Intervju med Clara Bodin

Efter att ha spenderat ett antal dagar i Moskva, på hennes inbjudan, tillsammans med Clara Bodin, HR-direktör i CIS och Ryssland för Oriflame blev jag (Niklas) så imponerad att jag tänkte att jag måste låta Clara få svara på några frågor jag hade och dela dem till er.

Vem är du Clara?

Jag är en utlandssvenska, mamma, hustru och kamrat. En bokslukande teaterapa med rättvisepatos, en lösningsorienterad, iderik ”people’s person” som gärna vill att folk omkring mig har det bra.

Vad är ditt större syfte/ditt varför?

Rättvisa, allas rätt till lika behandling, möjligheter och värde i arbetslivet (och livet i stort så klart!)

Vad är talang för dig?

Förmågan att se längre än den närmsta kretsen, tiden, jobbet, senaste trenden. Att kunna anpassa sig till olika situationer. Öppenhet för förändring och olika synsätt. Lyssna och lära av misstag och av andra. Respekt för andra. Våga erkänna felsteg.

Vem och vad har betytt mest för din personliga utveckling?

Personer som gett konstruktiv feedback eller som utmanat mig, det har varit många, så ingen nämnd ingen glömd. Vad som betytt mest är de chanser eller utmaningar som jag antingen tagit på mig eller blivit tilldelad som varit allra svårast eller jobbigast. Till exempel att bli motarbetad i flera år för det man tror på och sedan få rätt i slutet. Det är jobbigt men vilken skärpa det har gett i den egna argumentationen. Och vilken tyngd det sedan ger att veta att man var på rätt spår hela tiden!

Vad behöver man för att starta företag? Vad har varit din magiska formel? (Clara har tidigare varit egen företagare)

Man behöver lägga många timmar, vara målmedveten, vara bra på att tala och skriva och snabbt kunna lära känna nya människor. Och ha lite ilska, för det ger energi. Min magiska formel var att jag inte lät mig bekommas av besvikelser, felsteg och misstag särskilt länge utan reste mig och gick vidare, även om det ibland var riktigt tufft att komma på banan igen.

Om du skulle beskriva 4potentials för en annan talang – vad säger du då?

Här har du ett nätverk där du faktiskt kan vara dig själv! Här pressas du inte in i någon mall för hur en talang i tex näringslivet skall vara eller se ut eller klä sig eller göra. Nej kom som du är, och blomma ut! Och vad kan vara bättre än att blomma ihop med andra?

Vad har varit din största behållning med att vara med i 4potentials?

Den inspiration jag fått av de andra medlemmarna. Sedan är det trevligt med jobberbjudanden, listplaceringar och spännande events också, men att träffa de andra och att också få chansen att öppna 4potentials för nya talanger som jag rekommenderat, det är nog den största behållningen

Vad gör dig arg?

Orättvis och förudmjukande behandling, härskarteknik, undanhållande av infomation, lögner

Vad gör dig riktigt glad?

I arbetslivet är det när jag märker att någon person har fått en positiv utveckling eller lyckats med något som hen kämpat med och att jag varit delaktig i det på något sätt. Privat är det att få vara nära sina kära och ha obegränsat med tid för dem.

Vilken julklapp önskade du dig mest av allt?

Fred och frid i Ukraina.

Rekommendera en bok?!

Anna Karenina (OBS! i nyöversättning) av Leo Tolstoj. Ska man bara läsa en klassiker i sitt liv kan man ta den.

 

Är du nyfiken på att veta mer om Clara och/eller Oriflame är det bara att höra av sig till Niklas på niklas@4potentials.com så sätter jag er i kontakt.