Om dina superkrafter

Häromdagen träffade jag på en person som kände sig liten och sliten av att hela tiden försöka vara med överallt, synas och höras och framhäva sina förmågor än här och än där.
– Vad är meningen liksom, sa hon. Jag känner mig nästan aldrig tillräckligt duktig, alla andra verkar vara så mycket mer nöjda och glada och framgångsrika. Jag kanske känner mig nöjd med mig själv i 37 sekunder, sen måste jag börja prestera och leverera igen!

Det hon beskrev tycker i alla fall jag är lätt att känna igen sig i emellanåt. Till min förvåning kom dessa reflektioner från någon som faktiskt är väldigt framgångsrik och i andras ögon både beundrans- och avundsvärd. Och som jag trodde i en spännande fas i livet. Så jag blev först förvånad, jag hade inte trott att sådana tankar skulle komma från henne. Men det gjorde det och det ledde till att vi började prata om vad man egentligen tycker och tänker och vill – och vad man är bra på som man inte ser själv, utan tappar bort sig i att jämföra sig med andra.

I just hennes fall, så är hon en av de roligaste människor jag känner. Få personer kan få mig att njuta så av förmågan att hantera ord och blixtsnappa repliker. Och få kan växla så snabbt mellan lättsamhet och allvar utan att tappa fokus och ingen kan lika snabbt förändra sig från kontorsklädd till påstan-snygg. Vi kom fram till att det kan vara en god idé att kanske lite oftare fundera över vilka vardags-superkrafter man har, istället för att jämföra sig med onåbara eller omöjliga ideal, som lätt uppstår när man försöker vara alla andra framgångsrika människor på en gång. Inga nya tankar, jag vet. Men väl så värda att påminna sig om. Jag passade på att googla lite på vardagssuperkrafter och här kommer lite roliga exempel på vad andra människor uppskattar med sig själva:

  • Jag kan sätta i en USB kontakt vänd åt rätt håll på första försöket
  • Jag vaknar alltid på bra humör!
  • Jag kan kommunicera med sköldpaddor!
  • Jag är jättelång och kan hjälpa folk att ta ned saker från hyllor i affärer
  • Jag har lätt för att prata olika dialekter
  • Jag kan resa framåt i tiden. En sekund i taget!
  • Jag kan hälla upp Coca cola precis upp till kanten på glaset utan att det rinner över
  • Jag vaknar alltid precis innan väckarklockan ringer
  • Jag vet alltid precis vad klockan är utan att titta på den
  • Jag kan fånga en fluga med en hand på första försöket

Ja, ni fattar. Vem du än är och hur du än är, så är du också superbra på en massa saker som kan vara bra att komma ihåg ibland, när omvärldens framgångssagor blir för ensidiga.

Vad är  din superkraft?

Och i morgon torsdag träffas tvåhundra människor på vårt stora event Executive Inspiration, där alla har det här gemensamt: Alla är supertrevliga! Är du en av dem, så hitta mig i minglet och berätta om din superkraft!

Monica