Johanna Martell får toppjobbet på Gotlands Museum. Nu går verksamheten mot en ny vår!

4potentials fick frågan innan jul om vi kunde hjälpa Gotlands Museum att finna deras nästa ekonomi- och personalchef (administrativ chef) och vi hade lyckan att kort därefter träffa samt presentera flera adekvata kandidater.

Därefter har Gotlands Museum genomfört en professionell process och nu kan vi officiellt berätta att i maj börjar fantastiska Johanna Martell som administrativ chef på Gotlands Museum.

Johanna kommer närmast från en roll som auktoriserad redovisningskonsult på Grant Thornton i Visby. Johanna har trivts mycket bra på Grant Thornton och varit där under 13 år.

Johanna är en av öns supertalanger och efter studier på Högskolan på Gotland/Stockholms Universitet började hon sin karriär på Försäkringskassan innan Grant Thornton. Johanna besitter särskilda kompetenser som är värdefulla för ett museum och dessutom har Johanna unika egenskaper som gör henne till en uppskattad ledare. Johanna ser till laget före jaget, är alltid en positiv kraft och har den unika förmågan att ge energi till sin omgivning.

 

Länsmuseichef och landsantikvarie, Susanne Thedeén, är mycket nöjd med både rekryterare och att Johanna valt att ta nästa steg i sin framgångsrika karriär på Gotlands Museum samt att vara med och ta ett ekonomiskt och personellt ansvar för delar av museets breda verksamhet.

-”Det är fantastiskt roligt att vi lyckats rekrytera Johanna Martell till Gotlands Museum. Vi hade inte kunnat önska oss en bättre rekrytering. Johanna har alla de särskilda kompetenser vi efterfrågar inom både ekonomi- och personalområdet. Dessutom har hon en gedigen ledarerfarenhet och kunskaper inom personalområdet. Detta i kombination är precis vad vi behöver i den här viktiga och centrala rollen som spindeln i nätet för hela museets verksamhet”, säger Susanne.

Idag tillgängliggör Gotlands Museum både Gotlands konst, historia samt natur- och kulturarv för gotlänningar och besökare från hela världen. Gotlands Museum driver besöksmålen Fornsalen,  Gotlands Konstmuseum, Visby ruiner, museigårdarna Norrbys, Kattlunds och Petes men har också uppdragsverksamhet inom bland annat arkeologi, byggnadsvård och kulturhistorisk naturvård.

Museet har också ett publikt arkiv och bibliotek, Svahnströmska rummet och unika föremålssamlingar i Magasin Visborg Fornsalens förlag ger ut litteratur inom museets olika ämnesområden, alltid med en koppling till Gotland. Dessutom förvaltas ett 30-tal fastigheter runtom på Gotland liksom ett antal stiftelser. Gotlands Museum omsätter ca 40 miljoner per år och är ett av de museer i Sverige som har högst egenfinansiering.

Johanna kommer m a o till en bred och inspirerande verksamhet där hennes kompetens kommer bidra till verksamhetens fortsatta framgång.

 

Från 4potentials sida vill vi tacka Susanne Thedeén som visar prov på ett mycket tydligt, engagerat och kompetent ledarskap i denna process. För att få ombord de främsta kandidaterna krävs det ett modigt och resultatinriktat ledarskap där man tar beslut som gör att verksamheten och Gotland växer. Susanne Thedeén visar prov på ett unikt kompetensbaserat ledarskap och det har underlättat samarbetet och gjort att 4potentials rekordsnabbt kunde få fram kandidater.

 

4potentials tackar samtliga kandidater och önskar Johanna stort lycka till.

När vi når Johanna efter jobbet är hon på väg till stallet för att samla kraft för en ny arbetsdag.

–”Jag har trivts mycket bra på Grant Thornton och att gå till en ny verksamhet hade aldrig varit möjligt utan den kompetens och erfarenhet som jag fått från Grant Thornton. Ibland är det dags för nya kapitel i livet. Jag var för nyfiken för att inte söka och jag har uppskattat den professionella processen och sedan tycker jag det skall bli roligt att få arbeta i en verksamhet som är samhällsnära och betyder mycket för Gotland”, säger Johanna Martell.

För mer frågor om rekryteringen:

Susanne Thedéen, 0498-29 27 04, 070-341 34 38 eller Epost: susanne.thedeen@gotlandsmuseum.se

Johanna Martell, M +46 722 05 85 73

 

Vill du också besöka Gotlands Museum – https://www.gotlandsmuseum.se/besok-oss/

Glöm inte att du kan äta lunch på Gotlands museum eller ta en kaffi där efter ett besök eller en promenad i solen!