ICA utsett till Sveriges fjärde bästa talangföretag

ICA har efter en gedigen process utsetts av Sveriges talanger samt 4potentials till fjärde främsta talangföretag.

Bolaget är då ett av Sveriges främsta företag på att attrahera, rekrytera och behålla samt utveckla talanger.

Företaget nådde först en semifinalplats (Top 10) bland ca 500 företag genom att 4potentials mätte hur många av 6000 talanger som markerat företaget som ett favoritföretag samt hur många talanger som börjat arbeta där och hur många som var kvar på bolaget.

Därefter gjorde en kvalitativ analys av 4potentials av de tio bolagen för att se vilka som skulle nå Top 4 och finalen.

I finalen har sedan företaget blivit intervjuade och därefter har 4potentials analyserat bolaget.

ICA är 4:a med följande motivering:

 

En stark företagskultur har byggts upp i detta företag under en lång tid. Att utveckla ett framgångsrikt bolag som funnits länge kräver mod och kompetens inom HR, Talent och ledare. Det här bolaget har de senaste åren genomgått en stor förändring i sitt sätt att arbeta inom Talent management. Det har gjort talangerna nyfikna. Bolagets rekryteringsprocess har utvecklats, man leder Diversity frågan och har en ambitiös företagskultur.

Agila arbetsmetoder, inkludering, fokus på att alla har talang samt en doer mentalitet gör att positiva saker händer hela tiden på ICA. Med ett stort hjärta för att alla människor har en unik potential har man byggt upp ett gediget bolag med väl utvecklade processer som hela tiden utveckla medarbetare och hela bolaget. Detta ser både talangerna och 4potentials. Därför är ICA årets raket på talangmarknaden och tillika nr 4 på ÅRETS TALANGFÖRETAG.

Grattis till en 4:e plats och tillika ICA:s bästa plats på talangmarknaden på minst 30 år.

För mer frågor: asa.daxberg@ica.se eller 08-561 500 00