Nätverket – en vän med 3000 kompisar

Många undrar varför man skall ha ett nätverk? Just de människorna är i störst behov av ett nätverk. De har inte förstått att allt arbeta handlar om integration med andra människor och konsten att få fler än dig själv att springa med dig. Och nånstans är det mest intressant att personer som tycker att dem är lite bra – bryr sig minst om andra – och har mindre nätverk – och därmed behöver de en rekryterare som mest – när de blir uppsagda. En del behandlar rekryteraren som ett nödvändigt ont i jakten på nytt jobb. Men du som läser detta förstår det. Du är fantastisk för du har förstått det och är nyfiken. Du läser ofta detta för du vill bara bli bättre. Och det är du som vinner i slutet. Vad nu vinsten är i det som kallas livet?

Många som är framgångsrika glömmer bort att alla människor kommer att förr eller senare falla. Det finns färska exempel på det i kända CEOs.

Om du ex blir uppsagd och känner 30 personer och har 1000 personer på LinkedIn samt har kontakt med 7 rekryterare kommer du i bästa fall nå ca 10%*30 + 2% *1000 + 20% * 7 = 25 personer som kommer aktivt arbeta för Dig under några få minuter/sekunder.

Det är därför de flesta av Sveriges talanger återkommer till 4potentials. För varken facket, deras nätverk eller anonyma nätverk kan hjälpa dem. De får då förlita sig till annonsrekrytering och vara en i mängden. Det är då 4potentials är värdefullt. Då kan du ringa Annika som under 1 timme arbetar för dig och presenterar 10 bra kontakter. Oftast leder till kontakterna till ett möte.

Dessutom kan Annika & Co på 4potentials ge dig feedback, CV-skola, intervjuträning och en kram.

Det största felet alla gör är att börja nätverka när det händer. En normal person som inte nätverkar något extra kanske bara har 4-5 vänner att ringa, 200 kontakter på LinkedIn och 1 eller 2 kontakter på ett rekryteringsföretag. Resultatet blir enligt samma modell som ovan att max 4 personer tänker på dig i trettio sekunder.

Ja, men jag har ju så många som ringer mig. Ja, det är möjligt. Men ringer de om rätt saker? Med större nätverk får du bredare möjligheter och med 4potentials kan du få rätt skräddarsydda erbjudande. Det är dessutom en fördel för bolagen.

Så se nu till att:

 1. Nätverka strategiskt med tanke på nästa jobb om 5 år. Addera alltid kontakterna innan de händer
 2. Gå med i talangnätverk
 3. Addera de 3-4 största nätverkarna i Sverige och inom din bransch. Men se till att GE, GE och GE till dem. Annars stänger de liksom du dörren. Ingen vill umgås med någon som tar.
 4. Uppdatera ditt CV på 5-6 jobbsökarsighter. Ju fler desto bättre
 5. Föreläs
 6. Var aktiv några gånger per år i live möten
 7. Ät lite luncher med nya människor varje år
 8. Överraska ditt nätverk. Kom med nåt nytt. Skriv en bok!
 9. GE och GE
 10. Och GE.
 11. Glömde säga att de som har en vision kommer längst. De nätverkar naturligt strategiskt. Ärligt.

Här ansöker du eller uppdaterar dig i 4potentials nätverk: https://4potentials.se/sv/login/

Och här erlägger du din medlemsavgift – livet ut: https://4potentials.se/sv/betala-medlemsavgift/