Tack till alla som kom på 4potentials somriga middag

4potentials ordnade sin årliga sommarmiddag för nätverket på Gotland. Som vanligt var det först till kvarn och de som var snabba med att anmäla sig bjöds både på en god middag med dryck på fantastiska Värdshuset Lindgården samt bidrog mycket aktivt med idéer till hur man kan ”göra Gotland större”.

Deltagarna lyfte ett antal område samt punkter som kan göra att Gotland fortsätter att utvecklas. Här några av alla idéer:

  • Kan man generellt ha öppet längre på sommaren? – så att säsongen blir längre. Det kostar säkert mycket och kan vara svårt att finna personal, men vad skulle hända om fler hade öppet längre – under ex hela September. Vad skulle det innebära för hela Gotland om vi gjorde denna gemensamma satsning. ”I ÅR HAR GOTLAND ÖPPET LÄNGRE” Finns det en uppsida i om vi generellt hade öppet längre eller kostar det bara pengar?

  • Satsa ännu mer på att utveckla hubbar med kompetens för exempelvis ”call-centres”. Det finns bra bolag på ön. Kan vi etablera fler och skapa en callcentre-marknad?

  • Erbjud fler digitala ”videosändningar” från våra större konferenser. Då kan fler deltaga och även sommargotlänningarna kan deltaga.
  • Det är tragiskt att hotbilden mot Sverige ökar och framför allt det inte är fred på hela jorden. Det finns inget alls positivt med att det finns stora oroligheter på vår jord. Men nu när försvarsmakten valt att växa här – så kanske vi kan se och prata mer om möjligheterna som följer med försvarsmaktens stora expansion på ön. Om ett antal år kommer ännu fler arbeta inom militären på Gotland samt fler företag och branscher kommer ”leva indirekt på” försvarets etablering.
  • Vi kan hjälpa varandra ännu mer. Var frikostigare med att bjuda in varandra. Se varandras potential och dela mer på ex marknadsföringskostnader av Gotland.
  • Ta med en kompis! För att involvera flera och se mer av allas kompetenser – uppmana alla ta med en kompis
  • Det krävs 778 nya invånare för att täcka kommunens/regionens underskott. Satsa mer på att skapa en inflyttarbyrå
  • Cirka 1 miljon kunder besöker oss nu snart. Hur kan vi utveckla värdskapet? Vi har 61023 fantastiska ambassadörer!
  • ALMEDALSVECKAN – vilken möjlighet. Gör vi allt vi kan när tusentals beslutsfattare är på plats? 4potentials kommer återkomma med TALANGMEDALEN

 

4potentials grundare och Vd, Fredrik Andersson, tackade alla som kom och bidrog till en fantastisk kväll på Lindgården. Vill du vara med nästa gång. Sök till 4potentials och betala medlemsavgiften så ökar chansen att du får en plats till höstens middag på….och tipsa gärna en kompis!

Här ansöker du: https://4potentials.se/apply/

Glad sommar önskar 4potentials