SVERIGES MEST LÖNSAMMA BOLAG HAR FLEST TALANGER PER CAPITA..

4p-report

4potentials har under ett års tid studerat ca 5000 talanger och 400 företag för att se om det finns ett samband mellan det som alla kallar Talent management och bolagens ekonomiska utveckling.

4potentials valde att studera ca 25 parametrar på den mjuka sidan i ett företag – dvs människor, kompetens och kunskap. Det som är tydligt är då:

  • Bolag som satsar på sin rekryteringsprocess blir mest lönsamma. Och de mest lönsamma är de med högst Talent Density (talanger per capita i bolaget)
  • Företag som satsar på Employer Branding i form av ex annonsering och studentaktiviteter är inte samma bolag som är mest lönsamma.
  • Bolag som lyckas behålla sina talanger ökar bolagets volym och omsättning.
  • Fler talanger väljer att starta eget. Därav att på topp 10:e plats på talangdensitet finner du eget företag. Stjärnorna väljer alltmer att istället för att arbeta i ett stort företag – så startar man eget.
  • Statliga företag och offentlig sektor har extrema utmaningar att få tag på de främsta. De kan däremot vara ganska duktiga på att behålla sin kompetens.

-”Är man som företag i behov av att öka vinsten skall man snabbt rekrytera 2-3 stjärnor”, säger Fredrik Andersson, grundare av 4potentials

Bäst i Sverige på att rekrytera stjärnor är konsultbolagen som ofta också är mest lönsamma. En unik upptäckt med studien är att det är en katastrof att hamna i botten av mätningen. M a o att hamna i topp är bra men det är värre att hamna sist. Då får du nämligen aldrig välja talanger – utan då är det tvärtom. Och med den kompetensbrist vi har så saknas det idag talanger för att tillgodose bolagens kompetensbrist. Fredrik tycker att bolagen därför måste bli än mer måna om de som de har samt bli bättre på att ”odla fram egna talanger” samt ta tillvara den nya kompetensen som kommer till Sverige från andra länder.

 Ett Vd byte kan påverka bolagens vinst och har större påverkan än om man satsar på ett traineeprogram eller ej. Den viktigaste faktorn för att lyckas bli bäst på talangmarknaden är att bygga en god företagskultur. Studien visar också att bolag som hamnar i blåsväder i media har svårare att rekrytera.

-”Vi har även skapat en supertalanglista på bolag som både är bra på att rekrytera talanger och har hög Talent Density och som samtidigt är bra på att behålla sina stjärnor. Idag leds den av bolag som ex Centigo, Acando, Netlight, Capgemini, H&M och ICA”, avslutar Fredrik

Mer information om talangrapporten -via https://4potentials.se/sv/top-talent-report/

Har ni frågor återkom till Fredrik på 4potentials.

Nedan finns de nya talangindexen:

 

Talent Density

# Company
1 McKinsey & Company
2 Google
3 Boston Consulting Group
4 Unilever
5 Centigo
6 Capgemini
7 Bain & Co
8 Accenture
9 BearingPoint
10 Eget företag
11 L’Oréal
12 Microsoft
13 Acando
14 Netlight
15 Klarna
16 Duni
17 Cederquist
18 Business Sweden
19 H&M
20 Maersk
21 Vinge
22 Orkla
23 Novartis
24 Vestas
25 Investor
26 EQT
27 BYGGmax
28 Spotify
29 ICA
30 Henkel

 

 

Talent Retain Index

# Company
1 ICA
2 Netlight
3 Acando
4 Ikano
5 H&M
6 Centigo
7 Nobia
8 Nordea
9 IKEA
10 EQT
11 Sandvik
12 Capgemini
13 Politiskt arbete
14 Atea
15 Axfood
16 MSD
17 Mölnlycke Health Care
18 Swedavia
19 Trafikverket
20 SEB
21 Sweco
22 Svenska Spel
23 AstraZeneca
24 Klarna
25 Lantmännen
26 Scandic
27 BYGGmax
28 Google
29 Boston Consulting Group
30 Helsingborgs stad