God Jul och Gott Nytt År från 4potentials

TACK FÖR ATT NI GILLAR OSS!
Vår Facebooksida är nu en av Sveriges mest välbesökta talangnätverkssidor. Nummer 2000 blev en chef på ett annat rekryteringsföretag! Tack för att ni är så aktiva på vår levande Facebooksida. Här kan du läsa mer om dagliga uppdateringar, senaste jobb och inlägg från talangmarknaden. 4P FACEBOOKSIDA!

VI GILLAR DET VI SER
Mycket av det vi ser på talangmarknaden gillar vi. För att ge bolagen morötter och motivation så delar vi ut pris till 2016 års mest talangfulla företag – ÅRETS TALANGFÖRETAG. I finalen duellerar IKEA, H&M, Lantmännen och Arla Foods. Vem vinner – ja det vet vi på MEETINGPOINT 25/1 2016

MEETINGPOINT2016

VI ÄLSKAR LEDARSKAP
Ledarskap är svårt. Det är svårt att lära ut och det är komplext att praktisera. Vi delar ut ett pris där vi belyser några unga ledare som lyckats att bli potentiella storartade ledare. Genom att belysa dem hoppas vi skapa ett intresse för ledarskap. Finalisterna är Anna Andersson, Chalmers, Joachim Ronneback Thomson,KTH, Markus Axelsson, Uppsala, Hedda Båverud Olsson, Handels och Carl Källstrand från samma skola.

TALANGER UPPSKATTAR ER
Våra partners är oerhört viktiga för att talangmarknaden skall utvecklas. Deras insats betyder mer för den stora arbetsmarknaden och individen där – än enbart att de är med på ett event. Talanger förstår det. De är oerhört tacksamma för att ni är med och stödjer 4potentials kamp om att människor gör skillnad.  Och bakom varje företag finns det flera personer som vågat ta beslutet om att vara med i 4potentials nätverk. Vi hyllar er nedan för att ni varit och är modiga att bli partners till 4potentials. Och du som är talang får härmed en fin kontaktlista för att kontakta dem, efter jul, och söka jobb där. (skriver ut efternamn på den ni förslagsvis kan kontakta) En sk win-win. Så stort tack till:

Henrik Dider och Scandic Hotels. Cykla inte om det blir för isigt i jul…. Vi behöver dig nästa år.
Anna, Philip Stagg och Monica på Svenska Spel. Grattis Anna till vår lilla utmärkelse!
Gabriella Westerberg och Eva på CEDERQUIST. Kul att ni är tillbaka och vi ser fram emot eventet i april
Carl Esselin, Frida och Bianca på Business Sweden. Vilken resa – ni är nu 8:a!
Paulina Ekvall på Arla Foods. Grattis till HR- priset!
Mikael Landberg och Mi på DeLaval. Kul att ni är med och delar ut pris till årets ledare.
Ida Janghed på Hilti. Vad roligt att ni rekryterade via Öresund Talent Meeting
Matilda Nordquist, Anna, Kristina, SEB. Vår näst äldsta partner är den ledande banken för talanger.
Elsa Berg på SF, Svensk Filmindustri. Kul att ni rekryterat och vi gillar Er!
Malin Carlsson på ATEA. Kul med traineerekryteringarna.
Helena på BearingPoint. Kul med konsultrekryteringarna
Sara Jansson på Boston Consulting Group. Fantastiskt roligt att få träffa er i Almedalen!
Daniel Aglöv, Frida och Elisabeth på Lantmännen. Vinner ni även nästa år?
Karin, Matilda Landeblad, Anna på H&M. Etta år från år.
Daniel Juhlin, Magnus på BYGGmax. Ni är fantastiska på att bygga… bolag.
Thomas, Ingrid och Andreas på Tele2. Grattis till att ha årets mest inspirerande medarbetare.
Fredrik på Scania…Tack för att du tror på oss.

Och efter jul presenterar vi en ny bank som partner!

JOBBIGA JULKLAPPAR
I vår säck med små imaginära julklappar till Er så får ni 43 lediga jobb, ca 50 event nästa år (är du anmäld till MEETINGPOINT den 25/1), 1200 coachande samtal, 500 nya medlemmar och ökad kvalitet på alla som ansöker.

Men framför allt får ni Fredriks nummer 073 6847027 om ni vill SMS:a Gott Nytt År eller i framtiden måste prata om en ”jobbig” sak som kräver coaching.

Här kan du läsa om alla våra lediga utmaningar: LEDIGA JOBB FÖR TALANGER

Bl a söker vi konsulter till Business Sweden i Haag respektive Oslo, vi söker digital kompetens till Nobia, en VD till ett företag i Danmark, seniora rekryteringskonsulter, Key account Managers till MedUniverse, Sales Director till IT företag, traineer till Tele2, Arla Foods, Telenor mm. Under våren kommer vi vilja få in fler seniora jurister och vi vet även att vi alltid söker efter kritisk IT-kompetens. Till Göteborg söker vi konsulter till ett stort konsultföretag.

Tele2annons

JULPYSSEL
För er som inte gillar åka pulka eller mysa under granen så skickar vi med ett julpyssel. Första ”rätta” svar skickas till Niklas på hans mail- vinner ett livslångt medlemskap i 4potentials:

Om det finns 50 000 studenter i Sverige som går ut varje år och alla hade läst rätt saker för de 6000 största företagen så hade ju varje bolag rekryterat 8 var.

Nu finns det ca 6000 företag i Sverige som önskar få tag på minst 1 högskoleingenjör per år. Om det är 3000 högskoleingenjörer som examineras varje år innebär det att de får en halv ingenjör var eller att 3000 företag inte får tag på någon som helst.

Hur skall vi göra i Sverige för att få fram fler personer med en kritisk unik kompetens? Vad kan 4potentials göra för att stödja denna utveckling? Kan vi förändra kravprofilerna? Kan vi omvandla befintlig kompetens? Skicka era tankar till Niklas så lovar vi ta action på det. Inte minst under Almedalen 2016!