4potentials 11 år – om elva saker vi gjort och Fredriks egen talangelva!

Idag fyller 4potentials elva år. Vi lämnar pandemiåret bakom oss med en mindre vinst, ett större nätverk än någonsin, enbart lyckade rekryteringar, nominerade till årets rekryterare samt partners som tecknar och laddar om inför 2021-2030! Vi är inte dock inte nöjda eller stolta med allt. Vi kan alltid bättre. Det är en av de saker som gör att vi idag äger talangmarknaden. Vi är Top 1 inom Talent Executive Network. Vi är inte bäst på allt. Men det lilla är vi bäst på efter elva år på marknaden. TACK FÖR FÖRTROENDET.

Vilka är då de elva saker vi skapat eller är som vi är mest stolta över:

 1. 4potentials införde nya talangrankingar som idag är en självklarhet för koncernledningar
 2. 4potentials är personliga
 3. 4potentials har gått före och tagit strider för att ALL potential skall räknas – istället för skolor och betyg
 4. 4potentials har konkurrensutsatt chefsrekryteringsmarknaden. Vi har skapat en kostnadseffektiv lösning
 5. 4potentials har skapat TALANGMEDALEN, EXECUTIVE INSPIRATION, MEETINGPOINT och andra möten
 6. Vi har haft Arla Foods och Scania som partners under 11 år. Nöjda kunder
 7. Vi har lyckats rekrytera till en kund på 30 minuter – tack vare vår nya lösning
 8. Vi har utvecklat en mängd duktiga medarbetare som numera är HR chefer, VD:ar och rekryterare.
 9. Vi började prata om nya egenskaper 2010 som ett sätt att identifiera talang. De egenskaperna används idag och har använts av 500 företag world wide. Vi införde ett enkelt språk för att beskriva potentialen. Bl a säger vi att vi letar efter modiga ledare, drivna analytiska och streetsmarta personer som är så trevliga och ödmjuka att man själv framstår som något annat.
 10. Vi arbetar för att finna jobb åt alla de arbetslösa under pandemin.
 11. Alla våra unika medlemmar. De är magiska . Alla på olika sätt.

Vilka är uttagna i tidernas talangelva?

Utan inbördes rangordning så har följande elva personer gjort mest för att utveckla talangmarknaden i Sverige.

 • Paulina Ekvall, BillerudKorsnäs , för att hon har mod att gå en egen väg och driva på inom nya områden
 • Ola Arvidsson, Arla Foods, för att han som HR direktör har en förmåga att varje år vilja bli bättre och vara närvarande i detaljen och helheten inom talent management
 • Elisabeth Wallin-Mononen, Lantmännen, för att hon ger förtroende som får andra att växa
 • Carl Esselin, Volvo, för att han är aldrig nöjd, ger energi och gör det omöjliga möjligt
 • Frida Tydén, Lantmännen, för att hon gör strategin till verklighet. Hon sätter ned foten, visar vägen och tar det vi andra pratar om – till en tydlig action-list.
 • Thomas Ekman, Dustin, för att han kopplar ledarskap, vinst och omsättning – till talang
 • Lars Henrik Friis Mohlin, för att han lärde mig mycket om talang när han lät mig bli Vd för ett annat talangnätverk. ”Larsa” är talangmarknadens pappa.
 • Johanna Sjöborg, Axbeautyhouse, för att hon ger förtroende och säger att man är bäst när man som mest behöver det. Trots att hon själv är en supertalang så förstår hon värdet av att se andra. Hon är beviset för att en superdupertalanger är en människa som kan säga TACK. Vad hon än gör visar hon att jag har rätt när jag säger att talanger gör skillnad.
 • Niklas Brageé, TNG. Företaget som ligger bakom TENGAI. En konkurrent till 4potentials som hela tiden utvecklar den svenska talangindustrin. Niklas är bäst i Sverige på att förstå vad en kund behöver.
 • Clara Bodin, Telia Company, den medlem som kommit med absolut flest rekommendationer genom åren. Hon visar at great people knows bra människor. Hon visar också vägen.
 • och du. TACK FÖR ATT DU FÖLJER OSS. Din energi ger vingar.

Hjälp oss gärna att rekrytera en ny Partner, en Executive Search Consultant samt en junior rekryteringskonsult.

Läs mer här! https://4potentials.se/lediga-tjanster/

Vill du ge 11 åringen en present? Köp en rekryteringsannons eller betala medlemsavgiften i 4potentials EXECUTIVE NETWORK. Jag, Fredrik, önskar mig mest att få sommarprata om ungefär det här. Då skall jag även berätta min sanning om talangmarknaden och när talanger blir talanger.

Jag är ingen talang själv – men jag hade tur som blev nyfiken och att jag hade två föräldrar som lärde mig arbeta hårt och öppna dörrar för äldre. KRAM Fredrik

 

ETT EXTRA TACK TILL VÅRA PARTNERS: https://4potentials.se/partners/

Sök jobb på de kunder som stöttat oss. För de tror på dig och din talang! Lantmännen, Habitek, Resurs Bank, Arla Foods, Trafikverket, Dustin, BillerudKorsnäs, Scania, Scandic, Axbeautyhouse, Henkel, Tele2, ATEA, Gotlandsägg, Coop Gotland, Hilti, Nobia och 250 andra företag.