EQT, H&M, Lantmännen, Google, Boston Consulting Group, Schibsted, Netlight, ICA, IKEA och Unilever till semifinal i ÅRETS TALANGFÖRETAG

Sveriges mest prestigefyllda tävling inom HR och Talent management har kommit fram till semifinalerna.

Precis som tidigare år är det 6000 selekterade ödmjuka, kloka och drivna talanger mellan 25 och 65 år som i har dels röstat på sina favoritföretag samt angett vart de idag arbetar och om de är kvar?

Bolag med bäst scoring på de tre indexen: ATTRACT, RECRUIT/TALENT DENSITY OCH RETAIN är ju vinnarna på en talangmarknad.

Till skillnad mot andra Awards så är 4potentials ett komplett index som både belyser förmågan att attrahera, behålla, utveckla och rekrytera talanger.

Och när de som röstat också har kvalitetssäkrats så blir resultatet ytterst relevant för de tävlande bolagen.

-”Jag är så himla trött på tävlingar där man får pris om man är årets raket eller blivit populär på en skola. 4potentials är det enda pris och tävling som företagen egentligen borde vilja vinna på en talang- och arbetsmarknad. För de som förstår kopplingen mellan vinst och Talangdensitet samt ökad omsättning och Retain Talent är det självklart att dels mäta andra saker än enbart Employer Branding. Det är farligt att bygga sitt företags HR strategi på att vilja vinna en ranking i förmågan att marknadsföra företaget. Om jag var styrelseordförande och VD hade jag satsat mindre pengar på arbetsmarknadsdagar och mer på utvecklingssamtalen! Vi måste få mer resurser till att de facto rekrytera och behålla stjärnorna. Därför finns 4potentials Total Talent index. Det är det enda indexet som kopplar ekonomi, lönsamhet till Talent management. Därför vill företagen vinna tävlingen.

De tio bolagen nedan är Top 10 i hela Sverige. Den 1/1 utses de 4 finalisterna och den 18/3 utses årets talangföretag”, säger Fredrik Andersson , Vd för 4potentials.

Hur går man till final – och blir Top 4? Man njuter först av att vara semifinalist och sedan kan man antingen nå finalen genom att fler söker till 4potentials och fr o m nu tom 31/12 anger företaget som en framtida arbetsgivare ELLER så når man finalen genom att 4potentials jury utser 50% av finalbolagen. 

Ett stort grattis till årets semifinalister:

EQT, H&M, Lantmännen, Google, Boston Consulting Group, Schibsted, Netlight, ICA, IKEA och Unilever.

 

Läs mer om tävlingen här: https://4potentials.se/talent-index-and-awards/information-om-tavlingen-arets-talangforetag-2021/

Rösta? Ansök till 4potentials. De som antas i nätverket – deras röst räknas t o m 31/12. Man skall vara en ödmjuk, driven och klok talang. Det är du säkert! Så ansök idag.