställd företagsledning och styrelse. Nuförtiden kan inte bolag skylla på underlaget. För bland de 20 framtida ledarna finns det 13 kvinnor. Längst upp är det Susanna, Anna, Christina och Roshi. 4potentials kvoterar inte. Vi ser till kompetens.

NOBELEVENT – 120 ANMÄLDA PÅ 1 TIMME!
Intresset för Nobel Centers verksamhet är extremt. När 4potentials bjöd in till ett event fick arrangören nästan bygga ut.. 4Potentials har aldrig varit med om att ett företag eller annat event lyckats attrahera så många deltagare. 4potentials får nu tyvärr tacka nej till fler deltagare och hänvisa dem till Nobel Centers verksamhet där de arrangerar många andra intressanta event – http://nobelcenter.se/. 4potentials ser att intresset för kunskap, och samhällsorienterade inslag är mycket intressant för talanger!

Läs mer om det fantastiska eventet här: https://4potentials.se/event/nobel/ samt http://nobelcenter.se/

Bakom succén kring den nya eventformen för 4potentials står en fantastisk medlem: Anna Sjöström Douagi. Hon kom med idén om ett nytt magiskt event.


EXECUTIVE INSPIRATION –MÖTET FÖR DIG

4Potentials arrangerar den 8 oktober årets främsta event för mer seniora (är man det vid 36 års ålder?) talanger. Tanken bakom eventet är att bjuda in de talanger som arbetat minst 10 år och som är beslutsfattare eller seniora specialister. Scania, SEB, Scandic, Lantmännen, BillerudKorsnäs och ett bolag till är klart för årets event. Men nu har vi bara 3 företagsplatser kvar.

Vi kommer dela ut pris till ÅRETS MEST INSPIRERANDE MEDARBETARE samt eventuellt ett nytt pris. Läs mer nedan och boka en företagsplats för 90000 sek exkl. moms.

Är du talang och arbetat minst 10 år så kan du anmäla intresse till sara@4potentials.com

https://4potentials.se/event/executive-inspiration-2018/


GOTLANDS FRÄMSTA TALANGER ÄR CALLE OCH KATJA
Läs mer om priset i Sveriges främsta magasin: http://www.horisontmagasin.se/

Vinnaren i år heter Carl-Johan Stålhammar och är sedan 2017 vd för Coop Gotland. Ett arbete han fick via 4potentials. Vi tillsätter just nu flera intressanta roller på Gotland: https://4potentials.se/sv/lediga-tjanster/


MEDLEMSAVGIFTEN – EN SUCCÉ

Sedan 2013 tar vi ut en medlemsavgift och sedan dess har 4p fått fler sökande och ökat sin omsättning. Medlemsavgiften gör att vi kan arbeta mer lojalt gentemot kandidater. Ni som vill erlägga livslångt medlemskap i 4potentials (och tar del av 4potentials) – gör det här: https://4potentials.se/sv/betala-medlemsavgift/

4potentials kan då hjälpa dig – livet ut. Och tusen kronor livet ut är kanske en talangs främsta investering? Varje vecka får vi mail av Vd:ar som fått gå från sina jobb. Motgångar drabbar alla i sin karriär. Vi har märkt att de som betalar är lagspelare och beredda att hjälpa andra. Och för företag är TEAMPLAYERS en viktig egenskap.

Ett medlemskap i 4potentials livet ut kostar som en felparkering i Stockholms innerstad eller en middag för två personer. Och 4potentials bjuder gärna dig på middag med 200 talanger – men vi skickar inga felparkeringsböter. Vårt medlemskap är frivilligt och endast för yrkesverksamma medlemmar. Välkommen att investera i din egen karriär!

REKRYTERAS ELLER REKRYTERA VIA 4P
Vare sig att du är talangfull eller ett företag som vill bli än mer talangfullt – möts ni här: https://4potentials.se/sv/lediga-tjanster/

4potentials är idag det ledande rekryteringsföretaget för talanger generellt när de söker en ny möjlighet. Vi når enligt en undersökning 71% av Sveriges talanger. Vår process är dessutom GDPR vänlig då vi har unik relation till nätverket. Så ni som är företag slipper en massa strul om ni använder oss. Att annonsera via oss kostar 15 000 kr exkl. moms. Just nu kan ni köpa 10 annonser hos oss för 100 000 sek exkl moms. Gör det och använd 4potentials. Ni kommer märka att vi är snabbare, trevligare och ett effektivare sätt att nå supertalangerna.

 

VÅRA EVENT FRAMÖVER FÖR DIG!

Torsdag 15/3 EVENT MED COOP PÅ GOTLAND
Talanger som vill utveckla Coop
När: 17-20.30
Plats: Coop Forum, Gotland
Intresseanmälan: fredrik.andersson@4potentials.com
Kod: Coop2018

Onsdag 21/3 2018: Agentträff
Konferens för våra fantastiska agenter.
Läs om våra agenter här.
Är du student och intresserad av agentrollen? Kontakta sara@4potentials.com så berättar hon mer.

Tisdag 27/3: Nobel Center – Hur blir man en Nobelpristagare? 
Ett kvällsevent med Nobel Center, där du får lära dig mer om Nobel Center projektet och diskutera kring vilka egenskaper och erfarenheter som gör en nobelpristagare.
TYVÄRR ÄR EVENTET FULLT

Tisdag 24/4: Event med Tieto
Plats: Fjärde Bassängvägen, 13-15, Värtahamnen
Tid: 16.00-20.00
Mer information kommer! Anmäl dig idag till sara@4potentials.com

Torsdag 25/4: Event med Bonava
Plats: Lindhagensgatan 72, Stockholm
Mer information kommer! Anmäl intresset idag till sara@4potentials.com

April 2018: Event med Hilti
Plats: Göteborg
Mer information kommer inom kort. Anmäl intresset idag till sara@4potentials.com

Fredag 4/5 2018: Partners & Friends
Vi bjuder in till en kund- och partnerträff.
När: Lunch 12-14.00
Plats: Scandic Haymarket
Anmälan: TBA

Maj 2018: Appointment4You Malmö
Mer information kommer inom kort.

Juni 2018: SummarY
Mer information kommer inom kort.

Juni 2018: Appointment4You
Mer information kommer inom kort.

Juli 2018: TALANGMEDALEN under Almedalen
Event i Almedalen i samarbete med Kusinerna Kommunikation.
Mer information kommer inom kort.
Om du vet att du kommer till ”Talangmedalen” så mailar du fredrik.andersson@4potentials.com så får du en lista på alla som kommer dit. Vill du bjuda in till era seminarier et c meddela Fredrik!

Måndag 8/10 2018: EXECUTIVE INSPIRATION 2018
Succéeventet för våra medlemmar som är ledare eller seniora specialister. Läs mer här.
När: 16.00-22.00
Plats: Scandic Continental, Vasagatan 22, Stockholm.
Deltagande företag: Scandic, Scania, Lantmännen, BillerudKorsnäs, SEB m fl.
Om ditt företag är intresserade av att delta, kontakta gustaf@4potentials.com

Hösten 2018: Appointment4You, Event i Malmö, Event i Göteborg.

PICKIT OCH NORTAL NYA PARTNERS
Läs mer om våra fantastiska partners här: https://4potentials.se/partners/

 Vi kan starkt rekommendera följande företag:

Nortal, Pickit, BillerudKorsnäs, PostNord Strålfors, Bonava, Assa Abloy, Cabonline, BCG, Arla Foods, Ascend, Tele2, Scania, SEB, Scandic, Lantmännen, Hilti, Business Sweden, Atea, DeLaval och ett företag till som presenteras nästa vecka!

Atea är stolt samarbetspartner till svensk friidrott och 4potentials. Via 4potentials har man även rekryterat de senaste årens traineer. 4potentials fångar talangerna i steget..

 

 

    TV SÄND TALANGGALA?
4POTENTIALS arbetar långsiktigt för att få till en TV sänd nationell talanggala alá idrottsgalan. En idé Fredrik burit på sedan 1998. Nu har han fått besked att idén gått vidare till den ”som håller i det”. Vi får se om vi någonsin får hylla våra fantastiska lärare, elektriker, ledare eller IT specialister?

 

 

 

REGION GOTLAND NR 1 PÅ GOTLAND
När de gotländska talangerna får välja sin framtida arbetsgivare så blir Region Gotland nr 1. De tar två placeringar och når en fin förstaplats före Svenska Spel. En stor del i denna utveckling stavas talangerna Meit Fohlin, Peter Lindvall och Lotta Israelsson. De har på den senaste tiden lyckats rekrytera många talanger, däribland Angelica Fihn, bild nedan, som kommer närmast från Kronofogden och dessförinnan arbetat på Kronans Apotek och Coop.

Nr 2 är som sagt är Svenska Spel – som nationellt även når en fin 59:e plats. Det tredje alternativet på Gotland är att starta eget och nr 4 är Länsförsäkringar samt femma är GEAB (Vattenfall). Rankingen visar att Gotland och alla regioner är en egen arbetsmarknad i sig. Precis som att Volvo är mer populärt bland göteborgarna och Tetra Pak i Skåne. Region Gotland är dock den enda ”kommunen” som hamnar i topp i en talangranking. F.ö är Gotland en av de hetaste regionerna för talanger i Sverige att flytta till. De har ökat de senaste åren som en attraktiv plats att flytta till. Även för företags expansion är Gotland mycket attraktivt med sina unika förhållande. Och vem vill inte bo på en plats där man vinner solligan år efter år?

4POTENTIALS EXECUTIVE SEARCH
4POTENTIALS genomför idag flera Executive Search uppdrag. Du kan kontakta lisa@4potentials.com eller monica.lonnbom@4potentials.com om ni söker en chef, VD eller ledare i er ledning eller koncernledning.

Här är de tjänster vi idag skall tillsätta: https://4potentials.se/sv/lediga-tjanster/

Generellt söker vi efter ännu mer online chefer och digital kompetens.

_________________________

Enligt GDPR så har du rätt att meddela att du ej önskar få nyhetsbrev framöver.

Maila fredrik.andersson@4potentials.com om du ej önskar få vårt nyhetsbrev