Rekordmånga sökte utmaning som Vd, Gotlands Bryggeri. Vem fick jobbet? Spendrups går starkt framåt!

4potentials fick uppdraget att finna Vd för Gotlands Bryggeri under våren. I tidigare chefs- och VD rekryteringar på Gotland brukade man få 30-40 sökande. I den här rekryteringen lyckades 4potentials till uppdragsgivaren från Spendrups och Gotlands Bryggeri få in 272 adekvata sökande. -”Det är rekord för 4potentials på Gotland i chefsrekryteringar och visar på att både tjänsten, Spendrups-koncernen, Gotlands Bryggeri, Gotland och 4potentials sätt att arbeta – ger många sökande”, säger Fredrik Andersson som hade hundratals med intervjuer och samtal under denna process.

Leif Börjesson som är styrelseordförande för Gotlands Bryggeri är mycket nöjd med intresse, urval och imponerad av alla som de träffade samt den de lyckats rekrytera. Den här gången fick Carl-Johan Stålhammar VD-jobbet på ett Gotlands Bryggeri i förändring. Carl-Johan som sedan han blev Vd för Coop Gotland har tillsammans med alla fantastiska medarbetare gjort ett extraordinärt resultat för Coop Gotland. Sedan Calle blev rekryterad för ca 5 år sedan har resultatet ökat och man har både vunnit ledarskapspris, årets talang via Horisont, liksom pris för årets butik. Satsningarna inom hållbarhetsområdet har imponerat och tack vare ett gott samarbete med HR har Calle lyckats att vända Coops resultat.

-”Jag önskar Calle att lycka i hans nästa utmaning. Calle förstår vikten av att uppskatta de som gav han möjligheten och jag tror han är enormt tacksam för sina år på Coop. Jag har följt talanger sedan jag var liten och det är alltid lika roligt att säga GRATTIS OCH LYCKA TILL. Och jag är så himla extremt imponerad av alla sökande. Vilka fantastiska kandidater det finns!!”, avslutar Fredrik

Just HR går mycket bra på hans nästa arbetsgivare – Gotlands Bryggeri och Spendrups. Linda Mägi som är HR chef på Spendrups och varit involverad i rekryteringen tillsammans med Leif och Henrik Åström samt 4potentials kan stoltsera med att vara en av 2022 års raketer på talangmarknaden. -”Spendrups går urstarkt på talangmarknaden och 4potentials förstår verkligen att de går bra då de visat prov på ett klokt, modigt och modernt sätt att rekrytera stjärnor. De är nu den tolfte mest intressanta arbetsgivaren inom detalj- och dagligvaruhandeln. På den totala listan med alla 500 företag har man stigit 71 platser det senaste året!!

DETALJ- OCH DAGLIGVARUHANDELN TOP 20 TALENT LIST by 4POTENTIALS TALENT NETWORK
1 Lantmännen (+1)
2 H&M (+1)
3 ICA (-1)
4 Orkla (-1)
5 Unilever (+3)
6 Axbeautyhouse (+5)
7 Axfood (-1)
8 Henkel (+2)
9 Arla Foods (-1)
10 Foodmark (+2)
11 Best Western (+-0)
12 Spendrups (+71 på total rankingen)
13 Procter & Gamble (-2)
14 Apoteket (-1)
15 Synsam (+-0)
16 OKQ8 (-4)
17 Paulig Group (-3)
18 Loreal (-4)
19 Danone (-5)
20 Scandic Hotels (-3)

 

I senaste Market lyfter man fram just Spendrups utifrån 4potentials ranking. Här är talangernas favoritföretag i handeln – Market

Foto lånat av Market samt redigerat av 4potentials